Ja, jag är avundsjuk!

Har ni någonsin känt en hemsk känsla inom er, en som framkallar både ilska och sorg? Det har jag. Jag skulle säga att det är avundsjuka. Jag brukar inte vara den som är avundsjuk, men inom ett ämne är jag väldigt avundsjuk av mig. Hästar.

Jag är avundsjuk på alla som har egen häst, även om det inte har varit min dröm sedan jag började rida, så är det det nu. Jag vet inte riktigt hur länge det har pågått, jag kanske har längtat efter en egen häst i låt oss säga ett halvår nu. Ja, jag har Max, jag har Saga, men jag vill kunna göra allt. Allt jag skulle kunna tänka mig att göra. Jag vill åka till stallet varje dag bara för att gosa med min häst, kanske ta en ridtur, kanske inte. Fixa mat till hästen, ge den maten. Se den vara lycklig och veta att det bara var jag som gjorde den lycklig. 

Ni som har egen häst kanske inte känner igen den här känslan, eller så vill ni ha någonting lika mycket som jag ha en häst? Jag vet precis vilken häst det ska vara. Om Tintin någonsin skulle behöva säljas eller flytta från ridskolan skulle jag göra allt för att han skulle få bo kvar där. Ja, jag skulle köpa honom om det var möjligt. Visst, jag kanske inte kan rida honom, menn tänk så mycket annat det finns! Tömkörning, körning, longering, promenader, bara allmänt mys! Han skulle få vara kvar med sina bästisar och ha det bra. Jag tror inte att han skulle må jättedåligt i ett annat stall, men han skulle sakna sina vänner, jag skulle sakna min vän. Jag har haft Tintin sedan 2008, och jag vill inget annat än att vara med honom. Jag älskar honom.

Annars skulle jag gäran vilja ha en ordentlig ridhäst. En ganska stor, pensionerad ridskolehäst. Det är drömmen som förstahäst för mig! Tänk att ha en stor och stark vän, som man kan lita på? Hur underbart? Jag skulle inte kunna göra vad som helst med den beroende på åldern, men jag skulle bygga ett starkt vänskapsband. 

Det jag vill få fram ur den här texten är att ni som har häst ska veta hur jävla lyckliga ni borde vara. Jag skulle göra vad som helst för att få en häst, eller ja, få och få, klart jag skulle betala åtminstonde en del för den! Jag vet att jag aldrig kommer att en häst av mina föräldrar, så som många jag känner har fått. Det finns inte för mig. Och jag vill känna att det är min häst, inte min familjs häst. Men ni som har egen häst, tänk till! Det finns människor som jag överallt, som skulle göra vad som helst för att få en häst. Tänk till, ge din häst den kärlek som den behöver så mår iallfall hästen bra. Älska din häst.Kommentarer
Postat av: johanna

visst, att ha egen häst KAN vara dans på rosor, men du ska veta att det är mycket pengar och tänk om det händer med tintin eller med din häst? om hästen får kolik? tänk efter också att du har dem kunskaperna att du ska kunna en del av hästens sjukdomar och hur man åtgärdar dem. du ska kunna rida hästen i en helt rätt form och kunna arbeta den! du ska ha tid,pengar och intresse! om du tröttnar så kan det inte vara helt lätt att hitta en som vill köpa din häst eller att skaffa medryttare. ett gott råd är att vänta tills du har lärt dig vad kolik innebär och hur man åtgärdar det ex. och att du har utbildat dig till en bättre nivå i din ridning. i vissa stall så kan du till och med få göra morgon fodring? kl.06:00? tänk efter innan du säger. jag drömmer också om en häst! och jag vet att en vacker dag kommer ja att få en. dem försvinner inte, dem finns kvar när du flyttar hemmifrån och skaffar gård!

2011-11-04 @ 20:26:00
URL: http://harrybus.blogspot.com/
Postat av: Therese

Roligt att du e med i dagens blogg!!:)

Säger till när jag lottat ut vinnarna

Ha de bra kram!:)<3

2011-11-06 @ 17:46:27
URL: http://theresefabienne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0