Fråga och svar

Jag fick en fråga här igår kväll om Sally. Måste bara säga att era frågor och kommentarer betyder guld för mig och Johanna ska ni veta!
Frågan löd "hur hög är Sally?" så jag tänkte skriva lite om Sally. 

Sally är en varmblods travare på 151 cm, vilket gör att hon nästan precis går över ponnymåttet! 
Hon är en gammal tjej på 17 år, men beter sig som kanske 10 år när man rider. Kan vara lite svår riden ibland när hon inte riktigt vill det man själv vill och då springer hon bara snabbare och snabbare speciellt i traven då hon är en travare som faktiskt gick på travet tills hon var sju. Sally är en tjej som tycker det är jätte roligt att hoppa och uteritter då hon kan börja studsa lite för att hon blir så pigg, men absolut inget annat farligt!
Hon har Aldrig bockat eller stegrat för hon kan inte det. Hon har för dålig balans så om hon sparkar, sparkar hon med ett ben. Hon kan vara lite sparkig när fol som hon inte känner går bakom henne, Så många är rädda att hon ska sparkas och väljer hellre att hålla sig en bit ifrån. Hon har aldrig sparkat mig så jag tror inte riktigt på att hon sparkas i stallgången. En annan sak med Sally är att hon är inte den lättaste hästen att få in från hagen...hon kan bli lite aggresiv då och vända rumpan till och tänka tanken att hon ska sparka eller så springer hon där ifrån, sen om du får tag på henne har hon jätte lätt för att slita sig, så det är kedjegrimskaft runt nosen som gäller eller under hakan det beror lite på hur långt bort hon står från grinden. Nära grinden går det bra under hakan men längst bort i hagen är det bättre med kedjan kring nosen. 
Annars är hon världens pärla och verkligen super snäll i alla lägen vilket är väldigt roligt. 
Jag har haft henne i ett år och det är verkligen ingenting jag ångrar för jag och hon har haft motgångar och framgångar och vi har haft superkul tillsammans!
Är det något mer ni vill veta om Sally säng en kommentar vetja!

En bild som togs när hon blev halt. Då kunde jag inte rida henne på flera månader det var verkligen super trist. Så jag tog ofta in och bara borsta på henne länge. Vilket var väldigt mysigt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0