Sally = överskotts energi..

Jag red Sally ganska så sent idag vid halv sex kom jag iväg i den tjocka mörka dimman och in i paddocken, redan i skritten lunka hon på i ett bra tempo och det var det jag ville också för att kunna träna lite i skritten med konditionen och så, sen när jag samla ihop henne fortsatte hon traska på och ville gärna trava så när jag hade skrittat på ett tag så lät jag henne trava och hon sprang på fint och trampa på riktigt bra med bakbenen! 

Helt plötsligt fick hon fnatt och ville springa fortare och fortare alltså så fort så att det är svårt att samla henne och svårt att ha kontroll över henne! 
Ja, ni förstår nog vad jag menar! 
Tillslut när vi hade travat på och jag kämpat på att få henne lugn tog vi lite race i galopp bara för att hon skulle få springa av sig.. OCH DET SATTE FART. Inte fort utan racer fort! 
Efter ett varv så sakta vi av och pusta lite!  Sen körde det igång igen och vi trava lite det fick fort och hon hade öronen framåt och sprang på. Jag som ville galoppa på volten fick inte riktigt som jag ville. Utan hon tog något galopp steg in på volten sen sakta hon av och sprang på i någon slags trav galopp så man inte riktigt visste om hon galoppera eller inte.. Jag hoppas inte att hon är så över pigg på lördag när jag ska ha en "hopplektion" för Helen! :) 
Det ska bli riktigt spännande! :) 

Hjälpte även Annie med Ronja och idag gick hon mycket finare, fast hon ville gärna flytta in bakdelen.. och för annie då som aldrig riktigt ridit en häst på tygel förut fick lite problem men det fixa sig! 
Sen fick även jag hoppa upp och känna på henne i skritt trav galopp och även hoppa ett hinder! 
Den hästen är 22 år och är världens plingla på att hoppa hon hoppar allt! 
EN till riktigt häftig sak är att hon har tävlat i Skandinavium i göteborg! :DKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0