Roligaste dan på länge!

Jag måste verkligen säga Tack till Johanna som var så snäll och bjöd in mig på hennes lilla tjejkväll!
Så så TACK Johanna.
Det var verkligen super mysigt, vi var rätt så många vet inte exakt, men något roligare får man leta efter.
Pizza,kladdkaka med maaaassaaaaa grädde, chips,godis,popcorn, lejonkungen 1 och Idol!
Något vi verkligen måste göra igen eller hur Johanna? ;)
Riktigt roligt att få lära känna er andra tjejer ni verkar underbara!

Nu måste jag sova ska upp tidigt och till stallet efter det ska jag ha mitt kalas SYSTEM KAMERA HÄR KOMMER JAG! :
Dag 5. Favorit bilder jag tagit

Jag har en speciell bild som jag verkligen älskar.


Denna, eftersom det verkligen är ett minne, inte bara en bild. Jag kommer ihåg den här vårkvällen fortfarande, jag var arg och ledsen på Max för han hade verkligen skrämt mig när jag hade ridit honom. Men så fort han kom ut till hagen blev han så glad så han bara galopperade iväg. Han såg så lycklig ut, och då visste jag att jag hade överreagerat. han är ju så underbar lilla Paxen! <3

14 år!

Idag fyller jag fjorton år, och har hittilss fått några smågrejer och lite pengar. :) Ikväll sak jag ha tjejkväll så mina tjejkompisar ska komma hit och fira mig. :D Vi får se hur det blir med uppdateringen ikväll, eftersiom Julia såklart också hon sak komma till mig ikväll, men vi lovar att bjuda på några fler inlägg idag!

Nu ska jag snart bege mig tillbaka till skolan (har lunch) och senare ska jag åka ner till stan och köpa godis, pizza, chips och popcorn!

Gammal bild på sötingen som ajg ska till imorgon! <3GRATTISSSSSS.

NU SÄGER VI GRATTIS TILL JOHANNA SOM FYLLER FJORTON IDAG GRATTIS ÄLSKLING. :******

4. Det här är jag bra på

Oj, det här var svårt!

Jag tycker att jag är bra på att förstå hästar och handskas med hästar. Alltså om hur de känner sig, hur de är i personligheten, och även liksom hur jag ska vara när jag är nära hästar, ja, ni fattar. Men jag älskar ju hästar och jag åker ju inte till stallet för att rida, utanför att umgås med mina små och stora vänner. Jag vet några personer som endast har häst för att rida på den. Liksom, de använder hästen som en leksak och tänker inte mycket på hur hästen faktiskt tycker och vill. Men det brukar jag tänka på ibland, hur olika vi människor är när det gäller olika saker. Jag ser tex. Tintin som min bästa vän, inte bara som en ponny som jag rider då och då. Jag ser inte Max som ett objekt, utan en kompis som jag gäran umgås med. Jag ser inte Saga som en häst som jag har lyckan att rida så mycket jag vill, jag ser henne som en nyfunnen vän.

Jag vill ju faktiskt kunna leva med hästar livet ut, och aldrig skulle jag använda en häst endast till att rida på. Jag skulle inte sluta åka till stallet om jag inte fick rida t.ex. max längre, jag skulle ändå åka ut och prata och bara vara med honom. För jag älskar hästar helt enkelt! :)

Bloggtorka..

Jag har verkligen ingenting att skriva om men vill ändå inte att bloggen ska stå tom så jag kör nästa dag.
Dag 5. Favorit bilder jag tagit.


Tycker verkligen dom här tre bilderna ser så härliga ut som dom är jag nöjda med!DAG 4.

Dag 4.  Det här är jag bra på.

Något som jag faktiskt är bra på och det är att hoppa. Eftersom det är det jag tycker är roligast och jag tycker jag utvecklas efter varje gång.
Jag har fortfarande mycket kvar där men dert kommer jag lovar.
För en dag,
Då ska jag,
Och min häst,
Stå på en stor arena,
och vinna allt.
Favorit i repris.. ;)

Mys i skogen!

Det blev lite ändrade planer med ridningen idag. Vi tänkte rida i paddocken en liten stund först så Saga fick jobba lite, men icke sa nicke! Det började blåsa väldigt och då blev saga löjlig och hopapde till för minsta lilla... Haha, så det blev ingen galopp idag! Så istället red jag, julia och en tjej som heter Evelina ut en liten stund. Vi tog lilla rundan och sen dödsbacken ett varv också. :) Det var riktigt roligt för både mig och Saga!

Annars har jag inte gjort så mycket idag, har pluggat tills nu... Men nu ska jag sova, men vi höres imorgon! Pyssel i stallet

Idag sak jag och Julia ut till stallet som Julia redan har berättat för er, jag ska rida Saga och det ska nog gå bra. :) Hon har inte blivit riden sedan i söndags nu tror jag så kanske lite piggare än vanligt? 

Jag och Julia ska också hjälpa till på lektionerna idag, mocka lite, borsta tintin ska jag göra... Ja, stallpyssel helt enkelt! Det ska bli sååå mysigt! Idag i skolan hade jag Fysikprov, GUD vad jobbbigt det var! Om det är något i skolan som jag tycker är svårt så är det No, och speciellt fysik! Men, jag svarade på alla frågor och så, så vi får väll se vilket betyg det blir... :)


Gammal bild på prinsen... <3Barbackaaaa.

Idag ska jag och Johanna till stallet men Sally har blivit vaccinerad så jag får bara skritta henne och då tar jag det barbacka. :)
Jag ska kolla med Johanna om hon kanske vill skritta ut sen också. för hon ska rida Saga.
Sen hjälper vi nog till på lektionerna också. :)

Jag fyller också år på söndag och ska då om jag får råd köpa ska jag köpa mig en systemkamera Nikon D3100. Ska bli riktigt gött så det kan bli lite mer bilder från min sida också!Fråga och svar

Fick en fråga om jag höll egna lektioner på ängkullen.
Och det gör jag inte. Jag hjälper stallägarn Anna att ha lite koll på barnen och hjälpa dom att sadla och tränsa.
Sen kan jag också hjälpa henne med uppvärmningen men svårare än så är det inte.
Men det är väldigt roligt. :)

Skratt, skratt och åter skratt!

Teorin igår blev ungefär som våra teorilektioner brukar bli. Nämligen fyllda med skratt. Vi pratade om hästens utvecklingsstadier och först blev det hänga gubben, sen högläsning (Energisisk) haha, min kompis läste liiiite fel. ;) Men lektionen var givande iallfall!

Efteråt skulle vi ge ponnnysarna hö, jag och becka hade 4 hästar var att ge, men då var självklart höt slut! Så våran ridlärare fick köra in en ny höbal... Så klockan halv tio igår var jag hemma när vi slutade kvart över åtta! :DDAG 3

Dag 3. Det här behöver jag träna på.

Jag skulle kunna rada upp hur mycket som helst men just nu är det min sits och precis som Johanna min fötter för dom har ett problem med att åka ut så att dom blir som charlie chaplin fötter... jätte irriterande.
Här sitter jag så man ska..
Medans här sitter jag i stolsits och mina tår sticker ut.
Detta ska jag då kunna träna bort. tänker på detta varje gång jag rider, så till slut ska väll detta gå eller? ;)

Teori snart!

Snart åker jag till TFRK för att gå på en teorilektion! Jag hoppas på en praktisk lektion, så vi får vara med hästarna lite! Hoppas även att de som har ramlat av tar med sig fika... ;) Oftast har vi teoretiska lektioner, så vi ser film eller bara pratar om hästrelaterade saker, men ibland får vi greja med hästarna, visitera, jämföra olika hästars kroppar osv. Det är roligt!

Jag ska önska Lady som förstahandsval idag, för hon är den enda jag litar på i hoppningen på TFRK. Men jag undrar vem jag ska önska mer...? Jag kan faktiskt inte komma på någon just nu, kanske bernard? Han var länge sen jag red, fast han är lite seg haha. Vi får se helt enkelt!3. Det här behöver jag träna mer på

Haha, listan kan göras lång... Men just nu tycker jag att jag borde träna dels på mitt hopppsyke och mina fötter! 

Hopppsyket. Ända sedan jag ramlade av Algot i våras så har jag varit rädd för att hoppa högt, jag kallar det höjdskräck, haha. Jag är alltså rädd för att hoppa höga höjder (och högt för mig är 80+ ungefär) och om hästen vägrar på något hinder så vågar jag inte driva på den för jag är rädd att den ska vägra igen. Så det behöver jag träna mer på! 

Mina fötter. Haha, som några har sett på bilderna när ajg rider så har jag riktiga charlie chaplin fötter! Alltså så har jag tån rakt ut istälelt för framåt som man ska ha dem. Egentligen har det med min benposition när jag rider, men det är just fötterna som blir helt fel! Pälsglans!

Denna pälsglans äger verkligen superdupermega bra, jag skojar inte!
Den är helt klart värd pengarna!
Kostar 129 kr på hööks!

DAG 2

Dag2. När och varför börja jag rida.

Jag har ridit hela mitt liv kan man säga. Jag började lite smått hos min pappas kusin på hennes tjocka C-ponny som hette Queeni och var hur go och tjock som helst. Då var jag ca 2-3 år men där red jag kanske två-tre gånger i månaden i kanske ett år sen red jag alltid på ponnyridningar som fanns för det var ett måste.
Sen när jag blev runt 6-7 år började jag på ridskola alltså Ängensgård/TFRK där fanns min favorit ponny Timon som jag nu på länge inte har ridit.. lite synd, där red jag en gång i veckan och tyckte det var super roligt.
Nu har jag ridit där i ca 7-8 år och det har varit jätte roligt. Nu när jag blev äldre leta jag sköthästar och hittade Sally hade letat super länge. Men en dag fanns hon bara där och nu har jag sköt om henne i ett år.
Det var väll ungefär så jag började med ridningen!

2. När och varför jag började rida

Jag började rida år 2006, året jag skulle fylla nio år. Då började jag rida på Ängens gård, eller TFRK som jag helst säger, och har ridit där ända sedan dess. Jag har alltså ridit i 5 år ungefär, men snabbt har det gått! :D Jag började rida i en nybörjargrupp med min kompis Rebecka, sedan bytte jag grupp till på tisdagar och för lite mer än ett halvårsen bytte jag och Becka upp till en bättre grupp på tisdagar, den jag rider i nu. :) Jag började rida för att min mamma sa att det var kul, haha. Jag kunde aldrig ana hur rätt hon hade!

Året 2008 mötte jag min allra bästa vän, Tintin. Jag började rida honom i hans gamla stall innan han flyttade till Ängkullens, sedan flyttade jag med honom dit haha. Så nu har jag varit på Ängkullens och hjälpt till där i 3 år ungefär! :D 

Nu har jag ju även Max och Saga, så livet leker! Snart ska jag sluta på TFRK, så då blir det bara Max och Ängkullens som gäller! ...och så saga!

Lite om ridningen på Saga från igår. :)

Jag red tillsammans med Julia och Sally dårå, och så var även lilla Mindy i paddocken.Men bra gick det! Saga var lagom framåt men hon löjlade sig inte. Jag hade lite svårt att få ner henne i traven, men det kommer nog snart. Men i skritten och galoppen gick hon i en fin, rund form. :) 

Efter att vi hade ridit ett tag så skrittade jag och Julia ut i skogen med hästarna. Det har ju regnat nu den senaste tiden så vi gick igenom en stor sandgrop som var fylld med vatten, det tyckte hästarna var roligt! Hihi, vi gick i dödsbacken, de är mycket läskigare med stora Saga än med shettisarna! Man känner verkligen att hon tar i, haha!

Allt som allt var hon jätteduktig, hihi, svettig och go när vi kom in. Paxen igår

Igår red jag ju Max på morgonen, och senare även Saga. :) 

Jag åkte ut till Max vid elva och träffade Tea, en tjej som tar hand om en polle hos Max. Vi red ut tilsammans i nästan 2 timmar! Det var jätteroligt, vi red bort till stora vägen nästan, klättrade på berg och hoppade över ett dike. Och så galopp på grusvägar förståss! Max tyckte också det var jätteroligt, hihi han vill tävla med robban (den andre hästen) i galoppen hela tiden. Men mysigt var det!

Max har också fått en massa nya matändringar, så jag försöker lära in mig maten han ska ha nu. :) Han är ju inne på natten nu och därför får han lite mer mat än vanligt. Så när Max tugagde på sitt hö fixade jag med resten av maten. Haha, max undrade nog vad jag gjorde som sprang ut och in genom sadelkammaren hela tiden..!


gammal bild. :)Har man tur så har man.

Jag har sådan tur att jag faktiskt fick Algot han var super duktig och gick fint ner på tygel när jag bad han och höll ett jämt och fint tempo. Det var faktiskt det vi tränande på att hålla takten, Så i skritten skulle vi först känna om dom var en seg häst eller lagom eller snabb. Algot är lite mittemellan ibland snabbt och ibland långsamt jag tror inte riktigt han kan bestämma sig för om hästen framför ökar, ökar han med och om hästen framför saktar in lite knappt så att man märker något så går han också långsammare.
Sen i traven gick det bättre visst han håller fortfarande på att springa lite fortare likandant som han gjorde i skritten men han gör inte det lika mycket som i skritten och han koncentrerar sig mer i traven.
Och sen kom vi till galoppen och Algot är känd för sin "gunghäst" galopp när han inte riktigt får "ta för sig" i galoppen så på han måste man nästan öka gärnet för att få en fin och jämn galopp, och då går han riktigt fint och han är super go att rida när han får den galoppen och liksom öronen åker fram och han liksom tycker det är kul, det gör allt så mycket roligare när man ser en häst bli glad.
Tyvärr inte barbacka Madde hade glömt men om tre veckor är det barbacka hoppning på schemat för det har Madde lovat länge nu. Ska bli spännande med Algots vassa rygg, men jag tror faktiskt det kommer gå bra eftersom jag har hoppat barbacka heeeela sommaren!

jag börjar också bli lite irriterad på att jag inte får filmklippet på mig och Algot, men jag hoppas verkligen på att det kommer ut snart!Ängensgård

Nu drar jag iväg på lektion ska ta vara på den sista tiden där tror faktiskt (om madde kom ihåg) att vi skulle rida barbacka sen om några gånger ska vi hoppa barbacka suuuuper kul ska det bli.
Jag hoppas såklart på Algot inte så förvånande va?
Om vi inte rider barbacka hoppas jag att vi gör något att skojigt! :)
Men nu måste jag byta om och sticka bloggar sen! :)

Dom tre bästa bloggarna.

sJag tänkte berätta om dom tre bästa bloggarna jag läser.
På första plats ligger helt klart Nellie Berntssons blogg.
Den är helt underbar man har alltid något nytt att läsa när man går in där.
Bloggen hittar du här
På andra plats ligger nicholais blogg.
Upptaderar inte lika ofta men det är grymma inlägg!
Bloggen hittar ni här
Och sist men inte minst så gillar jag Alexandras och Caronlines blogg.
Upptaderar inte heller jätte ofta men är också super bra inlägg och det är lärorikt att läsa om AR och blanda det med den engelska klassika stilen.
Deras blogg hittar ni här.

Härmapaaaaa

Hah, Jag härmar Johanna och kör trettiodagar grejen. ;)
1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning
Så då börjar jag nu: bild på din favorithäst?


Puss på dig älskling.Trodde aldrig att jag skulle säga detta...Men jag måste hissa Discogrimman!
Ni som har hängt med ett tag vet att jag tidigare har dissat den här grimman och om jgg ska vara ärlig  tyckt att den var skitful, om ni inte har läst detta så finns det inlägget här, men nu har jag helt ändrat åsikt och tycker den är supersnygg! fast bara den bruna, haha. Dom två andra färgerna... Huh nej! Men den bruan är helt okej, speciellt på svarta hästar. :)

Nu ska jag göra det!

Jag tänkte haka på trenden att köra 30 dagar, vilket alla i hästbloggvärlden verkar göra just nu, haha. Här är iallafall en lista som handlar både om vardag och hästar. :)

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Så jag tänkte börja redan nu, med 1. En bild på favorithästen. 

Svårt val.. ;)Hästar hela dagen ut.

Förlåt för dålig upptadering, men jag och Johanna har varit i stallet hela dagen verkligen!
Jag åkte ut till ängkullen vid halv 11 och hjälpte till på tre lektioner medans jag väntade på Johanna som kom vid två. Innan det hade jag hunnit att göra alla sallys grejer mocka ect.
Sen skulle vi ta in Sally och Saga och dom fick vi jaga i en halv timme sen fick Anna hjälpa oss att ta in dom.
Sen borsta vi en stund och sen red vi i paddocken.. jag skriver mer om det sen och Johanna skriver nog om Saga också.
Så håll utkik!

Fråga och svar!

Jag fick en fråga om Sally den löd såhär: "Är sally inte riden så mycket? för det låter som du rider till henne"
Och Sally är riden massor, men när jag började ta hand om henne hade hon inte blivit riden på 1-2 år. Så vi fick nästan börja om från början. Och nu när jag har lärt känna henne bättre har vi börjat göra lite mer "avancerade" grejer. Bara för att hon ska få färska upp sitt minne hon lär sig snabbt så snart är vi i toppform! :)
Kolla vilken sötnos. :*

Sally var helt klart grymmast idag!

Sally var verkligen kanoners idag kunde inte förvänta mig bättre!
Blev dock ett väldigt snabbt pass idag hade lite bråttom så en halvtimma i paddocken med Johanna och sen en 5-7 min uteritt som avskrittning med Johanna och tjejen på peggy.
Det var någon Mamma som provade henne idag, hon hade inte suttit på en häst på 6 år så jag tyckte hon var jätte duktig för att rida på en så stressad häst som Peggy!
Men tillbaka till paddocken, hon var faktiskt lite seg idag precis som saga fast verkligen inte lika seg.
Jag red mycket på volten och prövade lite halter från traven först gick det väll inte jätte bra men till slut så fick hon in det och gjorde det fint, lite jobb på att behålla formen när hon stannat men det kommer jag lovar hon lär sig snabbt denna dam. Sen provade jag några framdelsvändningar också, men jag kände att det är något jag får jobba på snart vi får ta en sak i taget så hon inte blir alldeles förvirrad. Sen när hon var ordenligt uppvärmd i skritt och trav så kom vi till galoppen och som hon är i galoppen springer hon ju bara och man har liksom inte riktigt kontroll över henne, men som förvånad jag blev hon galoppera verkligen super duper mega segt det var liksom en fin kontrollerad galopp, kanske skulle gått lite snabbare för hon bröt gärna av till trav så vi fick göra om det några gånger men sen ville jag ju få lite fart på flickan så då tog vi en galopp på racksträckan neråt då blev det fart ska jag meddela det tyckte hon var super kul sen tog vi lite på volten igen och trav o.s.v sen red vi ut i skogen till korsen i början av skogen det var faktiskt mysigt bara den lilla biten, brukar ju faktiskt inte rida ut på Sally.. men ska snart börja göra det tror jag får se lite tycker ju inte om att hon bara springer och studsar men om jag klarar det en gång så klarar jag det jämt ska bara våga ta mig ut också. ;)

Trögfisen

Idag var ju jag och Julia på stan, det gick jättebra! Hihi alla ungar är så goa och söta!

När vi kom tillbaka till stallet gick vi ut och hämtade Saga och Sally, och sen borstade vi på dom lite. Sen skulle vi rida lite, och jag trodde att Saga skulle vara som igår, alltså väldigt löjlig, men det var hon inte! Hon hoppade inte till en enda gång, inte ens när jag gick förbi åsnorna haha.  Men i paddocken var hon istället jättetrött. Haha, så jag red bara i en halvtimme. Efter att vi hade ridit så skrittade jag, julia och en lite äldre tjej ut i skogen. Tjejen red Peggy, den nya hästen i stallet, hon var riktigt stressad i paddocken! ´Men när hon kom ut i skogen blev hon lugn, haha. Sen hade Julia bråttom hem men jag satte mig i tintins hage och myste lite med honom.

En bild på fiiiiina saga från första gången jag red henne.


Nu ska jag på tjejkväll men ni får nått inlägg senare ikväll! Ha en bra kväll!


En dag på stan

Ponnyridningen i stan var mysig och vi tjänade ihop 2100 kronor ungefär! :)
Flipper och Maskot var super duktiga lite trötta men jag förstår dom.. hur roligt är det att gå fram och tillbaka om och om igen men olika barn på ryggen varje gång. Njaa, inte så kul ha?
Vi glömde grepen och såklart så bajsa dom på gatan. Något som jag då fick ta upp som hundbajs.. sjukt äckligt, jag trodde jag skulle spy det lukta sjukt äckligt.. 

Men nu sticker jag till min Mormor som fyller år, Grattis Mormor! :)

Godmorgon alla pigga!

Godmorgon, vakna precis och ska göra mig iordning för ponnyridningen som ska vara i stan.
Vi ska inte vara där så länge utan bara två timmar men det ska bli riktigt mysigt!

Jag ska låta Sally få vila idag så kör jag ett hårdare pass på onsdag istället.
Tråkigt kort inlägg men lev med det ;)

Puh björn har avlidit. (onormal natthumor)

Åsnor kan vara riktigt hemska ibland. Speciellt två åsnor vid namn Kjell och Filip! De tog livet av Puh björn idag, men efter en dramatisk läkarundersökning fick dom liv i Puh igen. Alla barn kan pusta ut, deras favoritbjörn är fortfarande i livet!

Stjärnor på himlen

Som Julia skrev tidigare så har vi varit i stallet hela kvällen. Vi har hjälpt till lite på lektionen som var idag, riktigt gulliga ungar var i stallet idag! 

Har även gossat lite med Tintinprinsen, släppt Engla och Dolly i stora paddocken, pratat lite med Maxs ägare och lite annat. Efter lektionen tog vi in Saga och Sally och red i paddocken. När vi gick upp till paddocken så var det ljust, men en halvtimme senare lyste det stjärnor på himlen! Haha, det var nästan kolsvart! 

Saga var väldigt löjlig idag, hon hoppade till för minsta lilla. Den enda gången jag faktiskt förstod vad hon löjlade om så var det när jag fastnade med foten i staketet, då gjorde hon världens bocksprång, haha. Hon gör allt så långsamt och graciöst, så jag kände det knappt! Seriöst, när man sitter på henne och hon löjlar sig så känns det som hon bara fattar kort galopp eller nånting. Men som tur är slutar hon på en gång. Den lilla tokfian! <3- rubrik.

Jag och Johanna har varit i stallet hela kvällen därav den dåliga uppdateringen.
Vi red Saga och Sally i paddocken, jag gjorde några små skutt men hon var så pigg idag så hon drog iväg i full galopp så jag tog två små hopp på ca 40-50 cm vet inte riktigt hur högt det var.. hoppar kanske mer någon annan dag.
Imorgon är det ponnyridning i stan med Maskot och Flipper så dit ska jag och Johanna och hjälpa till det är nämligen "trolldagar" jag vet knappt själv vad det är så jag tänker inte gå in för någon förklaring. Jag borde egentligen veta eftersom detta är varje år.. men jag har inte brytt mig om detta.
Men det ska bli mysigt speciellt med min lilla köttbulle Maskot! ;)
Vi prata lite med åsnorna, Johanna har bilder så får ni se vad dom hitta på håll ut det kommer upp på bloggen snart!

Nu drar vi snart iväg

till stallet!
Ska hoppa lite med Sally idag tänkte jag och fortsätta lite skänkelvikningar o.s.v hon börjar få in det lite grann i skritt så vi tar det från början så får vi se vart det leder, nu är det inte så blött i paddocken heller så nu blir det lite lättare och rida för sally går inte i vattenpölar speciellt inte i galopp.
Men jag tror det kommer gå bra idag, sally behöver göra lite annat ibland också, ska se snart om jag ska rida ut en kortis på henne på onsdag kanske får se lite hur jag känner och vad jag orkar. :)
Tänkte hoppa upptill 60 cm idag.. om hon är på hopphumör det hoppas jag!
Annars rider jag lite uppridningar och på volterna. :)

Så sött!Istället för en häst kanske? ;)Lite om gårdagen och idag

Igår red jag min fina Max, men fick även ett tråkigt besked. Han har fått svamp på hovarna (ballarna).  Hans ägare var ute och berättade att Max just nu har boxvila, inte får vara ute i blöta marker i över en timme ungefär, hur vi skulle ge medecin osv. Men han ska gå två gånger per dag, alltså genom ridning, longering, promenader... Ah ni fattar. Han får också mer mat nu, eftersom han inte har fri tillgång till gräs. 

När vi hade pratat klart och jag hade borstat så red jag iväg till Annas paddock, där gick det jättebra! Jag hoppade två hinder, det ena var tillslut på 70 och det andra på 80. Hade velat hoppa 90 men det orkade nog varken jag eller Max, haha.Max tyckte det var jätteroligt att få komma ut lite och springa av sig. Har tyvär inga bilder för jag glömde kameran. :(

Idag däremot har varit en hästfri dag. Inga hästar. Alls. Istället har jag varit i skolan, sen på Konfa och nu ska jag begrava mig i ett hav av läxor. Så vi får se hur mycket uppdatering det blir från mig idag! Men jag lovar att det snart kommer en ny tävling...!Film på lilla Lady!

Nu ahr jag äntligen fixat ihop en liten film från tisdagens lektion. Vi hoppade ju bana och det gick jättebra! Jag fick Lady och hoppade ungefär 80cm som högst. Egentligen fick jag hoppa mycket högre men jag sa att jag inte ville hoppa högre för jag är fortfarande lite höjdrädd från det som hände i våras. 

Men, det gick iallafalll jättebra i tisdags. :)

Ha inte för högt ljud... ;)
Jag och Johanna..

Vi drar ut till stallet på fredag och Johanna rider i alla fall Saga, jag ska kolla om jag kan rida sally också. :) 
Men det blir på eftermiddagen, tror jag ska hoppa lite. :) 

Sally gick super på det tre-delade bettet idag, springer kanske iväg från mig några gånger, men det gick faktiskt super, jätte fina galoppfattningar, och gick fint på volten formen var riktigt "ärligt" istället för att gå ner för att slippa det starka bettet hon har haft så nu går hon ärligt och jätte fint, vi jobbar fortfarande i galoppen men annars är det super fint och jag är jätte stolt över henne!
Som vi har jobbat och nu äntligen har jag "hittat" henne!
Motgångar och framgångar nu går det riktigt bra det är verkligen super kul!
Fortfarande lite jobbigt i hagen, men till slut ska jag banne mig klara att ta in henne utan massa tjafs okej ?!
Jag älskar dig min lilla pärla. <3Vill ni att vi ska köra mer tävlingar?

Vill ni att vi ska köra mer tävlingar?
Eller räcker det med 1 tävling lite då och då? jag tycker det är jätte kul att få läsa kommentarer om hästminnet o.s.v men ni får besätmma om ni vill vara med i mer tävlingar eller inte?
och vad vill ni läsa om, vad vill ni ha mer av eller mindre av?
Låt fantasin flöda ingenting som stoppar er! Vi är öppna för alla förslag.
Har ni frågor?
Skicka mail till machineblogg@hotmail.com så svarar vi antingen i ett inlägg eller skickar tillbaka ett e-post.
Kom in med lite förslag nu, så bloggen inte ligger tom.
HAHAH, KOMMER NI IHÅG DENNA BILDEN?
VI HADE GYMKHANA OCH VATTEN OCH MJÖL..JA DÅ SER MAN UT SÅHÄR!


Och detta är lagligt!

Fy fan. Känsliga tittare varnas, men snälla, om ni vågar, Titta.


Vad är det här för människor? Och ha en tanke i huvudet. Allt det här är lagligt. Tänk om din favorithäst, eller vilken häst som helst egentligen, skulle bryta sitt ben bara för att någon vill tjäna pengar? Eller om ditt lilla föl sprang rakt in i ett järnstaket i full galopp, skulle du då inte bry dig och inte springa fram och titta hur det gått med den? Eller skulle du hoppa  upp en panikslagen nästan vild häst, och tro att du inte skadade den på något sätt? Tänk en gång till.Inte riktigt min grej men..

jag och Linnea ska snart dra oss och kolla på några klasskompisars fotbolls match, inte riktigt min grej, men en rolig grej att göra när det är kompisar som spelar! :)
Sen ska jag göra läxor när jag kommer hem också, spanska och matte väntar. inte så kul, men vad gör man inte för att få bra betyg i skolan..jo allt? ;)
Men imorgon ska jag i alla fall till stallet igen (äntligen) om Johanna kommer ut filmar hon utmaningen eller tar kort, annars tar jag det en annan dag!
Men så fort som möjligt ska den vara genomförd.
Kom gärna med nya utmaningar till Johanna redan!
Så väljer vi ut en här i veckan! :)

Drar mig snart mot

skolan..och hoppas på en trevlig dag.. är verkligen hur trött som helst!
Det är lite tråkigt att det sjunker i besökare men över hundra har vi och det är verkligen roligt, men vi skulle verkligen vilja ha mer!!!
Nej, nu måste jag dra mig, bloggar sen!

Grattis!

Vinnaren skulle få en bildläkning och vi ska följa via bloglovin!
http://ricos.blogg.se/
Försökte få bilden större men det funka inte.. :c
Vi börjar följa dig redan idag, GRATTIS IGEN!


VINNARE AV BÄSTA HÄSTMINNE ÄR?

Jag säger GRATTIS till vinnaren av bästa hästminne, Grattis Madde!
Hennes blogg hittar ni här!
Detta berörde oss väldigt mycket!
Ett väldigt speciellt minne, den känslan jag hade, den lyckan jag kände. Det var overkligt och kändes så långt borta:

Först tänkte jag berätta lite vad som hände innan, dvs sommaren 2011. För att man ska förstå vad allt detta handlade om. 

När vi sommarflyttade till Örebro (till vårt landställe där, vår 6½åriga valack Rico följde med och skulle stå i egen hage hela sommaren, dock med sällskap av andra hästar i hagarna bredvid.) och en blandning av energin i gräset, miljöombytet och ändringar av dagliga rutiner gjorde att Rico började dra iväg när vi skulle sitta upp. För att det var så mycket förändringar och han har alltid tyckt att det var jobbigt när man sitter upp. vi tror för övrigt att de har slarvat lite med inridningen av honom, han är välutbildad men verkar inte ha fått tid att "gå med på" att någon skulle sitta upp för första gången under inridningen. Just eftersom han alltid under det året vi snart haft honom, spänt sig och tyckt det var jobbigt. 

Han och Mamma hade inte haft en sån bra start, hon ramlade av honom första gången hon red hemma för att reflextäcket blåste upp (han är "lite" bakskygg) och då studsade han iväg. Det var med mamma han för första gången drog iväg vid uppsittningen, i början av sommaren 2011 i Örebro. 

Allt kändes ändå okej tills han drog iväg när jag skulle sitta upp, han har aldrig gjort något sådant med mig förut, för att vi båda har känt oss säkra och trygga med varandra. Jag hamnade i chock, det kändes som att jag inte var där, det enda jag mindes var att jag flög bakom rumpan på honom. Det andra bara försvann, minns inte vad som hände, hur jag landade tex. Det är nog det hemskaskte jag varit med om i hästväg. Vi tog hjälp av en unghästkunnig tränare en gång i veckan, hela sommaren, och började om från början med honom. Vi jobbade honom mycket från marken (nh har vi jobbat honom med mycket innan så det var inget nytt). Det var som att rida in honom på nytt, uppsittningsmomentet alltså. Fast för en unghäst som aldrig någonsin varit med om något, tar ju detta inte alls lång tid. Den här "inridningen" tog hela sommaren 2011 att göra. Vi började med att bara hoppa vid sidan av honom, för att avreagera honom på det. (Observera att vi inte ens kunde sätta foten i stigbygeln utan att han drog.) Vi började sakta införa att sätta foten i stigbygeln och tränade mycket på det. Vi hade hans westernsadel när vi gjorde detta för att den är stabilare och "säkrare". Så småningom började vi ställa oss upp i sadeln, först bara stå och tynga med foten fortfarande i marken och efter några veckor kunde vi stå upp och luta oss över. Världens bästa och smidigaste ryttare skulle kunnat sitta upp då, men varken jag, mamma eller rico var redo för det. 

Vi åkte hem igen efter sommaren, i Augusti. 

Nu till minnet då: Dagen jag äntligen satt uppe på Ricos rygg igen, 24 Augusti 2011. Dagen efter vår 10-månaders-dag <3 Jag var jättenervös innan, men när jag väl stod där och satte foten i stigbygeln, tog ett djupt andetag . . . det kändes så rätt ! Det kändes sådär underbart bra som det kan göra ibland ! När jag väl satt där uppe . . . Allt kändes som vanligt. Som att sommaren 2011 aldrig någonsin existerat.

Jag var så lycklig att jag inte ens tänkte på det, det kändes bara så självklart ! DEN känslan är mitt bästa hästminne.

(På min blogg i arkiven, juni-augusti, kan man läsa om hur vi gjorde, sorgen, glädjen, allting! För även om sommaren 2011 enligt mig aldrig existerat, kommer jag aldrig någonsin glömma den. Även om jag kanske innerst inne vill, så går det inte. Varje gång jag ser honom blir jag påmind om sommaren 2011, men jag blir också påmind om 24 Augusti, dagen då allt blev bra igen. 

Har säkert glömt att skriva massor av saker, skulle kunnat skriva en hel roman om bara detta. Har FÖRSÖKT ta det kortfattat, hoppas du verkligen läser och försöker förstå !

/Madde & Rico
På andra plats kom
http://feliciaaadolfsson.blogg.se/ Grattis! :)
Och tredje plats kom http://fyrbentaspringare.blogg.se/ Grattis! :)
Nu kommer vi gå in och kolla och kommentera och det vi skulle göra för er tre! :)
GRATTIS ALLIHOPA!

Reflexer?Längtar efter något som kan rädda migBara för jag är så snäll ;)

Ni får en liten bildbomb på mig och max ändå. :) Liksom, vad skulle jag göra med bilderna annars, haha? 

Men först lite om vad jag gjorde! Jag borstade på honom rätt länge innan jag red iväg, jag tror inte jag har sett en så lerig häst som haft täcke på sig! Haha, Max älskar att smutsa ner sig. Men sen begav vi oss iallafall ner till paddocken och hoppade lite. Som högst blev det ung. 70cm. Max tyckte det var roligt men han tycker ju att det är lite trångt i paddocken så jag hoppade itne så jättemycket. Efter passet skrittade jag av honom ute, det har jag inte kunnat göra på jättelänge för det har varit världens lerigaste mark men igår gick det äntligen igen. Man får passa på när man kan! 

Här kommer bilderna.
nu är

jag snart påväg till ängensgård för en teori lektion.. undra vad vi ska få göra idag..? :) 
Sen har Johanna också gjort en ny design, skit snygg om jag får säga så!
Ska i alla fall önska Algot och sen Jasmine och kanske timon får se lite, har inte ridit honom på hur läääänge som helst!
Men vi får se! :) 

Väntar fortfarande på att få filmklippet hoppas på att få det idag i alla fall!

Ny design..igen?

Vi blev inte nöjda med våran design som vi gjorde härom dagen, så vi gjorde en ny, fast i samma modell som en av våra gamla! :) Vad tycker ni? Hot/not?

Jag har även ändrat om lite i menyn med presentationer, bloglovin mm... Så kolla runt lite och säg sedan vad du tycker!

Modellen vi har använt...


...Blev istället så här! :)

Veckans utmaning!

Blir för mig och Sally: Sitt på hästen och ta upp något från marken, tex en kon, en tröja eller liknande - utan att kliva av :D
Inskickat av http://ricos.blogg.se/
Så om Johanna är frisk kanske hon kan fota eller filma, annars får vi göra det någon annan dag! :)

Vinnaren av finaste hästminnet kommer upp lite senare idag!

Bilder från tävlingen

Bilderna är tagen av Julia Ericsson. :*
Rätt charmig eller hur? ;)
Så här hoppa han på jätte många hinder!

Sitter här..

i skolan och ska snart ha idrott. Vi ska prata kartkunskap typ tråkigt..?
Senare idag har jag teori på ängensgård ska bli mysigt.
Snart får ni lite bilder från tävlingen imorgon, och ska få en film av Annie senare också. :)

Då säger jag godnatt

Gooodnatt!
Ska gå och lägga mig ska upp till skolan imorgon och sen teorilektion på ängensgård. :) 
Ska i alla fall försöka njuta av den sista tiden på ängensgård!
Sov gott!
Finaste flickan i världen. <3

Jag fick..

ett litet tråkigt besked för några timmar sen..Helen vill nu att jag ska betala henne för att ta hand om sally då stallhyran går upp när dom skaffar ridhus. Har haft sally gratis i ett år nu, den 11 oktober så nu är det väll dags att ta och betala ingenting i livet är gratis och absolut inte att ha häst!
Sen vill Anna som har tex att jag ska sköta hennes häst, men det får jag göra när jag inte kan ta hand om sally längre eller något liknande!
Så jag måste nog sluta på TFRK, men fortfarande ta lite privat lektioner o.s.v där. :)
Kanske kan man åka dit och träna med sally det får vi se. :) 

Det är fortfarande mycket besökare super roligt, det är ni som får oss att fortsätta blogga, fortsätt så!!! :D

Är ni sugna på en liten bildbomb?

Vill ni möjligen se lite hoppbilder på Max från idag? Kom igen nu, om vi får 10 kommentarer på det här inlägget får ni se dom! :) Så kom igen NU!

Men, jag berättar mer om passet på Max imorgon, nu tänkte jag berätta lite om hur det gick på Ängkullen! Jag kom lite sent, så när jag gick in i stallet stod där 13 barn och nästan dubbelt så många föräldrar! Haha, så jag hjälpte barnen lite att borsta och sånt, sen tog jag ut lilla Blomman barbacka så de skulle få rida på henne. Dom fick välja bland 4 hästar, Bella, Fina, Blomman och Kalle med vagnen. Det gick riktigt snabbt och bra idag, inte en enda avramling haha. :) Efter det sprang alla barnen upp på kalasvåningen och åt så då tog jag in Saga för att rida på henne. Men när jag stod och borstade gick molnen sönder och regnet var som vattenballonger i backen! Så det blev ingen ridning men mycket mys! :)Tävlingen som gick..

SUPER.
På framridningen var han pigg och glad och galoppera på gärnet! inga vägringar här inte!
Men på ett hinder på framridningen var jag verkligen sååååååååååå hääääääääääääär nära att åka av.. han hoppade av väldigt väldigt tidigt och jag hängde verkligen inte med, så jag satt verkligen framme vid öronen på Algot ner vi landa, han travade på, men jag är så skillad så jag klara mig tillbaka till sadeln och tog hindret på nytt!
hah, Weronica (en ridlärare som står inne på banan och styr upp det) sa att det var rekord på hur högt algor hoppat, hon sa att det var högre än 1 meter.
Jag fattar fortfarande inte att jag satt kvar..
Sen väl inne på banan gick det super och det blev nästan lika dant på hinder nummer två, och jag hörde hur alla på läktaren drog efter andan..men jag klara mig och hamna inte framför sadeln i alla fall.
Sen tog vi alla hinder fel fritt det var så härligt, ska få lite bilder och en film som jag kan visa lite senare!

Hemma och..

överlycklig!
Felfritt på 70 cm, Algor gick så fint idag, han hoppade dock väldigt stort men bättre högre än att riva!
Banan var också super enkel, så det var också bra! :)
skriver mer sen, är super trött. :((

Hästfylld dag

Nu har jag äntligen kommit  upp ur sängen, och om ungefär en timme ska jag till Maxiepaxie! Vädret är inte så bra här hemma och jag tror inte att det kommer att ändra sig, så de blir lite hoppning i paddocken idag. Jag ska även träna på att ha samma takt i galoppen för det har Max lite svårt för. Men idag ska det nog gå bra. :)

Sen ska jag ju somsagt hjälpa till på ett kalas också, det ska blir roligt! Vi får se om jag orkar rida Saga idag. Kanske, kanske inte. 

Men nu tycker jag alla skriver ett "Lycka till" till Julia! Håller tummarna för dig!


Julia och Algot, hästen hon har på tävlingen idag!Uppe med tuppen!

Precis vaknat, och ska göra mig i ordningen för tävlingen..70 cm som gäller!
Tyvärr ingen som kan fota så det får bli en annan gång. :(( 
Efter tävlingen ska jag kanske hjälpa till på kalaset om jag kan, det är verkligen inte säkert, hoppas på att någon kan köra ut mig. :) 
NÄ, NU MÅSTE JAG GÅ! 


Hörni, vill ni inte se utmaningen...?


Det blev ingen utmaning denna vecka, eftersom vi inte fick in några förslag! Så nu hoppas vi att ni föreslår några utmaningar till Julia, den bästa utamningen kommer utses på MÅNDAG och den som föreslår den bästa utmaningen får självklart en länk. :) Så kom igen nu, vad ska Julia och Sally göra?Morgondagens planer

Imorgon ska jag till Max och rida på honom. Jag har tänkt mig att hoppa lite imorgon, men jag är inte helt hundra ännu. Kanske blir det en uteritt istället, det beror helt på vädret! Lilla paxen ska få riktigt mycket kärlek och omtanke också för jag var ju inte så länge hos honom idag. :( Jag ska iallafall ta med mig kameran så ni får se lite bilder! SÅ håll utkik imorgon!

Efter att jag har varit på Max så ska jag antagligen åka till Ängkullen (det beror lite på hur jag mår imorgon) och hjälpa till på ett kalas där. Kanske passar på att rida Saga också, då kanske ni får lite bilder på henne med! 


Godnatt på er, nu ska jag sova. :)
Laddad och redo!

Nu är jag totat laddad och taggad till 100 för tävlingen imorgon!
Ska vara i stallet vid åtta så allt är fram plockat.
Ge mig ett lycka till?


JAG SKA HA EN ROSETT OCH DÅ SKA JAG BANNE MIG KLARA DET OKOKBRA?Ni får ursäkta mig...

Gud vad jag skäms för min uppdatering nu i helgen... Men jag har inte mått bra alls och så har jag sovit dagarna ut. Jag hoppas att ni förstår!

I Fredags hade jag studiedag så jag åkte ut till stallet och skulle rida Saga, men efter några minuter i stallet orkade jag ingenting... Så jag satte mig hos Tintin och bara myste. Se ringde jag mamma så hon fick komma och hämta mig. Sen sov jag, haha. :) 

Idag är jag lite piggare så jag har varit ute hos Max och pysslat lite med han (jag har inte på honom idag) och sen ut till Ängkullens där jag red lektion på Saga. Eftersom jag inte riktigt är fit for fight så gick det inte så bra idag, Saga var väldigt stark och min sits sög rent utsagt. Haha, min kropp bara hängde med. Men, då och då gick det riktigt bra! Hon är så himla go att rida! Bästa Saga. ;)

Jag vet..

att det är många som gillar våran header o.s.v men jag och johanna tänkte att vi kunde testa en ny och om ni absolut inte tycker om den tar vi tillbaka den som vi har nu, låter det bra?

Johanna..

uppdaterar just inte nu, för hon mådde inte så bra idag och idag på lektionen hade hon ont i huvudet o.s.v. så just nu är det jag som står för uppdateringen, ska försöka så mycket jag!
För det är ni läsare som får mig att vilja fortsätta blogga!

Fråga och svar!

Jag har fått många förfrågningar om hur man skriver "hennes blogg hittar ni här" och tänkte göra ett inlägg om det så jag hoppas ni fattar var jag menar. :)
Det är inte alls svårt men kan vara krångligt att hitta!
Du börjar med att skriva då "hennes/honoms blogg hittar ni här" sedan markerar du t.ex "här" och tryckan sedan på
kedjan. TRYCK INTE PÅ DEN BRYTNA, Fast det händer inget, men annars kommer ni inte fatta vad det är som händer;)
Denna!
Sedan måste du har bloggens länk och klistra in den på Länkens URL.
och sedan trycker man infoga, svårare en så är det inte! :)
Hoppas ni fatta! :)

Lektion..

på Sally idag, riktigt jobbigt tror jag kommer ha träningsverk i armarna imorgon när jag ska tävla ingen bra comination.. men Helen ville att jag skulle prova det 3-delade bettet.. okej tänkte jag och sa inte emot. När vi väll börja rida starta "helvetet" ville inte gå ner på tygel alls och bara sprang hon lyssnade inte alls på mig jo typ sakta av och sånt men liksom inte långsammare utan hon sprang med huvudet högt i luften så nu är jag trött i armarna.
Men i slutet av lektionen tog Anna tyglarna och kände lite på hur hon var i munnen och Anna fick knappt ner henne, men till slut så lossna det och hon gick super fint!
Så nu vill Helen att jag rider på det tredelade om jag rider i paddocken, som jag nästan alltid gör bara för att hon ska vänja sig och sen så är ju det mycket mildare än vad pelhamet är! :)
Men tillslut kommer det nog gå bra ge det några gånger så!
Men nu ska jag öva lite på det vi gjorde idag: skänkelvikningar, uppridningen, enkla galoppbyten med mera så blir det nog bra!

Inga bilder tyvärr, och det kommer nog inte bli några från tävlingen imorgon heller.. :(( 
Men det kommer fler tävlingar.

Erat bästa minne

Nu vill vill att ni kommenterar era bästa hästminnen eller något annat roligt minne, och så plockar vi ut några som stog ut lite i mängden.
Vinnaren får en bild länkning. och vi kommer följa den på bloglovin!
Tvåan går vi in och kollar och kommenterar på.
Trean går vi in på deras blogg och kollar runt lite.
SÅ KOMMENTERA PÅ NU. :D


Jag säger Godnatt!

Jag säger snart godnatt till datan och dejtar teven och kudden!
Imorgon smäller det då ska jag ha dressyr lektion på Sally riktigt spännande ska det bli!
Grymt taggad, sen på söndag tävling ska bli riktigt sköj!
GODNATT ALLA FINA SAKER UTE I VÄRLDEN.Jag måste bara..

säga att Nellie Berntssons blogg är så grym!
Hon står alltid upp för sig, är sig själv och kämpar med sina hästar och skiter i vad andra tycker, är 11 år och tjänar redan på sin blogg!
Hur coolt som helst!
Hennes blogg hittar ni här!
Hur fin som helst är hon!
Vilken jävla skönhet!

Så fint!

Denna låten är dock väldigt gammal men dock så fin!

Jag har..

Jag har tänkt en stund nu och kommit på att allt behöver faktiskt inte handla om hästar bara för att det är en hästblogg. Det blir liksom tråkigt i mängden om man skriver om samma sak hela tiden.
Så i alla fall Jag alltså Julia kommer börja skriva mer "vanliga" inlägg än just bara om hästar, sen får Johanna bestämma hur hon vill ha det!
Hur jag kom på och tänka på detta var att jag läste runt på massa bloggar och kolla lite hur dom tyckte en bra hästblogg skulle vara. och prio ett var att det inte bara fick handla om hästar utan att det också skulle vara mycket annat också, och mycket känslor t.ex om du gillar en kille eller vad som helst att man skulle liksom kunna skriva det här på bloggen utan att folk ska kunna klanka ner på en.
Sen var det också att headern och designen (typ samma sak men jag hoppas ni fattar) skulle inte heller innehålla hundraprocent hästar utan det skulle vara något kort på en själv också.. men just nu tycker jag faktiskt om våran header väldigt mycket.. men jag och johanna ska nog snart ändra vi har haft den ett tag nu. får se vad Johanna tycker också!
Dom tyckte också man skulle bjuda på sig själv.. med mycket fula miner o.s.v.
Så detta ska jag starta med och komma med lite annat än bara hästar.. :)
MEN MÅSTE SÄGA EN SAK JAG FICK ALGOT PÅ SÖNDAG. :DDDDDDDD *HAPPYFACE*

Om nu..

Bara startlistorna för söndag kommer ut blir jag bara super duper glad, längtar verkligen med spänning efter att få se startlistorna. Eftersom jag inte har någon egen häst, (om jag såklart inte tävlar med sally) så tävlar jag med lektionsponnysarna, och hoppas verkligen innerligt mycket på att jag får Algot efter våran lyckad ridlektion!
Så nu vill jag ha en sådan lyckad hopptävling med honom också och få ännu en till rosett. Men det är en clear round så alla som klarar sig felfria får en rosett, men då är ju alla vinnare!
Sen tänkte jag tävla den 26 oktober (?) och kanske ett Km vid jul någon gång, om mina nerver till låter det.
Jag blir nämligen lätt nervös, men det ska säkert ordna sig!
Det är bara att öva det blir bättre och bättre för varje gång, och det känns lika bra hela tiden!
För tävla är ju det jag vill.
Jag vill bli bäst.
Jag vill tävla högt.
Så nu jävlar gäller det!
Nu klarar jag detta okej?!

NEJNEJNEJ.

Jag hade skrivit en super lång text om gårdagens bravader, men nä, då stängs datan av och allting försvann!
Men jag ska ha lektion på Sally på lördag ska bli riktigt kul!!!
dressyr det passar mig och Sally utmärkt nu banne mig ska vi bygga ryggmuskler, har ingen anning om att skriva jag har världens bloggtorka. :c

Dagens händelser...

..är inte många. Först hade jag sovmorgon till 09.30, sen var det skola. I skolan tog vi våra skolkort idag, spännande att få se hur dom blir. :) Jag såg mitt enskilda kort, det såg ut som skaaaaam. Fast det gör det ju alltid, haha. Sen hade vi även ett SO-prov idag, jag hoppas på ett någorlunda bra betyg iallafall. 

Efter skolan satt jag hemma och gjorde absolut ingenting, sen när mami kom hem så var hon snäll och skjutsade mig till stallet. Jag red Saga själv idag! Det gick jättebra, Saga var lite löjlig då och då bara. Det blåste väldigt så jag förstår henne, jag blev också jätterädd en gång, fast då brydde sig Saga knappt, haha. Vi var 4 stycken (!) som red i paddocken samtidigt idag. Jag, Julia, Lill-anna och Elin. Elin är en tjej som ska hyra Sangi. :) Men det gick bra även fast vi var så många, det blev bara en krock är Julia skulle hoppa och jag skrittade Saga bredvid hindret, Saga hoppade till pga. en fågel i skogen och då hoppade hon nästan på Sally, haha. Efter vi hade ridit släppte vi Ängla och Dolly lite, guuud vad glada dom blev! Bocksprång och sparkar för hela köret! 

jag har förresten skrivit upp mig på en ny dressyrlektion, på Lördag. På saga, självklart. 

Här är en annan bild när vi släppte Engla och dolly, dom små pärlorna!
Slalomhoppning?

Igår red jag lilla lady, och det gick jättebra! Vi hoppade i slalom, det har jag aldrig gjort förut. Man skulle tänkte mer på dressyr än hopnning, och hindrena var liksom bara ivägen mest. Sedan höjde vi hindrena ganska mycket och då blev det mer hoppning. 

De första gångerna gjorde vi vägen i trav, en och en. Efter ett tag gjorde vi det i trav fast utan stigbyglar, och tillslut körde vi två gånger i galopp, det var helt klart roligast! Första gången i galoppen gick jättebra men den andra rundan blev lite sämre då vi inte kom rätt på första hindret. Men roligt, det var det verkligen!

Här är (ungefär) banan vi hoppade. :)
Mys.

Det blev bara en helt vanlig mysdag med tex, han skulle stå och vila och ska snart börjas ridas inom en vecka tror jag!
Då ska jag hänga med igen, sen ska jag också hjälpa henne om hon inte kan ta tex någon dag för hennes fodervärd är nästan aldrig där.. :((
men det ska bli jätte roligt, han är så underbar! :)
Sticker till stallet vid fyra idag och rider sally, tror dom står inne om det fortsätter vara mycket regn och blåsigt, men jag tänkte att jag kunde ha lite bommar idag så får vi se hur det går!
jag tror det kommer gå bra, ska bli kul också, har saknat att rida på henne nu, kunde ju inte rida henne i lördags för då lyckades jag ju att stuka mina tår så jag kunde inte gå..men idag är det bra igen och jag kan rida på "riktigt" tänkte köra mycket olika ridvägar och något litet hinder kanske, vi får se hur vädret är och hur mycket vatten det är i paddocken!
Sally är ju inte så förtjust i vatten, så det kommer också bli spännande.
Åh, en sak till!
Anna med Tex kanske ska flytta till ängkullen, jag hoppas väldigt mycket för då kan vi två rida ut tillsammans och ha mycket roligt! :D
Snart ska dom också börja bygga ridhus också, det ska också bli riktigt bra!
lite bilder på sally kommer senare ikväll!

Blåstigt.

Det är ohört blåsigt och regningt idag.. men ska ändå ut till stallet med Anna och kolla till tex som är halt. :(
Men vi kommer ha superkul ändå, som vanligt. Anna brukar verkligen få D A M P när hon är i stallet så vi har alltid roligt! och sen är tex verkligen världens finaste kille, han vill verkligen!
Jag tror vi ska jobba lite i skritt i ridhuset, så han ändå får röra på sig. han haltar nämligen bara i traven, han är dock skit pigg och vill verkligen komma igång igen det märker man på han super roligt!
Ni ser glad hela tiden!

Håltimme

Just nu har vi håltimme i skolan och det är ganska chill för vi får sitta i datasalen och göra vad vi vill. Vi är bara 4 stycken, så somsagt, det är riktigt chill!

Idag ska jag rida på TFRK, och jag hoppas verkligen att jag får Lady! Vi ska hoppa idag och hon är den enda jag är säker med när det gäller hoppning. Alltså på ridskolan. Jag hoppas på att vi hoppar någorlunda högt idag, men jag tror av någon anledning att vi sak hoppa studs. Haha, fråga mig inte varför! Men det skulle vara roligt faktiskt. :)

Nu måste jag plugga lite engelska, och sen har jag so lektion. Jag uppdaterar mer ikväll, och då kommer det även en liten tävling! Så kolla in hit i eftermiddag igen! :)Hoppning på Algot.

Lite suddiga bilder på mig och Algot under lektionen.Mys med Max

Igår hade jag inte en enda droppe blogglust i mitt blod, så jag skriver om gårdagens ridpass idag istället. :)

Jag hade ju Maxipaxi igår och egentligen hade jag tänkt mig dressyr men det blev allt lite hoppning också! Hans ägare Madde var där och målade hans box så vi pratade lite med henne och så gac hon mig lite tips inom ridningen också. Max var iallafall jätteduktig och gick som en pärla, lite ojämn i hoppningen bara. Men i slutet gick även det kanon och vi hoppade 70cm som högst. 

Myste och borstade länge och pratade även lite hemligheter med min fina Max. Sen fick han gå ut i regnet med sina kompisar.

Det regnade lite, så jag tog på Max sitt snygga ridtäcke! Myyyysigt!

Typiskt.

Det blev inte barbacka hoppning.. men detta var nog min bästa hopplektion på länge!
Algot kom perfekt hela tiden och hade en sån otroligt frammåt bjudning, bästa på länge, hoppas så innerligt på att jag får han på tävlingen för då ska det verkligen gå super!
Jag längtar verkligen, det ska bli så kul!
Johanna var där och fota så bilder kommer inom snar framtid på mig och Algot!
Hon ska antagligen med på söndag också och fota då med! :D

Barbacka

Hejsan imorgon tänker jag rida fast jag har ont i mina tår missar inte hoppningen och speciellt inte om vi ska hoppa barbacka! :D
Kommer ha ont i rumpan efter algots vassa rygg men det får gå.
Jag kommer ju äga har bara hoppat barbacka nu i sommar så jag tror det kommer gå riktigt grymt! :D

Saga igår och idag

Jag fick rida Saga både igår och idag. :) Det gick bra båda gångerna, igår gick Saga bra, fast hon studsade runt lite då och då. Idag gick hon jättefint! Först skrittade jag i samhället med Annas Dotter, och sen red jag ett dressyrpass i paddocken efteråt. Saga gick ner på tygel jättefint! Men efter ett tag behövde jag hoppa av och fixa en sak och efter det var hon väldigt okoncentrerad. Haha, när jag skulle galoppera neråt så gjorde hon världens största galoppsprång och sen gick det inte att sakta av till trav efteråt, haha. Alltså, hon saktar ner galoppen men hon bryter inte av. Toksaga!

Här kommer lite bilder från igår, mamma var snäll och tog några kort. :)


Vintermys

Nu har jag bestämt mig för att åka till Hööks snart! Jag har velat göra det sedan jag var i västerås, men det har inte blivit av tyvär. :( Men mågon gång den här veckan ska jag iallafall försöka åka till Hööks! Jag har tänkt köpa lite tröjor, och lite reflexer men även dessa förbannade magic brush som alltid är SLUT! I västerås var dom slut, det går inte att beställa... GAH! Så jag hoppas att dom finns på Torp! 

Här är iallafall ett litet collage om vad ungefär jag ska köpa. :) Dock kommer jag inte ha råd med allt så jag hoppas mamma pröjsar lite, haha.
Sötnöten


Här kommer bilderna från onsdagens frihetsdressyr! Jag tror Max tyckte att det var riktigt befriande att få rida utan bett. :)

Bara så alla har förstått detta rätt, jag skulle aldrig säga att det här är NH. För mig är det här enkel frihetsdressyr, som vem som helst kan göra med sin häst. NH är enligt mig något man lär hästen, medans frihetsdressyr är mer som en relationslek mellan ryttare och häst. :c

Idag på ponnyridningen lyckades jag stuka mina tår så kunde inte ta hand om sally idag så har inget att skriva om har super ont och den krampar så nu ska jag gå och lägga mig.

Ponnyridning igen!

Då var det snart dags för ponnyridningen.. har egentligen ingen ork att åka just nu.. men jag saknar shettisarna och Johanna!
Men det ska bli mysigt hoppas på att vi ska ha med blomman för hon och jag är bästa vänner. ;)
Nä, men jag tycker verkligen om hennes personlighet o.s.v.
Sen har jag även sally idag..berätta jag att hon var super rädd för åsnorna som står vid hagarna?
Hon är så fjantig den lilla flickan. när vi äntligen kom förbi och in i stallet så lugna hon ner sig men inte speciellt mycket, sen när jag skulle gå ut studsa hon igen hah knäppa häst, sen kunde hon inte koncentrera sig och på vägen tillbaka blev hon rädd redan vid början av paddockhagen hahaah! :D

Nästa vecka ska julia...?


Kommentera en utmaning till Julia nu då! Kom bara ihåg att Sally är väldigt stark så hon kan inte ridas utan träns, utan tyglar eller liknande. Men kom på nått bra nu, annars bestämmer vi en själva! :) Vilken utmaning det blir utnämns på Måndag.Vart iväg.

Hejsan, har varit iväg hela dagen så har inte kunnat blogga.. :c
Är totalt avundsjuk på Johanna som kommer få rida saga nu framöver.. men livet är orättvist och jag har ju sally! :D
Har absolut inget vettigt att skriva.. men imorgon är det ponnyridning i vänersborg så dit ska jag, om man blomman ska med tänker jag ta henne helt klart min lilla favorit shettis! <3

Bitarna faller på plats

Nu ska jag åka ut till Ängkullens, för jag ska hjälpa till på en nybörjarlektion där. Det är bara en lektion på Fredagar och jag är osäker om det är Anna eller hennes syster som har den, men det blir roligt i vilket fall! Jag tar med mig kameran, men vi får se om det blir några bilder, jag brukar alltid lägga den inne i stallet och sen glömma bort den där. Haha. Efter jag har hjälpt till på lektionen så ska jag rida Saga!

Jag har ju ridit Saga två gånger, på dressyrlektioner, men idag är det första gången jag ska få rida henne utan någon annan häst med! Det är ju Anna som äger Saga och hon har knappt tid att rida henne med alla lektioner så jag ska få rida henne några gånger i veckan. Det kommer bli jätteroligt! Mamma kommer följa med mig ut och titta lite när jag rider nu i början, men om några veckor får jag nog rida helt själv. :) Bitarna faller på plats, en efter en!


En bild på mig och Saga första gången jag satt på henne. ♥Supersöta!

Här har ni två bilder på åsnorna! Jag var och hälsade på dem i onsdags och de var så söta, så söta! Kjell (den gråa) var lite skygg men kom fram till staketet och hälsade. Filip (den vita) var lite mer kelig och älskade att bli kliad i pannan! Man får tyvär inte gå in till dem ännu eftersom dom är hingstar och beter sig även som sådana. De har fått en hage precis bredvid gårdsplanen och även ett litet skjul de kan gå in i. Ett riktigt bra ställe för två åsnepöjkar alltså! ;)Småshopping

Tyvär fick jag inte åka ut till stallet idag så jag cyklade ut till ett köpcentra här i närheten med en kompis istället. Vi gick runt där i cirka 3 timmar skulle jag tro, det var jättemysigt. Först gick vi runt i en massa affärer, och sen tog vi en fika på Espresso House. Gott, gott!

Jag fick med mig en Mascara för känsliga ögon hem. Ni som har hängt med ett tag vet ju att jag har väldigt känsliga ögon men har testat om jag är allergisk mot häst, katt eller gräs, och det är jag inte. Så jag skulle tro att det är min mascara som irriterar mina ögon. Jag fick även med mig hästgodis och Lila rosetter från granngården med mig hem. 
Måste passa på att tipsa er som vill köpa rosetter; Granngårdens är grymma! jag har haft mina rosa, svarta och gröna i snart ett halvår och inte en enda har gått sönder! Och jag använder dom väldigt ofta. ;)Jag klarade det!


Ja, som ni märker i rubriken så klarade jag veckans utmaning!

Utmaningen var ju att rida utan sadel och träns (fast med grimma) och det gick galant! Det var superroligt också! Jag tror att Max tyckte det var roligt också för han trampade på fint och krökte på nacken nästan hela passet. Det här kommer jag göra om, snart! Ni kommer få se massor av bilder imorgon!

Avslutade även med att köra lite frihetsdressyr från marken, det gick också jättebra. Men tyvär hann jag bara köra i ca. 10 minuter för sen började det ösregna! Det verkligen vräkte så vi skyndade in i stallet och jag satte på Max dubbla täcken och när regnet hade avtagit släppte jag ut honom i hagen. Haha, han hade nog velat stå i stallet och mysa en stund till!

Fler bilder kommer imorgon! :)
Hade på mig min nya jacka, den var superskön! Längtar tills jag får använda den igen. :)Video från tisdagens lektion

Min kompis Felicia var så jättesnäll och filmade och tog lite kort när jag red lektion i Tisdags. I videon ser ni även min kompis Rebecka. Hennes blogg hittar ni här! Idag får ni bara se videon, kanske lägger upp bilderna någon annan dag. :)
Jag har..

Hej.
Jag har varit iväg hela dagen och har inte kunnat blogga jag har först vart i skolan direkt efter det åkte jag till stallet.
När jag kom dit var Helen (sallys ägare) och lill-anna där och tog hand om deras nya åsonor som ni såg i förra inlägget HUR SÖTA OCH SNÄLLA SOM HELST, Filip är väll kanske en aning snällare och har lite mer hyffs i sig medans kjell fortfarande beter sig lite mer "hingsligt"
Helen hjälpte mig att få in sally i alla fall och skulle gå förbi åsnorna för att se hur hon reagera hon var typ livrädd hon studsta och frusta och visste inte vart hon skulle ta vägen.. men det såg så kul ut att där stod jag och helen bredvid sally och skratta så vi nästan kissa på oss.. ;)
Sen kunde hon inte koncentrera sig i paddocken det ända hon såg och tänkte på var åsnorna hon tappade formen hela tiden och ville bara springa så det blev inte så långt pass tar ett längre på lördag i stället. :)
Sen var jag, helen och lill-anna ute och gick lite med åsnorna och sen hjälpte jag till på lektionerna.
Imorgon har jag Mindy igen ska bli kul! :D
Ska bli ett ordentligen dressyrpass hade jag tänkt mig! :)
Sen på lördag är det ponnyridning igen som jag och Johanna ska hjälpa till på!
Johanna har bilder på åsnorna som jag tror hon lägger upp antingen senare ikväll eller imorgon! :D

Miniåsnor!

Nu har Lill-anna och Helen (hon som äger Sally) köpt varsin miniåsna! Jag ska åka och titta på dom ikväll, efter att jag har ridit Max, men på bild är dom iallafall supersöta! Den vita heter Filip och det är Helens, och den bruna heter Kjell och det är alltså Lill-annas åsna. Supersöta eller vad? :D


Lill-annas bild som hon la ut på facebook, är dom inte bedårande? Ridningen igår

Igår red jag på TFRK, det var riktigt roligt! Min kompis Felicia åkte med och filmade/ tog kort, så dom ska ni få se ikväll eller imorgon! :)

Jag fick Lady (♥) som var väldigt pigg, hon har nämligen väldigt kraftig eksem så hon har fått vila några veckor. Så hon var verkligen på hugget! Men jag älskar att galoppera snabbt, så det gjorde absolut ingenting för mig! Vi började med att galoppera över två upphöjda bommar och så skulle vi få 7 galoppsprång imellan. Lady klarade det dom två första gångerna men det sjunde var hela tiden ett pyttesteg så jag fick ta om det. Efter ett tag höjde vi det andra hindret till 60cm ungefär, och la 7 bommar emellan, så det skulle bli lättare att få just 7 galoppsteg. Då gick det jättebra för alla! :)

Ursäkta min dåliga teckning, men här ser ni ungefär hur vi gjorde. :) 

Frisk!

Hej kom precis till skolan och börjar när som helst!
Ska till stallet senare och då blir det bättre uppdatering.
Ha det bra så länge.

Godnatt!

Nu säger jag godnatt efter en lång dag, nu blir det att dejta sängen och kolla tven.
Ha de gött!


Åh,vad jag saknar min prins. <3vad gör livet bättre förutom..

Just nu älskar jag min mamma gånger 100!
Jag som ligger i sängen och snorar och är allmänt "tung" i huvudet och inte orkar någonting.. mamma åker iväg och handlar och helt plötsligt kommer mamma upp med en ben & jerry glass.. åh, den smakar ljuuuvligt!
Det gjorde mig på gott humör och jag mår redan bättre!
Mamma köpte den för hon tyckte synd om mig, rar hon är!
vad vill ni läsa om?
kom med förslag på vad som helst har ändå inget att göra så kom med massa förslag så skriver jag mer sen! :)

mega förkyld.

hej, ligger i sängen är super förkyld, näsan rinner och huvudet gör ont.. klarar mig inte ur sängen.. så ska försöka sova mycket idag för att kunna gå till skolan imorgon då jag nämligen har Sally att ta hand om. har inte vart i stallet på flera dagar var där senast förra torsdagen så jag längtar något så stort!
Vad ska ni göra idag då?
skriver ett interessantare inlägg senare.

Rida utan Sadel och Träns

Nu blir det äntligen av! Utmaningen kommer utföras på Onsda, och den här veckan blev det denna utmaning.

Fast jag ändrar lite på den, så den blir anpassad efter hur jag rider. Så utmaningen blir att rida utan sadel och träns, men med en grimma. Det kommer alltså bara vara jag som utför utmaningen denna vecka, då Sally inte kan göra någon av de utmaningarna vi fick. Men nästa vecka är det Sallys tur och ni kan skicka in förslag redan nu! :)

Vi kommer att filma alla utmaningar så håll utkik på Onsdag! :)


Galopp och bommar!

Kom hem från lektionen för en stund sen och mitt huvud kommer verkligen snart explodera jag har så ont. så skriver inte så långt..
Jag fick såklart Algot och jag verkligen älskar han just nu så duktigt, han är banne mig min nya favorit och så är det bara! :D
Men vi fick köra galopp bommar idag.. vi skulle både korta och länga steg samtidigt som vi skulle räkna högt först skulle vi få plats med åtta då fick vi korta upp och sen skulle vi länga till 7 och vissa lite större ponnysar fick prova på 6 steg!
Jag klarde båda två och är riktigt stolt över min och Algots insats, fick även beröm för min sits som jag jobbar på idag, då blev faktiskt allting mycket roligare nu när jag kämpat så med hur jag sitter och allt möjligt!
nu måste jag gå och lägga mig och se om jag kommer orka med morgon dagen med min stora förkyldning..
Ha de gött!

Slapparrrrrrr.

Så gött att vara hemma och inte göra någonting. jag ligger nämligen framför tv med datan i knät och en pepsi bredvid mig livet är ju bara underbart ibland! ;)
Jag tycker synd om alla som måste vara i skolan idag för att ligga hemma och slappa är riktigt gött!
Lektionen börjar inte fören 20 över 6 så det är långt kvar.. jag och algot har blivit riktigt bra vänner och han går som en pärla när jag kommer upp på ryggen.. ny favorit kanske... ;)
så nu dom senaste veckorna har jag riktigt längtat till lektionerna för han går så fint!
Behöver knappt göra något för att han ska förstå vad jag vill han har gjort fin fina halter och gått fram på bara ett litet mjukt tryck med skänkel, jag har fått fram han i sin "sköna" galopp där han inte ser ut som en gung häst utan att han galoppera på bra och att han inte bryter av, så det är lika kul varje gång nu att få rida han.. medans
Johanna inte alls gillar Algot.. så tycker jag faktiskt att han är riktigt kul att rida! :)
Snart tar lite träningstävlingar på TFRK igång och det ska bli lika kul som vanligt..! :D
Då får ni följa med på lite tävlingar också vidare! :D
Oj nu såg jag här att dom redan börjar 19 september.. så nu ska jag snart anmäla mig tror jag anmäler mig imorgon..måste tänka lite på vad jag ska ha för hästar eftersom jag inte kommer tävla med sally utan med någon lektionsponny.. tror jag ska önska algot och någon mer.. ;)

...

Vakna precis och känner att jag är påväg att bli sjuk.. tät i näsan och sjukt ont i huvudet.. men sånt är livet det är nog bara en vanlig förkyldning så jag åker till lektionen sen i alla fall!
Sitter hemma och har inte så mycket att göra ska faktiskt snart ta och fortsätta med spanska och matte läxan som ska in på torsdag, tur att jag har en ledig dag idag annars hade jag aldirg hunnit med det!
Ska antagligen ha Algot idag med och som jag skrev igår är det bomarbete.. jag och min kompis Nora önskade barbacka hoppning nästa gång så vi hoppas verkligen på att vi ska få hoppa barbacka nästa vecka ska bli sköj. Fast då hoppas jag på att algot sköter sig.. dock har han jävligt vass rygg det kan bli riktigt spännande! ;)
Jag bloggar mer sen ha det gött sålänge!

HEMMA.

Nu är jag hemma efter en dag i fiskebäckkil mysigt mysigt.
Sjukt bra väder jätte varmt och mycket bad i poolen! det var riktigt skönt att få komma bort en stund.
Imorgon är jag ledig från skolan så kan blogga mycket imorgon, har även lektion imorgon så det skriver jag också om vi ska ha bomarbete imorgon ska bli sköjj!

Rolig lektion [√]

Var ju även på en lektion idag, red Saga! Det är ju andra gången på storhäst så det är kalrt att det känns ganska stort och konstigt, men det gick riktigt bra tycker jag! Hon var lite svår att få i form idag, speciellt på att böja nacken, men det får jag träna mer på någon annan gång.

Vi började med att träna lite framdelsvändingar, det gick bra. Sen skulle vi köra öppna i skritten, och det har jag aldrig gjort förut så det gick väll inte direkt bra... Haha. Sen gjorde vi öppna i trav, då gick det mycket bättre! efter det gjorde vi lite bakdelsvändingar och sen galopp. Mycket galopp blev det idag! 

Sen, efter galoppen, trodde vi att det var slut men då skulle vi tydligen hoppa också! Knappt ett hinder, ett litet kryss på kanske 25cm... Jag tänkte, aja, jag har en häst på 170 det kan väll inte vara så farligt att hoppa ett kryss på 25cm? Så jag red mot hindret, tänkte ta det i galopp men det blev trav, och sen gjorde Saga världens längsta skutt och fortsatte i galopp och nått litet bocksprång kom med också. När jag stannade Saga ropade Anna (tränaren och Sagas ägare) "Det gick väll bra? Jag har aldrig hoppat med henne!" Oj. då. tänkte jag. (Anna har alltså fött upp Saga själv och Saga har aldrig hoppat med en ryttare.) Hahahah! Sen ville jag först inte hoppa en gång till, men ja gjorde det och då gick det jättebra. :) Saga är allt rolig. Riktigt rolig!---------------------------------------------------------------------------------------------------
Reklamering 001.
http://louiisenora.blogg.se/ -
En rolig vardagsblogg med mycket inlägg! Kika in där. :)

Stressat men roligt!

Idag var jag hos lilla Max igen. Jag och mamma kom iväg lite försent så jag fick skynda mig lite idag. Så jag red bara 45 minuter idag tror jag. 

Började med att värma upp i paddocken, sen tog jag en massa galopp på gärdet bakom stallet, det tyckte max var riktigt roligt! Öron spetsade rakt fram hela tiden, haha. Sen skrittade jag av honom i vinterhagen. Max var riktigt go idag, men jag tror att han tyckte det var skönt att få vara lite ensam ett tag. Den nya hästen vill hänga efter Max hela tiden, haha. Så det blev mental avkoppling från oss båda! 

Som tur var så var han inte så smutsig när jag tog in honom från hagen, men jag är glad att jag inte har honom imorgon, för så fort han kom ut i hagen rullade han sig och nu ser han ut såhär... ;)SKOLA PÅ EN LÖRDAG ?!?!?

Hej!
Som rubriken lyder har jag skola idag.. fast bara en halv dag bara för att skolan har funnits i 10 år.. så nu när alla ligger och sover måste  jag till skolan.. fast sen får vi ledigt på måndag isället så det jämnar ut sig..
Skulle egentligen ha Sally idag.. men jag och mamma ska iväg till Fiskebäckkil i helgen.. så jag bloggar på söndag istället!
Så Johanna får stå för uppdateringen imorgon i alla fall! :)
Ha, det gött så ska jag sticka till skolan nu!

Häftigt!
Något som jag tycker är riktigt häftigt är en sån hära "Helmet cam". Alltså en kamera på hjälmen så man kan filma när man rider.Så en fet hiss till en sån!  Fast jag har ingen aning om vart man kan köpa en, och den kostar säkert väldigt mycket pengar! Men, de som har en kan vara glada, haha.

Här är lite exempel jag hittade på Youtube. Jag äger alltså inte rättigheterna till dessa videor.

Fälttävlan:


Jockey:

Hoppning: (min favorit!)


Visst är det häftigt? :DUppfriskande

Som jag skrev häromdagen är jag lite förkyld, men det har blivit bättre idag. Så jag fick åka till Tintin och mysa lite med han. Det var bara en grupp idag, med små barn som kanppt hade ridit förut, så jag hjälpte till att leda en tjej i traven. Egentligen kunde hon trava jättefint själv (för att vara så liten och nybörjare) men hon red köttbullen Maskot som ökar hur mycket som helst i traven, så det var mest därför jag gick bredvid henne.

Sen fick jag rida Mindy, egentligen skulle Julia rida henne men hon hann inte åka ut till stallet idag, så hon gav mig äran. :) Hade egentligen tänkt att rida med sadel men tog barbacka bara för att hon har en sån underbar rygg. Så jag skrittade upp till stora paddocken och red där. Jag tränade mest på tempökningar i traven och galoppfattningar från skritt. När både jag och Mindy hade tröttnat på detta tog jag en sväng till skogen, bara bort till skogskanten. Där finns en sandgrop som var fylld med vatten, så jag lät Mindy plaska lite med hovarna. Mys! 

Snällare ponny får man leta efter! :)Red under regnbågen

Igår var jag hos min Sötis Max, och han kom springande till mig i hagen när han såg mig. Aw.

Vädret var ju väldigt normalt, det regnade och var sol på samma gång.

Borstade ganska länge eftresom Max numera älskar att rulla sig i de värsta lerpölarna. Men red iallafall barbacka, det gick ganska bra. En av de andra hästarna där har fått fång (han kan ju därför inte äta gräs) så han har en liten hage i paddocken och paddockskjulet. så paddocken är pytteliten just nu, men det gör inget för mig, jag kan ju rida bort till Annas paddock om jag vill. Men jag red i Max paddock, för den är mysigare. haha.

Max var kollade lite åt hagen och åt sin kompis så han var lite ofokuserad, annars var han jättemysig igår! red bara 45 minuter, skrittade även ut (barbacka för första gången) som avskrittning, men bara runt stallet. Det var världens regnbåge på himlen, som vi red under. Mysigt? JA!

Har tyvär inga bilder, glömde kameran. Ojojoj.

Jag är verkligen ledsen för min jätte dåliga uppdatering.. men blogg.se har dampat på min data och jag har inte haft något vettigt att skriva om..
Men idag red jag för första gången Mindy, och då undra Helen och Jennifer om jag ville rida ut med dom, och såklart jag ville, var klart lite spänd eftersom jag aldrig ridit henne och visste inte hur hon var i skogen!
men hon var verkligen huuuuuuur snäll som helst och tyckte det verkligen var super duper kul, mycket galopp hon kunde knappt stå still och hon bara öka och öka!
Men hon var så snäll och sjukt mjuk så det var riktigt skönt!

Ang. utmaningen


Det blir ingen utmaning denna vecka.

Jag (johanna) är superförkyld och Julia och jag har knappt haft någon kontakt i veckan. Men nässta vecka drar vi igång utmaningen och ni får gärna komma med nya utmaningar! Självklart har vi kvar de som redan har kommenterat en utmaning. :)RSS 2.0