Lady.

Hejsan.

Hade lektion på Ängensgård i dag bara två gånger kvar sen slutar jag och rider bara Sally ska bli riktigt härligt faktiskt!
Jag hade inte varit med på förra teori passet så jag hade ingen aning om vilken häst jag skulle få eller vad vi skulle få göra! :)
Jag trodde verkligen jag skulle få en häst jag inte gillar typ sega Trilla som inte går fram för skänkeln eller Timjan. Men jag hade sådan tur att jag fick bästa Lady. I början av lektionen var hon sjukt pigg och lunka på jätte fort och gick nästan i få stopp på så jag fick göra massa halter o.s.v för att få henne lyssna på mig. Sen när vi skulle börja trava så var hon pigg ganska så länge, tills jag kom på vad Madde (ridläraren) hade sagt när jag hade Nemo för ganska så längesen att jag skulle rida lätt långsamt så skulle det snart gå mycket långsammare än innan, och det funkade på Lady med så då travade hon på lugnt och fint och det kändes riktigt bra! :)

Sen sa Madde att idag skulle vi få prova på att rida hästarna "själv" liksom hon skulle inte säga vad vi skulle göra utan vi skulle få bestämma lite själva i skritt och trav!
Jag övade mycket på ställningen i skritten och framförallt traven då Lady har lätt att "förböja" sig när man ska ställa. Hon jobbade på riktigt bra och tillslut ställde hon jätte fint i alla hörn och på volten och när jag vände lite snett igenom m.m.
Sedan var det dags för galopp vi travde ca två varv nedsittning och sedan sa Madde "så fattar ni höger galopp"
Och jag fick till en så himla fin fattning, åh, det kändes så himla bra, direkt när jag la till skänkeln fatta hon galoppen, jag "tryckte till" precis i rätt läge helt enkelt och det kändes helt plötsligt liksom lättare och det blev inte så stötigt som det blir när man försöker fatta galopp och dom bara springer snabbare i traven utan nu blev det ett trav steg *fattning* galopp!
Den känslan är go när hästen fattar precis vad man ber den göra och inte håller på att sjåpa sig. :)

Jag hoppas ni haft en bra dag?!

Dagen!

Idag åkte jag ut till stallet vid tolv, och kom hem runt sju-snåret. Det var en riktigt underbar dag! Jag började med att mocka lite, sen släppte jag Engla i paddocken lite. Jag tog med Dolly men hon har ont i en av sina hovar, anna ska snart till vetrinärne  med henne. Jag hoppas verkligen det är något de kan göra något åt! Stackars lilla Dolly. :(

Sen tog jag in och borstade min pälskling Tintin i typ en timme, min fina killa var extra smutsig och go idag! Haha, en blöt smutsfläck tog typ år att få bort. Men söt, det är han alltid! Han var allmänt söt och go idag, så jag gosade lite med honom i hagen efter jag hade borstat honom. 

Ännu senare red jag Saga, men det får ni ett inlägg om senare! Men jag kan avslöja att det gick VÄLDIGT bra idag! ;)

You're the storm

Jag älskar dig.

Nu äntligen kan jag få in bilderna.


Så där ja, nu cepar inte datan upp längre! 
Bildbomb hej!

Snart Stall!

Om nån halvtimme åker jag till stallet, jag ska rida Saga idag och göra lite andra småsaker. Ska vara där ganska länge så jag får ta med mig mat och varma kläder, haha. ;) Jag ska ta fram lite bommar och rida Saga över dom idag, det gick ju så bra förra gången jag gjorde det. Och så tar jag med mig kameran så ni kan få lite bilder ikväll! :)

Jag har just fixat med massa kategorier här på bloggen, har tatt bort flera stycken kategorier och skapat några nya. Så nu kan både jag och Julia och ni läsare hålla lite bättre koll! Har ni sätt våra maskotar på ängkullen?

Jag tänkte visa två kort på våra fina maskotar på ängkullen! 
Kalasan och Lennart heter dom! :) 


Lennart våran första maskot!


Och Kalasan som kom i sommras om jag inte minns helt fel. :) 
ja tänkte..

Lägga in massa bilder från gårdagen, men det funkade inte alls så det fick bli en bild på Tintinprutt! 
Jag ska försöka få in lite bilder så fort som möjligt!


Sötnöten!

Världens finaste Max!


Aw. Visst är han fin! Som ni ser så vägrade han några gånger, men det gjorde ärligt talat ingenting. Han är min ängel ändå. Tycker ni han har fin hoppteknik? Han är underbar att hoppa med, och gör sig riktigt snygg på bild om ni frågar mig! :D


Lite seg, men väldans duktig!

Tänkte berätta lite om gårdagens hoppning på Maxponken! Egentligen skulle jag ju hoppa i Fredags, men då blev det mörkt så jag gjorde det igår istället! :)

Red bort till Annas paddock, satte up två hinder med några meters mellanrum, ochs en skulle jag korta/länga galoppstegen. Max var väldans duktig på att korta, men han tog redan långa galoppsteg så jag fick honom inte att länga. Men det gick bra iallfall! Paxen var lite seg, men det gjorde inget. Han var duktig ändå! :) Sen tog vi bort det ena hindret och hoppa lite högre. Han vägrade på 95 (han var ju trött, i dont blame him) men 90 hoppade han utan problem, min älskade MaxiePaxie! <3

När vi kom till hans hem igen var han lite hängig, men fick massa mys och godis, så jag hoppas att han är pigg och glad nu. Fina, fina Max! Ni får en någre bilder som Julia tog, vet inte riktigt när, men säkert snart! :DBilderna kommer imorgon istället!

Red Sally idag, skulle egentligen ha ett ordentligt dressyr pass men så blev det inte riktigt! 
Såg när Johanna hoppade Max tidigare på dagen och gosh så sugen jag blev! 
Så jag jobbade lite dressyr i början så att hon var ordentligt uppvärmd och mjuk, mycket övergångar och serpentiner så jag kunde ställa henne och båda hållen och hon var jätte duktig på det! 

Satte mitt höjdrekord på henne också! 
Hoppade ju 65 cm i onsdags och idag ca 70 lite högre kanske, så sjukt gött att börja kunna hoppa högre nu alltså riktigt grymt alltså, hon hoppar som en stjärna fast dubbelt så högt alltså så det gäller att hänga med annars flyger du av! 
Tänkte börja träna lite combosar snart och ser hur hon är då och börja räkna lite galoppsprång med mera för att kunna komtrollera hennes galopp det låter väll bra? :D

Sen ska mina dressyr pass innehålla mera ställningar och skänkelvikningar i skritt och så småning om trav! :) ÅHHHHH!

Nu när jag kom hem och kollade på bloggen märkte jag att hela designerna inte ens fick plats dumma blogg.se!!!! 
Men jaghoppas ni förstår meningen med texten och den texten var mer för att ni skulle veta bloggens "historia" jag hoppas också det var intressant att läsa! :) 

Nu drar jag till Linnea (hennes blogg hittar ni här) så ska vi ha det allmänt mys sen, bilder kommer up senare och vad jag gjorde med Sally idag! 

Ha det bra så länge! :) Hur jag och Johanna starta bloggen tillsammans..?

Jag (Julia) tänkte berätta om hur jag och Johanna faktiskt starta den här bloggen och varför tillsammans!

Jag var inte med från början när Johanna starta bloggen för det gjorde hon helt själv med en tanke på att det kan faktiskt en dag bli en stor blogg. Jag bokstavligt älskade denna bloggen och lästa den varje dag tyckte det var intressanta inlägg m.m. Detta var när jag och Johanna nästan precis lärt känna varandra och vi hade börjat rida ut lite smått med Tummen och Tunay och då hade våran vänskap precis börjat. 
Efter ett tag så sa jag till Johanna att vi borde starta en hästblogg tillsammans, jag tänkte inte alls på att hon redan hade en hästblogg. Jag frågade och hon sa ja, nu var det ju bara namnet vi kom inte på något, men tillslut tänkte Johanna att vi faktiskt bara kunde fortsätta på hennes blogg och det gjorde vi. 
Jag skrev ett inlägg om mig själv och om Sally och att jag ofta red på Tunay, och vad jag mer gjorde i stallet under dagarna. Johanna började på en ny design och ändrade massa i menyn nya kategorier m.m.

Detta var våran första design tillsammans, vi hade nästan inga bilder på Sally vi hade verkligen ingenting, men vi började ta mer kort med Johannas kamera och jag önskade mig en kamera så att det kunde blir fler bilder. 
Vi fortsatte blogga tillsammans, nästan inga besökare och bloggen var allmänt tråkig. Vi hade ingenting att skriva om och i inläggen stod det ofta samma sak. 
Vi hade såklart aldrig tänkt att sluta blogga för då tycket vi bloggen var grym! 
Efter ett tag kom nästa design och den såg ut såhär:
Detta var då andra designen som blev en aning bättre och Johanna blev bättre och bättre i sitt photoshop. Vi började ta massa bilder på Sally och Tintin, och detta var också under inridningen av Fina. Som jag inte kunnat rida på hur länge som helst nu pågrund av inskolningen i ridskolan. Hon sköter sig super! 

Bloggen började bli bättre lite mer besökare inte speciellt många, vi fick nästan ALDRIG kommentarer, men vi fortsatte hoppas på att folk skulle hitta till våran blogg. www.machine.webblogg.se
Jag och Johanna började komma på mer saker att skriva om på bloggen och fler inlägg kom upp lite mer kommentarer men inte speciellt många kanske en kommentar på vart sjunde inlägg kanske eller knappt det. 

Nästa design kom upp! 
NNästan likadan fast nu hade Johanna fått max som sköthäst och jag hade börjat rida Fina mer, då tyckte vi att vi kunde ha med dom i headern! 
Denna behöll vi ett tag och var ganska nöjda. Statestiken stod still och kommentarer hade inte börjats synas till! 

Jag började rida Tunay mer och Johanna red Tummen mer, vi började rida ut långa skogsturer i det fina sommarvädret, vi började hoppa mycket med dom i paddocken och lärde tummen att hoppa! Första riktiga hoppet med Tummen. (Johanna var inte med när hon hoppa!) 

Nästa design kom! 
Denna bilden var när vi racade lite på ängen! 

Denna designen kom också upp efter ett tag men den hade vi kanske bara i några få dagar!

Vi har verkligen haft hur mycket olika designer som helst! 
Denna som vi har nu har vi haft längst och den är vi nöjdast med och många gillar den! 
Och nu är det höst, hösten rullar på vi har fått mycket mer besökare trippelt så mycket kommentarer och vi bara längtar till den dagen besökarna går över 100 och stannar där. 

Måste berätta att vi blivit länkade flera gånger, en gång av Nellie Berntsson, då vi fick över 400 besökare men dom stannade inte speciellt länge, sen har vi också fått av ponnybrudarna då fick vi inte speciellt mycket besökare. Sen av Alexandra då fick vi inte heller speciellt mycket besökare, men Tack för alla som länkat oss det betyder!
Och tack för alla kommentarer!
Vi älskar er bloggläsare puss. Byt om och städat!

Nu har jag bytt om till ridkläder och städat i mitt rum. 
så nu drar jag alldeles strax till stallet och hjälper till på lite lektioner, rider Sally, Tror det var något kalas också..? 
Inte helt hundra! 
Uppdateringen kommer antagligen inte vara så bra idag då, men jag gör ett tidsinställt som kommer upp lite senare bara för att upptaderingen ska hållas igång! :) 

Jag tar såklart med mig kameran så bilder kommer senare ikväll! >
Ha en bra dag! Nu är den beställd!

har funderat på att beställa en onePiece ända sedan min födelsedag, men nu är det äntligen gjort! Dock inte en äkta Onepice, eftersom dom är SÅ dyra! Det blev istället en grå Ziperall (http://Ziperall.se) men jag bestälde den istället härifrån för det var ingen fraktkostnad där!

Hur mysig liksom? Jag kommer nog bo i denna när den kommer!

bilden är härifrån. :)Någon gång ska vara den första!

Idag hade jag lille paxen, det gick väl sådär idag om man säger så!

Vi red bort till Annas paddock och ajg tänkte göra en hoppövning, men tyvär kom vi iväg lite sent så det blev mörkt, och då ville jag inte hoppa pga. riskerna. Men några hopp blev det och Max var sjukt taggad! Men jag ska göra det imorgon istället. :)

Så istället tog jag av honom sadeln och red lite barbacka! Han är väldans smal, så han är ju inte den skönaste att sitta på haha! Men, det gick rätt bra, lite kaotiskt bara eftersom jag hade planerat att hoppa, men så blev det inte så så jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. men somsagt, det gick hyfsat ända tills Max hoppade till för nått i en buske, så ajg flög av. ingen direkt dramatisk avramling, haha, jag fick inte äns ont, men det var faktiskt första gången jag trillar av Max! Han har bockat, småstegrat och sparkat lite med mig förut (inte mycket, han är en ängel!) men då har jag inte ramlat av. Men idag liksom bara vände han i galoppen för han blev rädd, så då gled jag av. Efter det blev Max lite stressad så jag travade av honom med sadeln sen gick vi hem igen.

Jag myste lite med honom i boxen, och massa godisar fick han. För även om han är lite tokig ibland, så är han ändå världens bästa Max! <3

Höstlov!

Åh min herre så skönt med lov! 
Jag har verkligen längtat nu att få ligga i sängen och sträcka ut på morgonen och inte behöva tänka självmordstankar när alarmet på morgonen ringer.. jag hatar det! 
Vad tycker ni om höstlov och lov överhuvudtaget? :)Imorgon rör jag mig på stallet och rider Sally, ska bli ett riktigt gött dressyr pass på henne, det behöver hon verkligen! Tänkte att jag kunde göra mycket ridvägar så jag kan ställa henne mycket åt olika håll, i både trav och skritt, sen ska jag även försöka få henne att hålla formen i galoppen. :)

Har ni några bra övningar som ni brukar göra? 
alltid lika spännande att se vad läsarna brukar göra med sina ponnysar/hästar! :) Eftersom videon inte går att lägga upp så skriver vi istället.

Ja...som rubriken lyder.. funka det inte att lägga in filen någonstans, den var antagligen förstor.. den var tio min så det kanske inte var så konstigt.. men vi tar frågorna såhär och så får vi ta videoinlägg någon annan dag! Fråga 1. Hur ofta träffas ni två på fritiden?
Vi träffas kanske varannan vecka hemma hos varandra, och då sover vi oftast över, annars träffas vi ju i stallet oftare och det räknar vi också som fritid. :)

Fråga 2. Vad är erat mål med ridningen?
Julia - Mitt mål med ridningen är egentligen att bli en känd hoppryttare, men just nu spelar mina nerver ett spratt så det är något jag måste öva bort. Men just nu tänker jag mer på att jag vill kunna vara med mina hästvänner hela livet! 
Johanna - Mitt mål är att som Julia sa kunna leva med hästar hela livet, det är vad jag strävar efter!

Fråga 3. Vad skulle du inte klara dig utan i stallet? 
Julia - Jag skulle nog aldrig klara mig utan min mobil, jag har den med mig överallt och jag tycker det är viktigt om det nu skulle hända någonting också!
Johanna - Det är så mycket i stallet jag inte skulle kunna leva utan så jag kan faktiskt inte välja någonting sådär på rak arm. 

Fråga 4. Vilken är eran favorithästras och varför just den? 
Den var lätt, såklart shettlandsponny! 
Både jag och Johanna brinner för dom, shettisar är både söta och rara, bockar vilket är bara roligt när dom är så små, sen är dom envisa och man kan faktiskt lära sig mycket på deras ryggar! 

Fråga 5. Om du fick testa vilken häst i hela världen du skulle vilja prova rida vilken skulle det då vara? 
Julia - Jag har alltid velat provat någon av Rolf-göran Bengtssons hästar, eller Jan Brinks Briar, det skulle vara skit häftigt!
Johanna - Åh, jag är inte så inne i det här med olika kända hästnamn, men skulle helt klart vilja prova någon riktig gymkhana häst, typ någon i sverigeslands lag! 

Fråga 6. Vilken är din favorit gren inom ridningen? 
Julia - Min är helt klart hoppning, lite hopprädd med Sally bara hon är inte så stabil och hoppar super hopp, men med en bra häst (säger inte att Sally inte är bra) skulle jag kunna hoppa högt! :) 
Johanna - Hoppning gillar jag med, är lite höjdrädd, men det är något jag försöker komma över med Max för han är bästa hopphästen! 

Fråga 7. Har du tävlat någon gång och i så fall i vilken gren och hur gick det? 
Julia - Jag har tävlat 7 gånger sammanlagt men det är bara träningstävlingar, så man har fått rosett om man bara kommer felfritt in i mål. Har tävlat från 50 cm till 70 cm som jag tävlat nu dom senaste gångerna. 
Johanna - Jag har tävlat en gång på B-ponnyn Dannie som står på ängkullen, det var också en träningstävling på nuntorp, jag hoppade bara 30 - 40 cm för det var en till tjej i stallet som inte fick tävla högre så då tävlade jag inte heller högre. Men jag vann i 30 cm och kom tvåa i 40 cm! :) 

Fråga 8. Favorit färg på utrusting? 
Båda gillar rosa på typ schabrak och sånt, Johanna gillar svarta sadlar och träns. Jag gillar mer brunt, men på tävling har jag hellre svart! :) 

Fråga 9. Har du något favorit märke som hööks, Stübben, John Whitaker etc? 
Julia - Jag gillar hööks, för det är ofta bra kvalité och sånt, sen ÄLSKAR jag Sallys sadel som är Stübben och vill gärna ha Whitaker ridbyxor, hih, gillar det mesta!
Johanna - Jag är ett hööks freak köper allt där! 

Fråga 10. Favoritfärg på häst?
Julia - Jag älskade Tunays färg och han var skäck, gillar alltså svarta skäckar, sen älskar jag Sallys bruna, tycker den är lite ljusare än vad många andra bruna hästar är!
Johanna - SKÄCK SÅKLART FÖR TINTIN ÄR SKÄCK OCH FÖR ATT JAG ALLTID ÄLSKAT SKÄCK. 

Fråga 11. Vilken är din favorit hästfilm/er?
Julia - Jag gillar Klara filmen, men annars vet jag inte.. 
Johanna - Jag gillar den som man fick i pollux för typ 5 år sen vet dock inte vad den heter.. 

Fråga 12. Har du ramlat av någon gång och gjort dig riktigt illa?
Julia - Jag har inte gjort mig så illa att jag behövt åka in till akuten, men jag har ramlat av och skadat ryggen så jag hade ont i den i typ två veckor, och sen fick jag också ett blå märke innuti knät så jag kunde inte böja benet riktigt! 
Johanna - Nepp, inte en ända gång!

Fråga 13. Hur många år har ni ridit?
Julia - 7 år.
Johanna - 5 år, alltså inte så länge, men jag har lärt mig otroligt mycket! 

Fråga 14. Skulle ni vilja ha en stor blogg?
Julia - Jag skulle gärna tjäna lite pengar på bloggen, för det skulle aldrig sitta fel nu när jag faktiskt tycker det är kul att blogga!
Johanna - 1000 besökare säger jag aldrig nej till! 

Fråga 15. Hur länge ska ni ha Saga och Sally?
Julia - Jag ska ha Sally så länge jag kan och får antagligen!
Johanna - Jag tror jag kommer ha henne ett bra tag till!

Fråga 16. Hur stor är eran blogg?
Den är verkligen inte stor.. lite tråkigt, men vi kämpar!

Fråga 17. Hur många läsare har ni per dag?
Ca 30 - 40 unika besökare, vi vet alltså inte om dom läser bloggen flera gånger om dagen, men det hoppas vi ju såklart på! 

Fråga 18. Tips på hur man får många läsare?
Vårat tips är att vara med i små tävlingar på bloggar hela tiden och kommentera mycket och försöka hitta små sidor där ni kan reklamera den! :) 

Fråga 19. Var gjorde ni eran header?
Johanna gjorde den i photoshop som tyvärr inte funkar än eftersom datan krascha! 

Fråga 20. Vad heter den nya hästen som tog över efter Bennie?
Johanna - Detta är en fråga om det stallet där Max står.. Robban hette den nya hästen som stog där någon blandning av nordsvensk och något mer. Men han funkade inte med dom andra hästarna och det var mycket bråk i stallet med honom. Men fin var han! 

DET VAR ALLA FRÅGOR. TACK FÖR ALLA FRÅGOR VERKLIGEN JÄTTE ROLIGT!
VILL NI ATT VI SKA HA DETTA OFTAR SÄG BARA TILL! 

Hej och hå, hej och hå

Snart drar jag på konfa, sen blir det frågestundssvaren här på bloggen, och efter det måste jag plugga tyska. Fullt upp ikväll alltså! 

Jag sticker till konfirmationen om bara nån minut, hoppas att vi får nått gott att äta där för jag är sugen på sötsaker, haha. :) Snart är det ju konfaläger också! Det ska bli jättekul, vi ska ha det vid en sjö här i närheten, så det blir säkert åtminstonde ett oktober/november dopp. Haha, det vill säga om det inte är is på sjön....

men alltså, mer uppdatering kommer ikväll! Missa inte vårat videoinlägg när vi svarar på frågorna! :D Kram på er alla och hoppas ni haft en superdag!Idag kommer svaren!

Idag kommer svaren på frågorna ni ställde i frågestunden! 
Jag och Johanna gör ett videoinlägg, det kommer upp vid 7 tiden kanske vi får se när jag åker hem till Johanna! :) 


Måste säga igen tack för alla frågor, vi ska försöka svara på dom så gott vi kan, och vara riktigt ärliga! 
Intressanta frågor också tycker i alla fall jag det ska bli spännande att få svara på dom! :) Åh, vilket bra pass!

Dagens pass på Saga var UNDERBART. Det bästa hittills på henne faktiskt! Jag red precis som Julia, fast med bommar istället för hinder. Alltså så red jag en åtta, två bommar på ena sidan av åttan och en på den andra. Det var faktiskt en riktigt bra övning som jag tror att jag snart kommer göra igen! :)

Saga gick som en dröm och hade riktigt fint tempo idag! I vanligafall brukar hon vara lite slö och liksom glida framåt, men idag lyfte hon på benen, ja, det kändes nästan som om vi flög! Hon gick i en riktigt trevlig form också, som jag aldrig har fått på henne förut faktiskt! Fina lilla Saga. I både skritten, traven och galoppen gick hon ner på tygel och var inte ett dugg stark! Men faktikst, så gick det bäst i traven idag. Tro det eller inte! 

Alltså seriöst, jag är så nöjd över både Saga och mig själv idag! Har ni kännt såhär nån gång? Som om ni verkligen är riktigt, riktigt nöjda över er själva och eran häst? :D


Pussen :*Blöthest är snel hest

Fick bli bilder från boxen där hon stod och myste med sitt fleccetäcke, hon är så söt när hon nästan precis får över huvudet över boxdörren! 


blöt och go! 


Jag måste säga en till sak!
Sally var grymt duktig idag när jag skulle ta in henne från hagen! 
Jag kom in och såg att Saga inte stod nära Sally. (vi brukar göra Sally avundsjuk genom att ge Saga några godisar då kommer Sally fram till en och man kan få tag på henne.)
Och jag tänkte nä nu banne mig nu ska jag få in henne utan att locka henne med Saga, och när jag kom var hon glad och gick fram till mig, då blev jag så glad, det har tagit så lång tid att lära henne att få in henne på rätt sätt utan att hon ska få för sig att springa iväg. Några tårar har jag till och med spillt när jag blivit rädd för henne, och när hon "attackerat".
Men idag, var hon bäst. Min fina lilla tjej. du var bäst. <3

JAG KLARA DET UTAN ATT DÖ MINA KÄRA BLOGGARE!

Jag sa ju att jag skulle hoppa idag och högre än vad jag brukar bara för att min hopprädsla med Sally ska försvinna!
Jag är egentligen inte rädd för att hoppa högt men med Sally är jag inte riktigt säker, men det börjar släppa nu efter det jag gjorde idag! :)

Jag hoppade en liten bana på två hinder som stod mellan K och M, och F och H. Alltså när man vänder snett igenom!
Så att jag kunde hoppa som en åtta, om ni förstår annars får ni fråga! 
Ett hinder låg först på ca 55 cm och det andra låg på ca 60 cm!
Jag började att hoppa det en i taget först det på 55 och efter jag hoppat det några gånger tog jag det på 60 cm!
Sen efter det hoppa jag det som en åtta. Började på det på 55 och sedan runt på det på 60 och det gick riktigt bra! 
Hon har sådan fart lilla Sally, hon ökar och ökar och tycker det är super kul och tar sådana SUPER hopp, måste verkligen fixa ett till hål på stiglädrena på Sallys sadel för att komma upp ännu bättre ur sadeln! :) 
Lite tråkigt att ingen kunde ta kort eller filma, ingen som var där plus att det regna hela tiden också lite surt när det inte finns något ridhus.. men jag hoppas på att det kommer upp ett snart som har varit lovat i ca ett år nu..!
Jag har några bilder från när hon står i sin box och ser lite nyfiken, dom kommer upp alldeles strax! 


Hmm...?

Jag sitter och funderar på vad jag ska göra med Saga idag. hihi, det är svårt att komma på saker jag inte har gjort med henne typ 100 gånger! Men jag funderar på att träna lite bommar idag, men det beror lite på underlaget i paddocken. Men vi får se! :) Ni får gärna ge mig tips på vad jag kan göra, för jag kommer inte på nya saker!

Vi kan ju faktiskt göra såhär! Den som ger mig det bästa tipset på vad jag kan göra får en länkning och på det sättet lite fler besökare till sIn egen blogg! Tack i förhand och lycka till! :D ANG. FRÅGESTUNDEN!

DEN HÅLLER PÅ ÄNDA FRAM TILL ONSDAG MIDNATT.
VI SVARAR PÅ FRÅGORNA PÅ TORSDAG EFTERMIDDAG EFTER SKOLAN, VAD TYCKER NI?
VIDEOINLÄGG ELLER SKA VI BARA SKRIVA?

SÅ FORTSÄTT FRÅGA PÅ OM PRECIS ALLTING PERSONLIGT ELLER INTE VI SVARAR PÅ ALLT!
VI GÖR DETTA FÖR ATT NI SKA KUNNA LÄRA KÄNNA OSS BÄTTRE OCH FÅ EN BÄTTRE ÖVERBLICK OM HUR VI HAR DET OCH HUR VI ÄR SOM PERSONER! 


Hoppning på Sally imorgon!

Tänkte hoppa imorgon lite högre och kanske en liten bana så jag kan hoppa det som en bana det ska faktiskt bli riktigt spännande att hoppa lite högre och sedan bana det har jag inte gjort på henne förut, men det ska bli jätte roligt! 
Ska faktiskt börja hoppa högre nu, för fick en kommentar och hon har så rätt, hästar tröttnar om det är för låga hinder, och Sally är duktig!
Jag är inte hoppa rädd det är bara att Sally kan bli väldigt stark och börja dra när man hoppar och då har jag inte riktigt vågat hoppa högre, men till slut ska vi allt komma ut på lite småtävlingar hoppas jag!
Annars får det bli lite mer banhoppning i stallet! ;)

Jag måste säga en sak roligt med så mycket besökare idag och igår och kommentarerna, ni är guldvärda. ♥SagaFörst och främst, tack för kommentaren! :D

Så, jag tänkte alltså berätta lite om Saga eftersom jag inte direkt har gjort det innan. Saga är AnnaS (hon som äger shettisridskolan) häst. Eftersom hon har lektioner varje dag så får jag rida Saga, jag får rida lite när jag vill men jag rider Saga ungefär 3 gånger i veckan. Jag skulle tro att Saga är ungefär 170cm kanske högre, så hon är riktigt stor! Men hon är jätte, jätte snäll! Lite löjlig ibland bara, men det är på grund av att hon inte orkar jobba, haha. :D 

Saga är en dressyrhäst, men är också hur säker som helst på att rida ut med! Jag har ju inte ridit henne så länge (ca 3 månader tror jag) så jag har inte haft nån "riktig" uteritt ännu, ni vet en sån med full fräsig galopp, men det kommer nog snart. Men somsagt, Saga är en dressyrhäst pga. Annas dressyrintresse. Saga är 10 år och ahr på dessa tio åren endast hoppat en gång med ryttare på ryggen. Det var jag! Det är alltså pga av detta jag inte hoppar med henne. 

Jaa... Nu vet ni lite om Saga! Om ni vill veta mer om vad jag brukar göra med henne och så så finns kategorin "Ängkullen" i menyn. :) Där ligger alla inlägg om Saga! "Orkar inte" kvällen

Jag var ju faktiskt i stallet idag också, men idag var verkligen en sån där orkar inte dag. Vi hade temadag i skolan idag (alltså en dag utan lektioner utan bara föreläsningar) och det var tur det, jag tror inte jag hade presterat så bra på lektionerna... ;)

Men jag ville åka ut till stallet, och det gjorde jag! Jag hjälpte till med att ta in shettisarna sen gick jag och hämtade Saga. Borstade länge... Vet ni varför? haha, jag orkade inte hämta sadeln. Men sen hämtade jag iallafall tränset så det fick bli lite barbacka idag! Riktigt härligt faktiskt, Saga är rund o go om lilla magen! 

Jag red ungefär 35 minuter i stora paddocken, det gick jättebra idag! Ridningen var den enda punkten på hela den här dan som jag faktiskt orkade göra mig extra till på. Saga gick som en maskin den mesta av tiden, visst hon blir stark, men det gick verkligen bra ändå! Det enda som inte gick bra var galoppen, när jag försökte fatta galopp drog hon bara ner huvudet och sprang. Så jag strunta i att galoppera idag. Det får bli någon annan dag istället! :D

Sen hjälpte jag till lite på sista lektionen, och sen åkte jag hem. Nu orkar jag inte skriva mer, så godnatt fina läsare! 
Bästa paxen!

Igår red jag min käre vän Max, och det gick SÅ bra! Jag var verkligen jättenöjd över passet, och Max gick jättefint! 

Jag och en tjej till i stallet red bort till Annas paddock och hoppade en liten bana på tre hinder, det var en kombo med ganska långt mellanrum eftersom jag inte har hoppat kombo med Max så många gånger och den andra pollen har aldrig hoppat kombo, och sen var det ett hinder snett igenom också. :) Vi började ganska lågt, jag tror det högsta låg på 50 i början, sen höjde vi mer för varje gång! Till slut låg två hinder på 80 och ett på 70. Max bara flög över! han kommer ganska segt fram till hindret, men han hoppar, han hoppar ALLTID! I den lilla paddocken kan han stanna ibland, men han har aldrig stannat i Annas paddock. jag tror att han verkligen tycker det är kul!

Sen tog vi bort snett igenom hindret och det ena kombo hindret, och så höjde vi det kvarstående till nittio och hoppade det några gånger. Samma sak här, Max flög över! Min lille goe Älskling!


Bild från i somras.Wow!

Tack för alla fina kommentarer och det är jätteroligt att ni frågar en massa till frågestunden! Hihi, jag blev helt chockad när jag logga in och vi hade så många kommentarer! Ni är verkligen BÄST! 

Just nu sitter jag och dricker varm choklad och laddar inför imorgon! Imorgon ska jag nämligen hoppa bana med Nemo, oooh, nervösare kan man inte bli tror jag! Men det ska nog gå bra, jag vet ärligt talat inte vad jag är orolig över, han är faktiskt jätteduktig! Men det är nått i min hjärna... Jaa... är det nån av er som har det likadant?

men somsagt, tack för alla jättefina kommentarer!Hästens beteende

Jag har alltid varit lite farcinerad över hästens kroppspråk och lite anmält om hästen beetende. Kroppspråket är ju faktiskt någonting man ska kunna mer eller mindre när man arbetar med hästar.


Hästar:
- är FLOCKDJUR. De vill vara tillsammans med andra hästar, och tycker inte om att bli lämnade ensamma.
- har en RANGORDNING. Den hästen som är högst i rang och bestämmer över de andra hästarna får äta först. Det är inte alltid den största eller äldsta hästen som bestämmer, utan den hästen som får de andra hästarna att flytta på sig, och själv inte viker undan för andra hästar.
- är SOCIALA. De tycker om att umgås, men har vänner och ovänner precis som människor.
- är olika PERSONLIGHETER. En del är pigga, en del lugna. De kan vara mer eller mindre nyfikna och mer eller mindre sociala. En del vill gärna bestämma, medan andra lättare fogar sig.
- KOMMUNICERAR (pratar med varandra) med kroppsspråket - hållning, öron, ögon, näsborrar, mun, hals, svans, ben.
- LÄSER AV oss människor också. De känner direkt om vi är rädda, stressade, irriterade eller glada.
- har GOTT MINNE. De kommer ihåg saker, människor och händelser mycket bra.
- är VANEDJUR. De lär sig snabbt att saker och ting ska göras på ett visst sätt eller vid en viss tid. De kan bli rädda om något nytt föremål står där det inte brukar.
- är FLYKTDJUR och BYTESDJUR. Blir de skrämda springer de i första hand iväg. De slåss bara om de är fast och inte kan fly.
Detta är något som jag fick lära mig nästan så fort jag började rida men bara för att färska upp minnet.

Hästar är gjorda för att kunna röra sig mycket och att kunna se långt omkring sig. I frihet strövar de omkring och äter stora delar av dygnet. Det viktigaste fodret är gräs eller hö eller hösilage. De tål både kyla och värme bra och anpassar hårremmens (pälsens) tjocklek efter vädret. På vintern har de en tjock och lång vinterpäls, och på sommaren en kort tunn sommarpäls. Regn och blåst tål de mindre bra än kyla.
Detta är något man kan diskutera över, många har täcken på sina hästar på vintern men egentligen ska inte det behövas eftersom dom ska klara detta, men vissa rakar ju sina hästar och har då täcke på dom för att dom inte ska frysa..? Detta kan jag gärna diskutera med folk bara att kommentera!

Hästen kommunicerar med hela kroppen, men det vi människor kollar på oftast är hästens öron för det är det man lär sig först vad det betyder när dom är rakt framåt eller bakåtstrukna. Har du tänkt på hur dom kan betee sig mer än bara med öronen? 
Dom använder hela kroppen, tänder om dom är sura och ben om dom vill sparkas, sen använder dom även hela kroppen, men det tänker ofta inte vi människor på, jag tänker inte heller på det ska jag säga! 
Jag tänker nästan hela tiden att jag ska ha lite koll på hela hästen istället för bara öronen men det är lika bortglömt som en säck potatis om ni fattar vad jag menar! 

Det jag vill komma fram till är att kolla hela hästen och inte bara på öronen, jag ska också försöka skärpa mig! :)
FRÅGESTUNDEN

FRÅGESTUNDEN HÅLLER PÅ ÄNDA TILLS PÅ ONSDAG!
SVAREN KOMMER UT PÅ TORSDAG KVÄLL, ALLA FRÅGOR KOMMER VARA MED.
FORTSÄTT FRÅGA ÄR JÄTTE KUL MED SÅ MYCKET FRÅGOR OCH KOMMENTARER NI ÄR BÄST!


Ska prata med Johanna jag tänkte att vi kunde börja med veckansblogg också.
skulle det vara roligt att någon blir länkad varje vecka o.s.v? :)
Svar!

Vad roligt Oliva att du hyrt shettisar för dom är allt för goa! 

Och ja, Tunay och Tummen kommer faktiskt från ängkullen, har tyvärr flyttat nu Tunay var min lille prins och Tummen var Johannas ögonsten. Om Tunay nu var bångstyrig och lite jobbig, och Tummen var jätte snäll och go? :) 
Dom två red jag och Johanna ofta ut långa, långritter och vi hade jätte kul och Tummen och Tunay tyckte det var super roligt, vilket vi också såklart tyckte!
Nu har dom tyvärr flyttat till en liten tjej som nu tar hand om dom! 


Tunay <3

Tummen! <3

Hemma från skolan

Är nu hemma från skolan och ska snart börja göra lite läxor och plugga lite inför proven senare i veckan..
Är verkligen super duper glad för alla frågor som ni ställt i frågestunde, det är lika roligt varje gång att logga in och se att det kommit nya kommentarer och att statestiken stiger!


Vi har fått tillräckligt många frågor för att svara i ett inlägg som antagligen kommer upp lite senare i veckan kanske på onsdag eller torsdag tror jag det blir!
Jag tycker ni kan fortsätta fråga det skulle verkligen vara super duper mega roligt! 

Hade visst en till bild på lilla Bella, tycker det är riktigt höstkänsla över denna bilden!

FRÅGESTUND!

ingen teori för mig idag inte.. har så mycket läxor och måste plugga till två prov denna veckan.. men eftersom det bara är teori så gör det inte så mycket! VI KÖR PÅ FRÅGESTUND HÄR PÅ BLOGGEN!
FRÅGA VAD NI VILL OM MIG, SALLY, SAGA, MAX, JOHANNA PRECIS VAD SOM HELST SVAREN KOMMER UT SÅ FORT SOM MÖJLIGT! 
VI KRÄVER MINST 10 FRÅGOR FÖR ATT LÄGGA UT SVAR. 
Lite bilder från idag!

Det var ju så sjukt fint väder idag så det blev riktigt bra ljus idag! :) 
Katterna sola sig i det fina vädret!


Fullt upp!

Jag har verkligen fullt upp hela veckan, stallet, två prov, och massa plugg, plus att hinna blogga, så om jag är dålig på att uppdatera vet ni varför, men ska verkligen försöka hinna med att blogga så mycket jag kan!

Tog även hand om Sally idag, och jag är så stolt över henne fick in henne utan Saga och hon var verkligen cool lugn inne i stallet fast hon stod själv! 
Så jag stod och borsta och gosa med henne jätte länge och sen red jag upp till paddocken där var Johanna och Max och en tjej till i Max stall som heter Tea dom hade precis hoppat klart så dom skulle bara skritta av, men jag hann prata lite med Johanna. Sen när dom hade gått så tränade jag mycket på att ställa Sally på volten och sen även mycket galopp på mitten volten.
Hon gör verkligen sådana framsteg i galoppen och idag orkade hon hålla i flera varv utan att jag behövde smacka på henne, tror vi galoppera 6-7 varv, dock inte så stora eftersom hon gärna genar i volten, men det jobbar vi också på.
Sen skritta jag och Evelina ut i samhället en stund mysmys! 

Jag har lite bilder som jag tänkte lägga in lite senare, har även ett rum jag måste städa klart! 


Morgondagen!

Imorgon ska jag ut till underbaringen Max, och imorgon ska jag hoppa! Jag hoppas att Max är på hopphumör, men det brukar han vara så det är nog ingen fara. :)

Hade tänkt att sätta upp en liten bana på tre hinder, och börja träna honom lite på det! Vem vet, om några månader kanske vi står ute på tävlingsbanan? Det skulle verkligen vara jättekul att tävla med Max, men ajg vet inte riktigt hur han reagerar i nya miljöer och sånt. Men det skulle vara riktigt roligt! Men iallfall, imorgon rider vi bort till Annas paddock och hoppar lite! Jag tänkte inte direkt köra höjdhopp, men jag skulle gissa på att hindrena kommer ligga på 70-80, kanske jag provar 90 en gång också. :)

Efter jag har varit hos Max ska jag hjälpa till på en nybörjarlektion hos Anna. Jag hinner inte rida Saga imorgon för jag ska gå på gudstjänst på kvällen (ni vet, konfan...) men det får jag ta någon kväll i veckan istället!Mys!

Det gick superbra att rida Saga idag! Hon har kommit in i en testfas då hon testar mig väldigt mycket, så just nu är det sjukt svårt att få henne koncentrerad i traven! Skritten går bra, och likså galoppen, men traven funkar verkligen inte! Jag bara studsar upp och ner och hon vägrar gå ner på tygel. Visst, om jag hade en stabil häst (typ max) skulle jag inte bry mig så värst mycket om hästen tänkte på annat, men Saga är så himla lättskrämd. Om hon går nere på tygeln så vet hon vad som händer, men om hon tänker på annat och ett löv prasslar en mil bort så hoppar hon iväg. 

Men idag gick det mesta bra! Skritten och galoppen satt bra som vanligt, och traven funkade då och då även den väldigt bra! Jag längtar verkligen efter att hon kommer över testfasen. Det kommer antagligen ta lång tid, men ajg kan knappt vänta tills vi blir ett riktigt bra ekipage! 


Gammal bild :)Hoppning på schemat.

Halojsan!

Har varit en hel dag i stallet med Johanna super mysigt, glömde tyvärr kameran hemma så jag har inga bilder att bjuda på.
Men jag åker antagligen ut imorgon en stund till stallet och då lovar jag lite kort! 

Men jag hoppade i alla fall på Sally idag, jag sa ju att jag skulle hoppa högre än vad jag bruka men hon var så pigg och bara sprang så jag kände att jag satsar inte på högt idag utan takt men kom upp i ca 50 cm, lovade mig själv att försöka hoppa 60 nästa gång typ på onsdag. Jag hade tänkt att hoppa en liten bana liksom två st hinder, så jag kunde rida en åtta. men Elin på Sangria red också så det gick inte så det fick bli ett enkel hinder! 
Kanske rider henne imorgon också, får se lite vad jag hinner också!
Har massa prov att plugga till. 

Jag bjuder på en bild på Kjell och Filip!


Fråga och svar

Jag fick en fråga här igår kväll om Sally. Måste bara säga att era frågor och kommentarer betyder guld för mig och Johanna ska ni veta!
Frågan löd "hur hög är Sally?" så jag tänkte skriva lite om Sally. 

Sally är en varmblods travare på 151 cm, vilket gör att hon nästan precis går över ponnymåttet! 
Hon är en gammal tjej på 17 år, men beter sig som kanske 10 år när man rider. Kan vara lite svår riden ibland när hon inte riktigt vill det man själv vill och då springer hon bara snabbare och snabbare speciellt i traven då hon är en travare som faktiskt gick på travet tills hon var sju. Sally är en tjej som tycker det är jätte roligt att hoppa och uteritter då hon kan börja studsa lite för att hon blir så pigg, men absolut inget annat farligt!
Hon har Aldrig bockat eller stegrat för hon kan inte det. Hon har för dålig balans så om hon sparkar, sparkar hon med ett ben. Hon kan vara lite sparkig när fol som hon inte känner går bakom henne, Så många är rädda att hon ska sparkas och väljer hellre att hålla sig en bit ifrån. Hon har aldrig sparkat mig så jag tror inte riktigt på att hon sparkas i stallgången. En annan sak med Sally är att hon är inte den lättaste hästen att få in från hagen...hon kan bli lite aggresiv då och vända rumpan till och tänka tanken att hon ska sparka eller så springer hon där ifrån, sen om du får tag på henne har hon jätte lätt för att slita sig, så det är kedjegrimskaft runt nosen som gäller eller under hakan det beror lite på hur långt bort hon står från grinden. Nära grinden går det bra under hakan men längst bort i hagen är det bättre med kedjan kring nosen. 
Annars är hon världens pärla och verkligen super snäll i alla lägen vilket är väldigt roligt. 
Jag har haft henne i ett år och det är verkligen ingenting jag ångrar för jag och hon har haft motgångar och framgångar och vi har haft superkul tillsammans!
Är det något mer ni vill veta om Sally säng en kommentar vetja!

En bild som togs när hon blev halt. Då kunde jag inte rida henne på flera månader det var verkligen super trist. Så jag tog ofta in och bara borsta på henne länge. Vilket var väldigt mysigt. 


Åh :(((

Jag tycker så synd om Johanna nu tänk dig själv när det ända du har kvar som minne bara försvinner iväg sådär!
Jag förstår henne precis, har varit med om precis samma sak, mina katter dog och det ända jag har kvar är två kort på Fia och Missan som dom då hette, vill börja gråta varje gång jag ser korten för jag saknar dom så mycket så det faktiskt känns i hjärtat.

Har även förlorat Mixi min bästa hästvän, hon var en sur gammal tant på 18 år som var blanding mellan travare och Shettis, anorlunda blanding jag vet! Hon och jag var bästa vänner verkligen, det var inte en ända j*vel som gillade henne, förutom jag. Jag och hon genom allt. Tills hon blev så halt att hon flyttade hem till en kille som hette clase (han äger ridskolan hon stod på) och då tänkte jag, bara hon är lycklig så är jag det. Sen några månader senare fick jag reda på att hon fick fång och var tvungen att avlivas. Jag har nog aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv. Gråter nästan av att bara skriva det här. Bilder säger mer än tusen ord.

Jag hoppas ni fattar vad jag vill komma fram till! 

Snabbt bara...

Tänkte bara berätta vad jag ska göra imorgon! 

jag är somsagt jättetrött idag, men en dag i stallet imorgon ska nog göra mig glad igen! Jag ska hjälpa till på lektionerna, det är iallafall en nybörjargrupp imorgon, och sens ka jag rida Saga också. :) Eftersom det blev en uteritt förra gången blir det nog ett dressyrpass i paddocken imorn! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, men det blir nog mycket att få ner henne på tygel i traven, för det tycker jag är riktigt jobbigt.

men nu ska jag äta Pizza. ha en go fredagskväll allihopa!Jag är trött och ledsen

Uppdateringen ikväll kommer inte vara på topp. Jag är trött och ledsen för våran dator kraschade igår och där låg nästan alla mina bilder... Visst, det gjorde inte så mycket för de flesta av bilderna, men jag hade väldigt många bilder på min katt som dog i vintras, och dom fick  mig verkligen att minnas henne. Och nu är dom borta. Men jag har några bilder från 2009 -tidigare på henne, men det var just några bilder som försvann som betydde extra mycket för mig...

Men nu är det borta och då får man börja om från början! Men somsagt, uppdateringen kommer vara låg ikväll för jag har för mycket att tänka på. kram på er!HISS OCH DISS.

Jag måste både Hissa och Dissa hösten.
Hissen med Hösten är att det är lagom varmt och rida hästen blir inte så svettig och det är inte massa jobbiga djur som flyger och biter hästen och en själv överallt, sen är det även grymt mysigt att rida när det börjar mörkna. Själv är jag egentligen jätte mörkrädd, men uppe på hästryggen känner jag mig trygg!
Dissen med hösten är alla älgar som helst plötsligt blir jätte många på hösten, och att det är älgjakt fast det är bra nu när det är så mycket älgar. Sen tycker jag inte om att det blir så lerigt överallt! Utanför stallet, hagen, hästarna verkligen allting blir lerigt inte roligt alls!

Vad tycker ni om hösten? Sally i ny grimma!

I helgen provade jag och Johanna en ny grimma på Sally som Johanna hade fått som hade tänkt ha på tummen men tyvärr var den alldeles förstor och då hade ändå tummen riktigt stort huvud, men i helgen såg vi att det var cob storlek på och det är ju precis det Sally har, så då provade vi den och den passade!
Det är dock ingen grimma hon kommer kunna ha på sig i hagen för då blir den smutsig på två sekunder för den är ljusrosa.. men jag har några bilder!

Det står Superstar!

Bilder från ängensgård/barbacka lektionen.

Bilderna sen i måndags!

Catch me if you can. 
Timjan


Finaste Algot själv! 


Mila


Trilla


Sååå!
Kommer upp lite bilder på Sally imorgon!
Godnatt!Har en liten fråga!

Jag har en fråga till våra söta läsare!
Vad tycker ni om att raka in roliga grejer i hästarnas päls?
Som här på Algot han har fått en stjärna på rumpan!
Så vad tycker ni är det snyggt eller inte?
Eller tycker ni att det är onödigt att raka överhuvudtaget kom med era åsikter vi vill höra allas!Jag har lite bilder

från lektionen i måndags som inte är dom bästa tagna av mamma från läktaren, sen några i stallet!
Dom kommer upp sen! 
Lektionen gick i alla fall kast Algot höll i galoppen och jag kunde inte riktigt koncentrera mig dock fick vi inte hoppa högre än typ 40 cm lite tråkigt när madde lovat att vi skulle få hoppa 60 cm...jag bara studsade hit och dit på honoms rygg och jag trodde han skulle bocka när som helst men jag hade tur!
vi hoppa bana på fyra hinder med ganska snäva svängar första gången blev ridvägarna som om det var omhoppningsbana men andra gången blev det mycket bättre större svängar o.s.v så det är det ändaj ag var nöjd med under ridlektionen!
Men min Algot prutt är grymt bra ändå. ♥


BILDER KOMMER SNART!!

Åh, justeja!

Hade helt glömt bort att skriva om lektionen i tisdags. Men här har ni en liten sammanfattning! :D

Jag hade Nemo (fast det visste jag redan innan) och vi skulle hoppa i sicksack akn man säga. Vi gjorde det för några veckor sedan, om ni kommer ihåg. Vi började i trav, då gick det hur bra som helst! Hindrena var då på kanske 50cm, så hästarna behövde ju ändå ta i lite när de skulle hoppa. Nemo gick som en gud genom det här momentet! 

Sen skulle vi göra samma sak i galopp en gång var... Det gick inte bra!!! Nemo bara sprang så jag var tvungen att väja undan typ 3 gånger för sista hindret eftersom han inte lyssnade på ytterskänkeln och då sprang mot hinderstödet. Så mitt huvud var farligt nära hinderstödet vissa gånger!

Sen skulle vi hoppa rakt en gång, fast hindrena stog fortfarande snett. Hihi, det är lite svårt att förklara... Men ni har en liten beskrivning där nere! Men där var Nemo jätteduktig igen, hoppade fint och inta allt för långt. :)

Gammal ritning, men nästan samma bana hoppade vi i tisdags. 

Så här såg det ungefär när vi hoppade rakt, fast då red vi rakt över hela ridbanan och inte slalom :)


Nemo!Uppdatering: Bommen på första hindret ska ju såklart va på andra sidan hindret. Ritade lite fel. ;)

Uppdateringen på min sida = noll

Förlåt för min sugiga uppdatering har inte haft tiden att blogga faktiskt! 

Idag ska jag och Johanna ut till överby (ett shoppingcenter) ska bli mysigt!
Hon skulle köpa sims spelet och jag tänker typ kolla lite på kläder och sen ska vi också äta där ute det blir också myyyys!

Tänkte faktiskt hoppa lite med Sally på lördag lite högre än vad jag brukar om inte jag och Johanna kanske gör något roligt med Saga och Sally! :) 
Hur högt har ni hoppat som högst? :D


Så här fin kan man vara en kväll hos Johanna speciellt när man hittar en söt golfkeps.. ;)Rådjur, reflexer och löjliga hästar!

Idag åkte jag och julia somsagt ut till stallet, det var jätteroligt idag! Det första vi gjorde var att ge shettisarna hö, sen tog vi in Saga och Sally rally. Vi har kommit på ett jättebra sätt att få in Sally på nu! Hih, kanske tar det nån annan gång om ni vill höra. :D Men iallfall, vi tog in hästarna och borstade, sen sadlade vi och tränsade och begav oss upp till paddocken. Men där var det två stycken som red, så vi red ett varv sen gick vi tillbaka till stallet, hihi. 

Men tro inte att vi hade ridit klart! Vi slängde på hästarna typ 7 reflexer var och red ut i samhället en sväng! Det finns en väg som kallas för skuggan, den red vi idag. Det finns en liten bit som gick in i skogen, där gick vi in men efter bara några meter stannade jag upp. "Fan. Ett rådjur." Var allt jag hann säga, haha, rådjuret for all världens värld när det såg oss och likadant gjorde Saga. Hih, det blev en riktig westernvändning för min del! ;)

Hästarna var allmänt löjliga, men det var riktigt skönt att få komma ut lite. Jag tror att alla 4 kände så faktiskt!

Hejsan!

Nu drar både jag och Julia till stallet, det blir att hjälpa till på lektionerna idag och även rida lite! Vi fick inte in några förslag på vad vi kunde göra, så vi får hitta på nått helt enkelt hihi. :)

Idag började jag skolan halv tio (Göööt med sovmorgon!) och så hade jag några lektioner. Vi hade SO-prov, men det var typ bara "tänka själv" frågor så det var lätt. Förra veckan hade vi engelska och matteprov, och nästa vecka har vi Tyskaprov! Prov, prov, prov hela tiden! Vi har även hunnit med ett hemkunskaps prov och ett annat SO prov på bara typ en månad. Men, så är det i åttan antar jag, haha. :D Har ni mycket prov i er klass/skola?Vad tycker ni?

Jag ska göra med Sally imorgon?
Jag har lite "idétorka" och skulle gäran vilja ha in lite förslag på vad jag skulle kunna göra med henne imorgon.. Jag brukar rida mycket på volter så om någon har något annat tips som jag kanske kan träna på, på volten eller något helt annat som ni kanske brukar göra eller en rolig uppgift vad som helst! 
Så kom igen nu!
den som har det bästa förslaget får en länkning! 

Tror att Johanna också skulle ut imorgon hon vill nog också ha lite idéer så kom igen ni kan ju vinna en länkning! :DSally Raally...

Bliderna från när jag och Sally rejsade i paddocken!
Detta är något Sally tycker är väldigt roligt. Kanske inte ser ut så på bilderna men jag lovar att hon gör detta självmant och det anser jag som om dom tycker detta är roligt, för jag får knappt stopp på henne! :) Vadå leka arabhäst? ;)


Äktaglädje. :')

snart snart snart!

Iövermorgon (torsdag) så kommer äntligen The sims 3 pets! haha, jag ska ner och köpa det direkt efter skolan! Det ska bli underbart, jag som älskade att spela sims 2 djurliv, kommer antagligen fulkommligt ÄLSKA detta spel som kommer innehålla hundar, katter och hästar.

Har har ni trailern!
Tintin ♥

hej alla söta! Om några timmar ska jag åka till TFRK, det blir lite "teknikhoppning" idag! 

Jag tänkte passa på att lägga upp några bilder på Tintin som jag tog i Lördags. För ni har väll inte tröttnat på bidler ännu? :) Men jag ger er inte alla nu, utan ni får säkert flera i andra inlägg. Hihi, det blev nästan bara bilder på när han ser otroligt busig ut!

13. Min högsta dröm

Min högsta dröm... Hmm. Den här var svår! 

Min högsta dröm är nog att ha en häst. Jag vet, värsta klichen, men tänk vad underbart! Det är säkert många av er läsare som har egen häst, och ni ska veta att ajg är jätteavundsjuk på er allihop, haha! Jag vill att min första häst ska vara en pensionerad ridskoleponny eller ridskolehäst, för då vet jag att jag har en stabil viljestark häst. Och en sådan här häst kostar inte stora summor! Fast de verkliga summorna är ju boxplats, mat, sjukvåd, försäkringar... Ja, you name it! Men om ajg skulle köpa en häst skulle jag vara världens lyckligaste. 

Men jag tycker också det är viktigt att även om jag inte köper någon häst, så vill jag leva livet ut med dessa underbara varelser. Varför? Hallå, det är hästar! :D

Lite ändringar

Jag håller på för fullt med den nya designen så det är därför jag inte har uppdaterat idag. :( Jag hade tänk ut massor av inlägg, men fick aldrig tid. Men det kommer allt snart! Nu är jag nästan klar med designen, har inte hittat rätt bilder ännu bara.

Det blev förresten inget stall idag, men jag tror jag åker ut på Onsdag! Imorgon har jag ridlektion på TFRK och då ska jag hoppa med Nemo... Dam dam dam!!!! Haha, nej, men jag är väldigt nervös inför detta! Men det ska nog gå bra, jag hoppas att vi inte hoppar för högt bara haha. :)

Vad ska ni göra imorgon?
Bilder på Sally och Saga.

Bilderna på Sally och Saga från igår.  

Ni ska veta hur mycket beröm den här hästen borde ha! 
Jag tar bilderna från galoppen i ett annat inlägg som kommer upp snart roligt med mycket bilder va? :)Hoppelihopp.

Tjolahoppen i galoppen!

är även klar med videoklippet på mig och Sally när vi hoppar ca 40 cm.

Engla hoppar.

Nu äär jag klar med filmen på Engla.
Jag sitter förfullt

och gör massa olika videoklipp och redigerar ännu mer bilder från igår.
Jag tror det var runt 97 bilder från bara igår.. så ni kan tänka er hur många bilder det är jag måste redigera från både igår och i förrgår. :)
Men det är faktiskt väldigt roligt att sitta och knåpa ihop videoklipp och speciellt där man Failar totalt eller något liknande. 
Jag har filmklipp på Engla när hon hoppar, På mig när jag och Johanna sov över och jag var övertrött och satt och sjöng. och när jag och sally hoppar ett hinder på typ 40 cm!
Men Engla filmen är jag snart klar med ska bara publicera den på youtube och sen lägga in den här så den kommer under dagen! 
Ska försöka hinna med Sally filmen också men vi får se. Har även ridning på Ängensgård idag och då ska vi hoppa barbacka det ska bli roligt! :D


Smakprov på mig och Sally igår, vi rejsade lite i paddocken det sista! :)


Hej på er!

Snart ska jag dra mig till skolan, vi har sovmorgon på Måndagar, riktigt gott!

I eftermiddag ska jag gå ut med min grannes hund, sen ska jag på ett möte på skolan och sen åker jag till stallet! Jag tror inte jag ska rida, men det kommer en tjej härifrån och visar lite ridkläder! Jag ska kolla om hon tar med nått i min storlek, isåfall blir det kanske ett par slit och släng ridbyxor, nått spö och kanske nått mer. Vi får se!

Alltså, en fullpackad dag! Men jag ska allt få in en massa inlägg idag, känner att jag har varit dålig på att updatera det senaste. För även jag har bilder från helgen, som kommer upp idag!

Här har ni en bild på Busen. :*
Oj hade nästan glömt av.

Oj här hade jag nästan glömt av alla 30 dagar.. :(
Så vi kör på! 

Dag 13. Min högsta dröm.
Åh, min högsta dröm är att kunna vara med hästar livet ut. Och ta mig genom framgångar och motgångar med mina egna hästar. Jag har även en dröm om att bli en riktigt duktig hoppryttare..men vet inte om det kommer slå in. Feg av mig jag vet. Men först och främst vill jag skaffa en egen häst som jag vill ta hand om riktigt bra, och träna den alldeles själv. Det är min stora önskan.

Om det förra inlägget var en bildbomb så är detta en bildbomb som snart exploderar.
Nu ska jag sitta och knåpa ihop lite videos från idag också! :) 

BIIIIIIILDBOMB ÄR NI MED?!

Här kommer den är ni med? :D


Snyggt skåp vi fått va? ;) 

Denna tjejens jätte fina Surprise! 

Jag har massa bilder på Engla och Dolly så dom får ett eget inlägg som kommer upp så fort som möjligt!

Copyright.

Jag sitter nu och "copyrightar" bilder, säger man så?
Detta kommer dock ta ett tag för det var SJUKT mycket bilder från idag och igår.
Det kommer komma flera inlägg idag kanske något imorgon med bilder, fast om jag orkar så är det klart att alla blir i två inlägg eller något sådant!
Jag hoppas verkligen ni har tålamod för att få vänta såhär länge som ni antagligen kommer få göra nu.
Men det är ju roligt med bilder så "Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge".

Jag hoppas alla läsare haft en bra dag? :)

Bilder av olika slag.

Tjolahoppen i galoppen!

Jag har en massa bilder att bjuda på från både igår och idag som jag tänkte ni ville se! Jag ska bara äta upp min mat så kommer det lite bilder sen eller en stor bildbomb kanske. ;)

Jag och Johanna red Sally och saga idag.. vi red i paddocken och jag hoppade lite har några videosar jag ska klippa ihop sen har vi några bider också!
Vi skittade även ut till sandgropen och gick i lite vatten och tillbaka mysmys. 
Sen hann vi även med att släppa Dolly och Engla och hjälpa till lite på lektionerna.
Är ni berädda på en bildbomb sen då ?!
¨

Ett litet smakprov...

Idag har vi gjort massor i stallet! Julia har ridit, jag har hjälpt till på lektionerna, borstat hästar mm. Och longerat/tömkört förstås! Det var jättekul, jag har aldrig longerat förut faktiskt. :) Men nu hinner jag inte skriva om detta, så ni får massor av bilder och text imorn! Kram o gonatt!

Här har ni iallfall några smakprov...Bilder på Paxen ♥

Eftersom det var några som ville se bilderna så här har ni dom! :D

Jag borstade honom länge, sen tog jag på alla reflexer och drog ut en sväng i skogen! Det var riktigt mysigt, mycket galopp! Tog även några galoppvarv i Annas paddock efteråt så han fick springa av sig lite. :D Max var hur mysig som helst och ville bara springa fortare hela tiden!

Ridpass med Sally.

tjolahoppen i galoppen, åhåhåhå där fick jag allt till den! ;)
Jag tänkte berätta om ridpasset på Sally idag. Johanna red tyvärr inte Saga med mig idag för vi hade en longering och tömkörnings kurs på eftermiddagen och då visade Anna på Saga så hon kunde inte rida.

Men i alla fall.
Jag red i paddocken i 40 min, jag tränade mycket på böjda spår.
så mycket ridvägar, serpentiner och volter. hon gick verkligen super fint i skritten och traven, och formen börjar verkligen bli bra nu när hon fått lite ryggmuskler.
Vi började med att skritta fram på långa tyglar i ca en 10 min sen kom jag på att jag kanske skulle ta och börja arbeta henne lite. Smart som man är.
Vi skritta och trava på volterna och tränade på ställningen, sen flytta jag hennes rumpa i skritt och trav fast i traven sprang hon bara och lyssna inte alls, fast hon flyttade pytte lite i traven efter ett tag.
Sen blev det en galopp på långsidan och typ 2-3 varv på volten. Hon orkar inte riktigt hålla galoppen på volten, men det blir bättre och bättre! 

Johannisch skriver om kursen sen!
Bilder kommer också. 


Vill ni se?

Idag tog mamma och Julia kort på mig när jag red Max. Mamma tog kort på mig när jag red ut (men det blev bara ett fåtal bilder eftersom det blev mörkt) och Julia tog kort på mig i paddocken. Bättre kan det inte bli!

Jag hinner inte skriva om Max idag, utan jag tänkte sätta mig och göra det imorgon kväll istället. Varför just på kvällen är för att jag kommer vara i stallet hela dagen imorgon! Jag åker ut vid halv tio så får vi se hur länge jag är där. :)

Men, nu till min fråga, vill ni se bilder från idag eller inte? :D

Ungrfär såhär suddiga blev bilderna, men härlig höstkänsla! <3jag har lite..

bilder som jag tänkte lägga in sen några på Max och Johanna och se om det blev några bra bilder på mig och texan! :)
Det kommer så fort som möjligt!

Ändrade planer ang. layouten!

Egentligen skulle jag ju ha klart designen idag, men jag ha rinte hunnit så jättelångt! Varför? Jag har inga bilder som ni inte har sett 100 gånger! ;) Så idag ska jag till Paxen (Åh, vad länge sen det var, saknar!!!!) och rida och även ta lite kort på honom som jag kan använda till designen. Sen ska jag och julia ut imorgon till Ängkullens, där planerar jag att ta bilder på Tintin, Sally och saga. Jag har plats för 4 bilder. på en bild ska jag, saga, julia och sally vara med, på en bild ska tintin va med, på en bild ska max vara med. 

Men vem ska det vara på sista bilden? Har ni några förslag? :DGodnatt bloggen!

Jag säger godnatt efter en lång dag med mycket plugg!

Bjuder på en otroligt charmig bild för det var ett önskemål att ha mer bilder från vardagliga livet! ;)
åhåhå, vad charmigt!

Inget stall på två dagar. :(

Det blir inget stall för mig på två dagar inte idag och inte imorgon tråkigt.. :(((( 
Men på lördag ska jag rida Sally och vara med på en longering och tömkörnings kurs med denna fina häst
Får se hur det går men jag tror det kommer gå jätte bra hon är super snäll!

Vi vill fortfarande ha in förslag på saker vi kan skriva eller vad ni vill ha mer av! :)12 oktober

Jag lovade ju mycket bilder men jag hade inte tid att ta kort idag så det är typ tre fyra st kort bara.. :((( 
Men jag lovar fler till helgen!
Tintin fick en ny grimma av Johanna idag! :)


Söt eller vad? ;)


Som handen i handsken säger man väll?


Sally efter ridpass!

LOVAR FLER BILDER TILL HELGEN!Klockan halvfem

kommer johanna och hämtar upp mig så drar vi oss till stallet och kameran hänger såklart med!
Nu har Sally även fått nya skor så nu kan vi rida ut ordentligt, men jag ska se vad vi ska göra idag om vi ska vara i paddocken bara eller skritta ut efter paddocken eller bara rida ut, hoppas på en uteritt i detta fina höstvädret!
Men om vi är i paddocken ska det bli ett ordentligt dressyrpass tror jag eller kanske lite bommar?
Vi får se skriver mer om ett tag see yaa bitches. ;)

12. Min favoritgren

Jag har inte direkt någon favoritgren faktiskt... Jag tycker att både hoppning och Dressyr är roligt! Om ni hade frågat mig för ett halvår sen skulle jag direkt svarat hoppning, men nu har jag ridit dressyr så himla mycket den senaste tiden så jag måste nog säga att både hoppning och dressyr är väldigt roligt!

Men jag älskar att rida ut. Vad är bättre än en barbackagalopp på ett fält med gräs upp till tårna? Inget, enligt mig. I somras var det ju underbart att kunna rida ut med Julia på Tummen och Tunay, och så har jag ju även ridit ut lite med Paxen. Hihi, uteritter är ju inte direkt en gren men det måste nog vara mitt svar ändå. För somsagt, vad är härligare?


Äkta glädje. <3Barbacka på Damen!

Idag red jag på TFRK, det gick riktigt bra! När jag kom dit så pratade jag med några i min ridgrupp, och en sa att man fick rida barbacka! SJälvklart tänkte jag... Men sen kom det ju ett LIITET problem. Jag. Skulle. Rida. Nemo. Visst, ahn var helt okej! Men han drog väldans i galoppen!

Men jag beslutade mig att ta Nemo barbacka när Julia, en tjej i min ridgrupp, frågade om ajg ville byta med henne, som hade Lady! Självklart! :D Så när våran ridlärare kom frågade vi och jag fick byta på ett villkor, att jag ska hoppa med Nemo nästa gång. Haha, vi får se hur det går!

Vi tränade iallafall på en evighetsbana med bommar. Det gick riktigt bra för mig faktiskt! Lady var jättesnäll, och hon var inte skumpig alls! Så det gick bra idag alltså!Musiken på topp och livet flyter på.

Sitter här och lyssnar på musik och har det almänt mysigt, åh riskakan med ostsmak är inget vi får glömma!
Jag leker också lite med Doris testar olika inställningar och vad som blir bäst när man zoomar in och ut. Men jag tycker sport är den bästa än sålänge för det är ingen blixt och det blir bättre bilder jag börjar få kläm på hur den funkar också här ska det bli en mästerfototgraf. ;)
Måste verkligen få tag på Johanna och se om hon ska ut till stallet imorgon vill inte rida själv det är inte lika roligt då. :((( 
Och Sally är lättare att få in från hagen när Saga är med. Vilket är väldigt bra. :)
Kameran är i alla fall med imorgon så jag lovar att det blir massa kort och kanske någon liten film om ni vill ha det? :)
Kolla sicken snygg bil jag hitta! ;) 
ÖGONBLICKSBILD OKEJ?!

Några tips :D

Camilla
Har en sköthäst som heter sammy och han är också jättejobbig att få in:( bara springer när jag kommer in i hagen. Så jag får alltid ha hjälp när jag ska rida. Har du/ni några bra tips om hur man kan göra när dom är sånna? älskar eran blogg!<3 mer bilder:)
________________________________________________________________________________________________

Hej Camilla!
Först och främst, tack för att du gillar våran blogg! <3
Nu är det ju inte jag som har Sally, men jag vet ju endå hur hon är att ta in. Men visst, jag har några tips! Om hästen går själv så går det ju oftast ganska lätt för då kan man ha med sig en hink med mat i. Det behöver ju inte vara mycket, kanske lite havre eller en morot. Om det är snälla hästar som går i en hage tillsammans så kan man gå mot dom med en hink med stenar i, så det skramlar ordentligt, så följer hästarna efter dig. Det brukar jag göra på shettisarna, de går ju 6 st i en hage, så det funkar bra. :) Sen är det ju viktigt att ge dom en liten morotsbit eller någonting när dom kommer in, för då känner de sig inte lurade.

Du säger att Sammy "springer iväg", om han springer iväg för att reta dig eller för att leka med dig så skulle jag ge dig tipset att ta med dig en morot ut i hagen, ställa dig en bit ifrån honom, och sedan locka på honom. Då får han ta de sista stegen, och får därefter moroten som belöning. Det kommer säkert ta ett tag, men jag är säker på att han kommer efter ett tag!

Om han däremot springer iväg för att han är arg, hotfull eller agressiv så skulle jag ta det lite lugnare. Sådan är ju Sally, hon skriker och försöker sparka den som ska ta in henne. Jag har inte så stor erfarenhet av detta, men jag skulle ta med mig ett kedjegrimskaft ut i hagen, och när du får tag i honom sätter du det under hakan. Så gör vi både på Saga och Sally, eftersom de lätt bara springer iväg. Om man känner att hästen är på väg att rusa så är det bara att dra till så stannar den. man får dock inte dra för hårt, för då kan hästen få jätteont och få panik eller liknande.

Men det bästa är nog ändå att alltid vara två. Dels så kan man hjälpa varandra, eller om något skulle hända så vet någon vad som hänt, när det hände och hur du faktiskt mår. För hästar är farliga, det kan man inte komma ifrån.


Bommar med algotpojken!

Skrev inte igår men jag hade lektion på Algot, det var en super rolig lektion med mycket skratt!
Vi började som vanligt att trava och galoppera så att dom var uppvärmda ordentlig sen red vi över bommar på medellinjen några gånger..a det var väll inte lika roligt då men sen höjde hon upp dom typ 10 cm sen gjorde vi samma sak och vi skulle behålla samma tempo hela tiden sen höjde hon upp dom 50 cm och då började catch tro att det var hinder och började hoppa och jag förstår inte hur han fick plats det var ju liksom trav cavalleti så aa, men han fick plats sen började ALLA hästar förutom Algot och Timon att försöka hoppa över och alla bara skratta det var nog det var den roligaste lektionen på TFRK på länge!
Det låter inte super kul, men jag kan lova att det var det.

Imorgon drar jag till Sally och rider får se vad jag hittar på mer uppdatering sen! :DInhandlat!

Idag åkte jag och pappa till Hööks och det blev ngra saker inhandlade!


Reflexbrösta: 149kr 
Grimma: 99kr
Ridstrumpor: 65kr
Reflexbenskydd: 79kr
Ridbyxor: 729kr

Reflexerna var det 15% rabatt på.

Det här var alltså det jag handlade idag! Kollade även på en grimma till Max, men den var lite för dyr för attköpa just idag. Men jag är nöjde med mina köp! Och ridbyxrna var riktigt snygga faktiskt! Lite stora men det växer jag nog i snart. :) Bröstan ska jag ha hos Max och likaså benskydden. Fast dom kanske jag har till Saga eller nån shettis nån gång också. Grimman är till Tintin såklart. Tänkte ta med den till prinsen på Onsdag och se om den passar bra! 


DAG 12.

Dag 12. Min favoritgren.

Jag tror dom flesta som läser denna blogg vet att jag brinner för hoppning. Jag försöker att våga tävla mer klubbtvälingar men än så länge stoppar mina nerver mig.. inte roligt alls.
Men snart så!
Det blir bättre och bättre hela tiden!

Bilder på miniatyrerna! ;)

I Lördags tog ju både jag och julia med oss kamerorna till stallet, jag tog inte så jättemånga kort faktiskt. Men här är några som jag tog på Engla och Dolly! 

Visst är dom söta!? Vem av dom tycker ni är sötast? Oj då

Ni får ursäkta min dåliga bloggning i helgen. Jag var nämligen i stallet från 10 till 9 både Lördag och Söndag.

I Lördags red jag Saga, då tränade jag på volten och på att hon skulle flytta sig efter mina skänklar. Det gick faktiskt riktigt bra, och efteråt red jag och Julia ner till sandgropen och tillbaka. Efter jag hade ridit Saga hjälpte jag till på lektionerna, jag och Julia släppte Engla och Dolly i paddocken, hjälpte till på ett kalas och senare på kvällen gick vi ut en promenad med Engal och Dolly också. :) Mysdag helt enkelt!

Igår åkte jag ut till stallet lite senare, och hjälpte till på en nybörjarlektion. Dom skulle rida i skogen, men jag behövde inte följa med eftersom det var så många föräldrar med. Tur det, det är jättelerigt i skogen nu! Lite senare på dagenvar det lektion, då hade jag Saga. Det var verkligen INTE våran dag! Saga vägrade gå ner på tygel i början (inte ens i skritten) så det fick jag kämpa med hela lektionen, sen vägrade hon flytta sig i öppnorna och slutorna. Så, jaa, det var ganska jobbigt igår. Det blev tyvär inga bilder (haha, det kanske var tur det ;) ) men det kommer lite bilder från dagarna ikväll.

Ikväll ska jag och pappa åka till Hööks förresten! Eller, ja, kanske iallafall. :DDAG 11.

Dag 11. En låt som påminer om en häst jag älskar.


Denna låten är så fin och påminner mig av én förlorad vän. Mixi gud vad jag saknar den shettisen.
Men hon har det bra i trappelanda nu. R.I.P <3

Blandade videoklipp.

Nu kommer ett nytt videoklipp från stallet gött va?
Det kommer bli mycket filmer nu det är väll bra för det är många som vill ha det och fler bilder!
Här får ni er ett gott skratt!

:D

DAG 10.

Dag 10. 10 Saker ni inte visste om mig.

*Jag hatar att förlora.
*Jag gillar inte hur Sally inte respekterar mig eller andra.
*Johanna är en av mina bästavänner. <3
*Fast Sally är jobbig i hagen är hon min finaste pärla. <3
*Jag rider nästan aldrig med väst förutom på lektioner för jag tycker det är obekvämt.
*Min kamera heter Doris för att jag tycker personligen att det är ett sött namn.
*Många vet vem jag är pågrund av vad jag heter som mellannamn på facebook.
*Fanta exotic blandat med coca cola är den goaste drickan som finns.
*När jag var liten var jag allergisk mot hästar men struntade i det och nu har det gått över försvann när jag var åtta fick det när jag var 6. :)
*Jag är hungrig jämt och hela tiden.

Snabba kort på Sally och Saga

i stallet inte alls bra kort i stallet men något som får duga! :)
Fler bilder kommer imorgon!Engla och Dolly in action!

Och håll i er nu.
Svårt att ta kort i paddocken när dom inte stog stilla när man kom i närheten..
åh,charmigt! ;)

Nu är alla

bilder från idag överladdade till datan. Säger man överladdade? xD
Men i alla fall tänkte ha lite bild bomb har mycket bilder på Engla några på åsnorna och kanske något mer kort någonstans. Sen har jag lite filmklipp jag ska försöka klippa ihop! :)

Imorgon kanske jag åker ut vid fyra och kollar på lektionen på Johanna, Helen skulle nämligen vara med på Sally så jag kunde inte vara med tyvärr får bli nästa gång! :)
Bilderna kommer alldeles strax!Doris, Stefan, Johanna och Jag.

Hah, som rubriken lyder åker jag och Johanna och våra två kameror ut till stallet eller jag vet inte om stefan ska med alltså Johannas kamera men jag vill att Doris och han ska gifta sig i stallet.. :D
För min kamera kom nämligen i går kväll! 

Men idag blir det antagligen en bildbomb på lite allt möjligt i stallet har inte kollat vad det är för väder än men hoppas på att det är perfekt ljus för att fota i.
Ni ville ju även se mer filmer och med min kamera kan man filma vilket är väldigt bra!
Så mycket filmer och mycket kort helt enkelt nu kommer det komma bilder nästan varje dag toppen eller hur? :)

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Första gången jag hörde den här låten tänkte jag faktiskt på Tintin. Efter allt vi har gått igenom. <3
Vad använder du?

Vad använder du för bett när du rider? Varför? 
alla bilder är från Hööks.
Jättekul!

Hihi, jag behövde inte cykla till stallet idag, jag fick åka med Julia. :) Hon hade tydligen glömt sin mobil i sin mormors bil...? Smarthead! ;)

Iallafall, idag i stallet så blev det så att jag red Saga när julia red Sally. Vi båda red barbacka! Jag har ju bara skrittat Saga barbacka förut, så det var lite läskigt! Saga gick jättefint i skritten men i traven blev det lite jobbigare. Hon tog upp huvudet och jag hade världens träningsverk i magen sedan tisdagens lektion så jag kunde inte göra nått åt det. Men det blev ganska mycket trav och även lite galopp. Men imorgon ska jag rida med Sadel, tänkte träna på skänkelvikningar då och även träna lite på volten. 

Sedan var det ju dags för stallkursen! Det var jättekul, först pratade vi lite om lastning, och sen fick vi lasta varsin ponny. Jag lastade Mindy, hon var jätteduktig men hon tyckte att det var lite läskigt. Sen visade Anna oss olika saker vi skulle tänka på inom mockningen, lastingen, ja egentligen om allt man gör i stallet. Hur vi skulla hålla reda på olika saker osv. Sen fick vi linda Sagas ben! Jag har aldrig gjort det förut men det gick faktiskt ganska bra. Imorgon hade jag tänkt att linda hennes ben så ni får se en bild då såklart!

Sammanfattning: En rolig kväll helt enkelt! Stallkurs!

Hejsan, ska nämligen också vara med på stallkursen precis som Johanna ska faktiskt bli riktigt kul, sen ska jag fråga Helen om jag får vara med på lektionen på Sally på söndag. :)
Ska bli riktigt mysigt att komma ut till stallet har inte varit där på jätte länge så jag ska få rida sally idag och jag tror Johanna skulle rida Saga så då rider vi nog tillsammans. Senast på tisdag får jag min Nikon D3100 så då kommer det massa bilder jag lovar!

Uppdatering - Jag kan hålla med att mitt förra inlägg var lite väl drastiskt så jag säger förlåt till er som kanske tog till sig lite väl hårt.
Jag menar aldrig att såra någon men ni som kommentera de inlägget fick mig att tänka till lite till.
Så förlåt alla!!!Dagens planer!

Idag ska jag ge mig ut till ängkullens igen. Anna ska hålla ien liten stallkurs så vi "stora" stalltjejer får lära oss att lasta, linda, longera ja... Lite allt möjligt helt enkelt! Det ska bli roligt, och jag tänkte hjälpa till på en nybörjarlektion som är idag.

Och idag blir det att cykla till stallet! Hihi, jag kan inte vägen men det får gå ändå. ;) Får se hur många timmar det tar?! Jag slutar inte förräns tre idag och då slänger jag i mig lite mat sen blir det full fart till stallet! Vi får hoppas att det inte regnar då bara! 

Oj, jag glömde ju att berätta! Svea och Sven har fått ninisungar! Det var inte planerat, Svea och Sven är ju syskon, men Anna kastrerade Sven nån vecka försent. Så vi får se om jag kanske kan ta åtminstonde en bild på dom små antagligen hittils äckliga ungarna? :D


Se så små dom har varit! Dom är sååå mycket större nu!


Uppdatering: Jag läste lite av det som Julia skrivit och några kommentarer. Det är jättekul att ni kommenterar och så, men snälla var inte för elaka! Visst, det måste man tåla, men jag vet att det egenligen är av helt andra orsaker vissa av er sitter bakom skärmarna och skriver elaka saker. Men, sånt är livet! ;)

DAG 9.

Dag 9. någon jag skulle vilja byta liv med för en dag.

Den frågan är alltid lika svår när någon frågar det och jag kan aldrig riktigt bestämma mig.
Skulle gärna vilja vara Nellie Berntsson för en dag få se hur hon lever och hur det känns att ha en sådan populär blogg med mera. Sen skulle jag gärna byta plats med en shetlandsponny typ Tunay och slänga av lite folk, hah, nä så hemsk är jag inte.
Så jag väljer nog Nellie Berntsson det skulle verkligen vara super coolt att få prova vara henne för en dag och se vad hon går igenom.

Uppdateringen från min sida = kass.

Jag har legat med hög feber och varit jätte yr undwer två dagar så har inte bloggat någonting alls det ända jag har kunnat göra var att ligga i sängen och kolla på tv. Så det är vad jag har gjort i två dagar nu, inget vidare kul..
Men imorgon har vi hemstudie dag så jag slipper gå till skolan imorgon också och får längre helg riktigt gött!
Hade tänkt åka ut till stallet imorgon för vi var tvugna att ha en timmes idrott. Men min hals tillåter absolut inte att jag åker ut till stallet, Hes och jätte röd och svullen så det får bli på lördag istället. :)
Hoppas på att Johanna åker ut så att vi kan rida tillsammans för det är riktigt roligt!

10. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag är väldigt mörkrädd
2. Jag älskar marabou digestive!
3. Jag äter alldeles för onyttigt
4. Jag har bra betyg i skolan, men jag pluggar nästan aldrig hårt
5. Jag älskar att skriva berättelser
6. Ibland struntar jag i viktiga saker och åker till stallet istället
7. Jag är oerhört envis!(hallå jag har ridit shettisar i 4 år...)
8. Jag blir ledsen snabbt om någon är elak mot mig...
9. ...men jag blir även riktigt arg och kan säga väldigt arga ord till den som är elak
10. Jag har alltid med mig minst en påse, min hjälm, min väst och min kamera+kameraväska med mig till Ängkullens. Tung packning alltså! ;)Stressigt!

Snart ska jag iväg på konfa och efter det har jag massor av läxor att göra... Men jag slänger in några inlägg ikväll iallafall! :)

Tänkte berätta lite om igår för er! Jag tog in Saga och borstade på henne innan lektionerna började, men hon hade longerats på morgonen så jag arbetade lite med henne i paddocken i skritt. Det var mysigt, jag red barabacka för första gången på henne! Hennes rygg var så go!

Sen hjälpte jag till på lektionerna, gav hästarna mat och borstade lite på tintin. Jag var hemma igen vid kvart över nio ungrfär. En heldag i stallet alltså! Så här ligger det till!

När vi frågade om vad ni tycker är bra/dåligt med bloggen så var det några som ville se flera filmklipp när vi rider. Jag har ju filmat med min lilla digitalkamera (min stora går inte att filma med) men min lilla kamera har gått sönder. :( Det är därför ni inte har fått se så många videos.

Men, Julia har beställt sin älskade Nikon D3100 nu och den kan man filma med, mycket bättre kvalite än var det är på min lilla, så nu kommer det nog massor av filmer! Vi får bara hoppas att kameran kommer snart!


Är är några videos vi har gjort.
Glöm inte att ni kan se alla våra videos här! :D9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Det här var en svår fråga! Egentligen skulle jag vilja byta liv med vem som helst för en dag, för att kunna se och uppleva saker ur en helt annan synvinkel.

Men det skulle vara häftigt att vara kille i min klass för en dag. Liksom bara för att! Det skulle vara skitkul att veta hur killarna i min klass tycker om oss tjejer. Annars skulle jag vilja vara en stjärna för en dag, liksom, vara känd. Det skulle också vara jättehäftigt! Kanske, kanske inte

Idag skulle jag och Julia åka ut till stallet tillsammans, men Julia var sjuk diag så det gick inte. :( Och mina föräldrar kunde bara hämta men jag ska kolla om min Morfar kan skjutsa mig. :)

Jag tänkte iallafall hjälpa till på lektionerna, kanske rida Saga och om jag får gå ut på en promenad med lille Tintin. Och nu var det väll vääääääldigt länge sen ni fick bilder? Så jag tänkte fota lite idag. Men jag vet inte vad jag ska fota? Kanske kaninerna, Tintin, Ängla och Dolly, de andra shettisarna, Saga.... Vi får se helt enkelt!


Vill ni kanske se lite bilder på dessa sötnosar idag? Tack mina älskade kusiner!

Jag fyllde ju år i Fredags, och idag kom en present från mina kära kusiner! Jag fick en bok och en jättesöt tröja! Den ska jag ha i stallet, rosa och mysig! 

Pantera verkade också gilla den haha!


Så än en gång, Tack! <3DAG 8.

Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten.

Jag vet inte ritkig om man kan säga rädd så men jag brukar bli lite panikslagen när hästarna fånar sig typ står och studsar och inte alls lyssnar på vad man ber dom.
Jag vet liksom inte riktigt hur jag ska göra så då kan jag bli lite rädd men det brukar gå över.
Sen är jag också rädd för att göra bort mig på lektioner att jag inte alls klarar av det man ska göra o.s.v.
eller ramla av som Johanna.
Jag måste bara lära mig att jag inte får skämmas när jag rider lektioner för det är ingen som tänker på det.
Jag och Blomman på lektion. :*

Det gick ju faktiskt bra!

Idag hade jag hoppats på att få Lady, men jag fick Nemo... Den hästen jag aldrig skulle vilja rida! Men det gick faktiskt mycket bättre än jag trodde! 

Idag tränade vi på samma sak som Julia tränade på igår, utbildningsskalan. Fast vi hade sadlar! Och vi tränade endast på takten och vi gick även in lite på lösgjordheten. Vi red utan stigbyglar men det gick bra ändå. Nemo var lugn och fin men i galoppen blev han väldigt lång så jag fick galoppera på en stor volt och då gick det mycket bättre! Jag kunde inte korta upp honom men på volten bröt han inte av. Han var faktiskt rolig att rida!

Men jag är orolig för hoppningen på honom. Så nästa gång skulle vi ha bommar och då min ridlärare att jag får pröva honom den gången också och sen får jag bestämma mig om om jag vill hoppa med honom. Vi får se! 8. Min största rädsla inom ridsporten

Min största rädsla inom ridsporten är helt klart min hopprädsla, min höjdskräck som ajg har nämnt några gånger här i bloggen. Jag är jätterädd för att hoppa högt! Inte på Max, för jag vet att honom kan man lita på! 

Men på tillexempel TFRKS ponnysar, vågar jag inte hoppa högre än 80/85cm på. Om du skulle frågat mig för 7 månader sedan så skulle jag gära ha hoppat en meter och högre om jag skulle få göra det! Men innan sommarlovet red jag mycket på Algot, och när vi hoppade bana så vägrade han på nästsista hindret så jag flög rakt in i det. Just då blev jag inte så rädd men det var gången efter det som allt började. Då skulle vi rida ut och hoppa en stock på ca. 60cm. Jag var en av de sista som skulle hoppa och alla andra hästar hoppade snällt över stocken. Men när det var min tur så vägrade Algot och även denna gången flög jag in i den stenhårda stocken. Och det gjorde väldigt ont kan jag lova! 

Jag är även så fånig att jag är rädd att skämma ut mig när jag ramlar av på TFRK. På shettisarna spelar det ingen roll om jag ramlar av, för de kastar ju av alla som rider dem. ;) Men på TFRK är det ju just nu 6 stycken i min grupp, och även fast de är mina goa vänner så skäms jag alltid så när jag ramlar av. Så det är något jag måste inse att man behöver inte skämmas när man ramlar av! För, som alla ryttare säkert har hört någon gång, man måste ramla av flera hundra gånger innan man blir en bra ryttare.

Ja/nej?

Funderar på att köpa denna übersöta grimma till tintin. Men jag vet inte, kommer den passa på honom tror ni? Han passar väldigt bra i blått, men kanske inte den modellen? Så ajg behöver hjälp av er! Ska jag köpa den till honom? Ja eller nej?


Grimman kostar 99kr på Hööks.Barbacka ridning på Algoooot.

Äntligen fick vi rida barbacka (för det som ville) och vem vill inte rida barbacka?
Det var verkligen super kul!
Vi jobbade med utbildningsskalan takt-lösgjordhet-kontakt-schwung-rakrikting- samling. OYEAH jag klarade det. ;)
Nu har vi jobbat mycket med takt och det gjorde vi även idag öka farten och samla den. Sen gjorde vi även lite framdelsvändingar, Algot äääääggggeeeeeer på det, han flyttar verkligen super fint!
Sen var det dags för galopp och han galoppera från H till C och tvär nita.. då blev jag sur så jag smaka och skänkla till slut gick han och kom fram i galopp direkt duktig kille med öronen fram hela tiden han är verkligen kung!
Längtar verkligen till barbacka hoppning det ska bli super duper kul på världens bästa Algot!


Världens bästa okej? <3


Tyvär :(

Imorgon är jag ledig från skolan så jag hade tänkt att åka ut till stallet, men så blev det tyvär inte. :( Mina föräldrar hade fullt upp och ajg kan inte cykla dit själv för jag kan inte vägen ordentligt. Men på kvällen ska jag iallfall rida på TFRK! Jag hoppas att jag får Lady och att vi hoppar lite! Har haft så himla mycket dressyr på gång nu det sista...

Så jag lovar er massor av uppdatering imorgon när jag är ledig! Kram så länge!


Uppdatering: Det är jättekul att veta vad ni tycker om bloggen, fortsätt att berätta för oss vad ni tycker så är ni gulliga! /Machine

Dag 7. En sak som aldrig får hända

Det skulle vara att Tintin skulle flytta långt härifrån så att jag aldrig mer skulle få träffa honom. Samma sak med Max, det skulle vara väldigt svårt att inse och förstå.

Om Tintin av någon anledning skulle behöva säljas, ska jag göra så mycket jag kan för att få köpa honom. Det skulle vara så otroligt underbart om min första häst skulle vara min bästa vän. Men frågan är ju hur jag skulle övertala mina föräldrar haha. ;) Men jag hoppas att Tintin kan gå kvar på ridskolan och få bo hos anna länge till, för man märker hur bra han trivs!
Vad tycker DU?

Vi skulle vilja att ni skriver om vad ni tycker om bloggen, Julia och mig, våra inlägg, ja allt som finns på våran blogg! Det skulle hjälpa oss jättemycket så vi vet vad ni vill se mer av, eller se mindre av! 

Om ni skriver några rader om vad ni tycker om vad ni tycker om våran blogg, så går jag (Johanna) in och kommenterar lite på era finfina bloggar! 

För somsagt, Det skulle vara väldigt roligt att veta vad ni tycker! :D

Dag 7.

Dag 7. En sak som aldrig får hända.

En sak som aldrig får hända.. svårt det är mycket jag aldrig vill ska hända.. typ att Sally dör och eller att jag av någon andledning inte kan ta hand om henne längre.. :(( 
Sen att jag skadar mig så att jag inte kan rida längre.
Eller ännu värre blir allergiskt mot hästar att jag inte ens kan vara i närheten av dom.
Usch, det får verkligen inte hända för jag älskar mina hästvänner oherhört mycket. <3
Fast du är en prutt ibland så älskar jag dig ändå surtant. :*

Tintinprutten vad jag älskar dig!

Som Julia skrev så avslutade vi dagen med att gå ut på en promenad med Tintin och Maskot. Det var superduperroligt! Hästarna tyckte det var roligt att komma ut från stallet och hagarna ett tag, så vi gick runt skuggan där det mest är hus och sånt men en bit är det mycket skog! I skogen sprang vi med hästarna och hoppade över lite stockar, och Gud vad vi skrattade! Det var så himla roligt så jag tror att både jag och Julia höll på att dö av skratt! 

Tintin var lite sur i början, men i skogen blev han rent utsagt skitglad! Han är så söt, min lille fisponny! Jag älskar dig så himla mycket Tintin!


Min bästaste vän i hela världen!Två dagar med bästa hästen!

Tänkte börja med att berätta lite om Lektionen från igår, det var riktigt kul! 

Vi skrittade i ungefär en halvtimme på en volt, Saga gick ner jättefint på tygeln men hon var väldigt trög! Men efter ett tag gick det bra även med farten! Sen travade vi och gjorde samma sak där, alltså flyttade vi ut bakdelen på hästen på den öppna delen av volten, hihi, det var nog jobbigt både för mig och Saga! Vi galopperade bara några varv på volten, men det blev iallafall fin gallop för Saga. Efter passet så var Saga så svettig att jag fick badda hela henne och slänge hennes schabrak i tvätten.

Idag tänkte jag ta det lite lugnt med Saga, så jag och Julia red ut en sväng som vi bara har gått tidigare med shettispluttarna. De två stora tjejerna tyckte det var härligt att komma ut lite men Saga var allt lite stel sen gårdagens lektion!Vi travade lite och det blev nått galoppsprång. Haha, det roligaste var på väg hem så skulle Sally trava först och då hängde ju Saga efter, men det gick jättesnabbt! :D Haha, jag skrattade och försökte stanna henne med det gick inte förräns vi var ikapp Sally och Julia. Jag var nära på att ramla av för jag skrattade så mycket! 

På tisdag tror jag att jag ska rida Saga igen, hade tänkt mig ett dressyrpass men inriktning på bommar!DAG 6.

Oj, hade nästan glömt bort 30 dagar.

Dag 6. Alla hästar i stallet.


Kjell och Filip såklart. ;)


Saga


Sally <3


Shettisarna!


Dolly och Engla såklart!

Sen är det några till hästar, Dellas, Noemi, Suprise,Sangria,Agnes och Evita men dom har vi tyvärr inga bilder på.. :(Super födelsedag!

Hejsan, dålig upptadering pågrund av att jag och johanna varit i stallet hela dan i princip.
Först kom jag dit och hjälpte till på sista lektionen, vi fick vara inne i paddocken för att det var en nybörjar grupp som knappt kunde trava..så jag fick springa med Bella som gärna ville springa alldeles för fort och bocka!
Så där fick jag gå springa flera varv medans Johanna hade det jätte lätt för sig och fick smacka på hästarna som inte ville springa.. Hah, så fort Johanna smacka sparng hästarna på som bara den!
Efter det så tog vi in Sally och Saga för att ta en mysig tur i skogen.. Ja..Sally är ju som hon är i hagen och Anna fick knappt in henne. Hon sprang iväg först då blev Anna jätte sur och gick en bit bakom Sally och smaka på så att hon skulle springa sen när hon fick tag på Sally igen drog hon i grimskaftet som hon hade satt under hakan och slog henne med det också så hon nästan satte sig ner på baken.. hahahahh det såg för roligt ut, efter det gav sig Sally och vågade inte röra en min när hon gick bredvid Anna Tok anna och tok sally!
Men sen borsta vi av dom och tog en mysig tur i skogen på kanske en halvtimma kanske lite mindre sen tog vi en galopp uppe i paddocken. Det var roligt! :)
Sen hjälpte vi till i slutet av kalaset som var idag men vi behövde inte gå så mycket vi gick kanske fem-sex st varv runt gården det var i alla fall roligt sen åt vi lite korv sen släppte vi och några andra tjejer Dolly och Engla i paddocken så dom fick röra lite på sig. Engla bocka sparka massor sen lät vi Dolly få vila eftersom hon har blivit så smal.. :(
Sen fick vi en glas och sen gick vi ut på en promenad med Maskot och Tintin det var super duper roligt och vi tog en riktig långpromenad.
Super mysig födelsedag och allt!Nu drar jag mig till stallet!

Först och främst, GRATTIS JULIA PÅ DIN 14ÅRSDAG! Hihi, kul att jag fyller år 2 dagar innan Julia!

Nu drar jag mig iväg till stallet, idag ska jag hjälpa till på lektionerna och rida Saga. Det är även ett kalas senare idag som jag ska hjälpa till på. Julia skulle nog också komma ut lite senare. Vad ska ni läsare göra idag? :D

Nej, nu måste jag byta om till stallkläder! Men jag skriver lite om dagens och gårdagens ridning på Saga senare idag. Kram på er sålänge!


Saker jag ska köpa nästa söndag! :D
Hej alla söta!

Nu känner jag för att skriva lite om idag! Idag har jag ridit både Max och Saga, och på båda gick det jättebra! Jag tänkte berätta om Paxen först så får ni ett inlägg senare om vad jag gjorde på ängkullen idag. :)

Det blev lite pressat med tiden hos Max idag, men det löste sig bra! Jag gick direkt till honom från ängkullen, så mamam kom en hlavtimme senare än mig ungefär. :) Jag började med att ta in Max och ge han lite hö, sen tänkte jag mocka, men det ville inte Max! haha, ahn gick fram och tillbaka och gnäggade ända tills jag kom och borstade på honom, sötnosen! Så mamma fick mocka när hon kom istället. Men iallfall, jag borstade honom ett tag och sen red jag bort till Annas paddock!

Mamma ställde fram två hinder åt mig, ett sockerbitshinder och ett räcke på 60cm. Det började jag med, sen höjde mamma räcket när jag hade hoppat det några gånger... Så till slut blev det 90 cm! Hihi, det var jätteroligt, har ju bara hoppat så högt en gång förut... 

Nu har jag inte Max på en hel vecka för mina föräldrar har fullt up... Åh jag saknar honom redan. :(


Förra och första gången jag hoppade 90 med Paxen. Snarttttt!

Stallet halva dagen med Ponnyridning och 1 timmas ridning med Sally!
Ponnyridningen var inte så rolig idag, vet faktiskt inte varför.. ?
Sally gick som en pärla idag..Galoppen har väll varit bättre men annars gick hon super fint skritta även runt dödsbacken! :)

Nu ska jag snart ha kalas!
Så jag kommer nog inte blogga mer ikväll få se lite . men ni överlever väll med Johanna? ;)RSS 2.0