NYHETEN

Vi har skapat en helt ny blogg! Allt är nytt, men såklart har vi kvar denna bloggen så ni kan titta tillbaka i arkivet. Vi hoppas ni gilalr våran nya blogg och hänger kvar med den, vi ahr fixat massor av länkar, info och fakta om oss som skriver och hästarna vi håller på mest med. Så kolla HEMSKT GÄRNA in! Anledningarna till varför vi byter blogg, hittar ni också självklart på våran nya blogg!

SÅ KIKA IN PÅ:

http://ponnytokar.blogg.se http://ponnytokar.blogg.se http://ponnytokar.blogg.se
http://ponnytokar.blogg.se http://ponnytokar.blogg.se http://ponnytokar.blogg.se
http://ponnytokar.blogg.sehttp://ponnytokar.blogg.se http://ponnytokar.blogg.se http://ponnytokar.blogg.se

kasst

UPPDATERINGEN ÄR KASS MEN VI LÄGGER ALL TID PÅ VÅRAN STORA NYHET DET TAR LITE TID! kommer kännas konstigt..

Idag är det sista dagen för mig uppe på ängensgård, har kört samma väg varje vecka i 7 år det kommer verkligen kännas konstigt att inte åka upp dit varje måndag. 
Fast det ska bli gött att få koncentrera sig på bara Sally och andra privathästar som inte gör precis det man vill om ni förstår hur jag menar, liksom slippa rida massa trötta lektionshästar/ponnysar som aldrig bråka med en. 

Så från och med imorgon så tänker jag bara på Sally vi ska komma ut och tävla lite också och då kommer jag väll tillbaka till ängensgård. Jag tror detta kommer bli super bra och kanske till och med kan lära mig ännu mer på Sally. 
För "man är aldrig färdiglärd du blir alltid bättre och bättre för varje gång". 

Jag får antagligen Lady idag också. Fast jag skulle gärna rida Algot på min sista lektion. Fast det spelar inte jätte stor roll kommer bli roligt ändå! :) En till dag med Sally.

Idag hade jag också Sally. Jag ville ha en liten revansh! 

Fast dock inte hoppning utan en ute ritt + lite grann i paddocken! :) 
Jag började skritta ut mot skuggan (en väg typ bredvid samhället). 
Jag började skritta på och iväg sally var något mittemellan pigg och det kändes gött att bara få lunka ut i den friska luften! 
Fast där kom ju första lilla problemet. När vi passerade velanda skola som står två minuter därifrån är det en person som flyger med ett flygplan av frigolit, och vem om inte Sally stannar upp och kollar på det nyfiket? 
Sen när jag skänklar på henne så blir hon rädd för att jag skänkla och kastar sig runt, fast det gick bra sen pina hon på där ifrån fort som ögat verkligen! Sen när vi kommit där ifrån så var hon jätte lugn men gick ändå på riktigt bra precis så som jag ville! :) 

Sen efter en stund av skrittandet kom vi in i den lilla skogen som man måste passera och där trava vi på först ganska så långsamt och lungt men sen efter en liten bit ökade jag på henne och läät henne sträcka ut i traven! :) 
Sen väl ute i den skogen som man måste passera som är super kort kommer man ut på en liten grusväg som vi skrittade på och sen in i skogen igen som är en liten uppförsbacke och sedan en lite större stig på ca 1 meter som går in 20 meter med lite små hinder som sally i och för sig bara sprang över men hon var glad och framåt hela tiden så detta var nog uppskattat! 

Sen kom jag tillbaka och gick upp till paddocken ute ritten tog kanske 20 minuter så jag var upp i paddocken ca en kvart till också! :) 
Där var även Johanna med Max som hade hoppat bana, och det hade gått bra och hon visade mig hur hon gjorde banan och det såg skitsnyggt ut! :) 
Jag red mycket nedsittning i paddocken och tänkte verkligen på att använda magmusklerna för att inte studsa så och det gick faktiskt bättre än vad det brukar göra ingen stolsits eller i alla fall ingen riktigt överdriven så nu börjar det lossna grymt skönt! 
Körde även ryttarmärke två det är det ändå dressyprogramet jag kan.. eftersom jag inte alls är intresserad av liksom den dressyren så har jag ändå ingen använding till att kunna massa dressyr program. Det är enkelt och bra för mig och Sally! 

Det gick jätte bra tycker jag och när jag gjorde det sista gången gick hon till och med ner på tygeln i galoppen och det blev mer samlat än tidigare. Massa med beröm fick hon då! :D

Sen "avtravning" och avskrittning sen upp i stallet och så fick hon stå där och mumsa på lite hö medans jag gjorde resten av stall jobbet. En helt vanlig mysig dag i stallet! 

Helen har köpt rosa benreflexer skit snygga använda dom idag, behövde inte så mycket när det var så ljust ute, men det är bättre att ha något än inga alls! 

Hon köpte även stigbygel reflexer, använde dom men har ingen aning om jag satte dom rätt eller fel.. ? 
Kalas som sluta i kras... (?)

Hejasan, jag dog inte idag och jag tyckte faktiskt att det gick helt okej! :)

I början så värmde jag såklart upp henne i alla gångarter och hon kändes inte så pigg, eller hon var inte så pigg utan mer lugn, men ändå bra frammåt. 
Sen började vi hoppa 40 cm bana, sen femtio cm bana och sen 60 cm bana. Sen över sextio tog vi enstaka hinder! :) 
Så 70 tog vi en oxer, provade i galopp. (men hon hoppar allt mycket bättre i trav så efter det trava vi travade alla hinder sen) hon hoppade men det var inget snyggt hopp så jag tog det igen och hon hoppa det snyggt men jag är inte alls med i hennes stora språng, detta kommer antagligen ta ett tag innan jag kommer in i det, men till slut så kan jag! :) 
Sen hoppade jag 80 cm rätuppstånde i trav och det gick jätte bra och det kändes ganska så bra för mig också! 
Jag var också stolt för det var höjdrekord för mig och Sally! :D

Sen höjde Helen upp det till 90 och sa att jag skulle trava, då kände jag shit nu dör jag..
Vi travade på och hon tänkte vägra men jag tryckte till med skänklarna precis när hon började sakta av så då hoppa hon, och då kändes det grymt bra, det kanske inte såg bra ut men det kändes super! 

Sen då till "kraset" vi skulle hoppa sista banan på ca 70 - 90 cm och hoppar första 90 galant. Sen skulle vi ta det andra hindret hon hoppa det sen skulle vi svänga i lugn trav och det gick super lugnt och fint. 
Vad händer då?
Jo, Sally sladdar med alla fyra knäar baken slår i huvudet jag gör en volt över huvudet landar framför henne och hon gör ett skutt över mig. 
Hon slog i hoven i baksida lår men annars hände ingenting med mig eller Sally. Sally har dock 435869265464 liv. ;)
Där stod i alla fall jag och Sally och tuggade grus och var sandiga hela jag och hela hon. Det var inte mitt eller Sallys fel utan just precis där hon red var det så mycket löst grus att hon bara gled. Stackars lilla häst. :( 

MEN BÅDA LEVER! :D


Har lite bilder från när jag och helen släppte åsnorna i paddocken dom sprang på bra dom du! :) 
Vill ni se? Nyvaken

Hej, vaknade precis och ligger och kollar på idol på datan. Jag missade det igår pågrund av att våran klass arrangerade ett skol disco för dom yngre. Det var verkligen uppskattat! :)

Om en timme kommer Helen och hämtar upp mig och så ska vi hoppträna med Sally. Får se hur det går! :) 
Om jag inte bloggar denna dagen är jag antagligen död eller liknande. ;) 
Nä, nu ska vi inte ta i jag tror det kommer gå bra, hon är ju underbar att hoppa på så detta kan nog bli både roligt och lörorikt. Kameran hänger med får se om det blir några kort på Sally när jag och hon hoppar, Annars blir det något kort i stallet och på shettisarna såklart. 

Snart berättar vi den stora nyheten för er så fort vi blir klara så håll i er! :Ddålig uppdatering = stora planer!

Ja... nu är vi snart klara! Tror att vi kan presentera nyheten ikväll...

Är någon nyfiken?mys med linnea.

Hejsan, har kommit hem från en dag i skolan och sitter nu och myser med Linnea (hennes blogg hittar ni här). Hon sitter och rensar massa musik och ja, det är väldigt blandat kan jag säga med en gång! 
Vi ska egentligen träna spanska för det har vi prov i på måndag och torsdag (?) hur många gånger har vi gått igenom det..? 
Jo...typ två kanske..? 
Hah, det är inte lätt att inte sätta sig vid facebook när man har en data i knät! ;) 

Imorgon ska jag och några till ha ett disco på skolan för dom mindre för att samla in pengar till klassen för våran europa resa i nian! :) Så då är jag nog inte så updaterad så det får Johanna hålla i under den dagen! :) 


Snart är det dags för min hopplektion på Sally! 
Kan inte säkra er några bilder från när vi hoppar men några i stallet kanske! :) 
Det ska bli så roligt och hoppas att vi hoppar lite högre kanske till och med en bana och att hon inte har någon överskotts energi för då blir det bara jobbigt! 

Hur ofta hopptränar ni med era hästar? :) Sally = överskotts energi..

Jag red Sally ganska så sent idag vid halv sex kom jag iväg i den tjocka mörka dimman och in i paddocken, redan i skritten lunka hon på i ett bra tempo och det var det jag ville också för att kunna träna lite i skritten med konditionen och så, sen när jag samla ihop henne fortsatte hon traska på och ville gärna trava så när jag hade skrittat på ett tag så lät jag henne trava och hon sprang på fint och trampa på riktigt bra med bakbenen! 

Helt plötsligt fick hon fnatt och ville springa fortare och fortare alltså så fort så att det är svårt att samla henne och svårt att ha kontroll över henne! 
Ja, ni förstår nog vad jag menar! 
Tillslut när vi hade travat på och jag kämpat på att få henne lugn tog vi lite race i galopp bara för att hon skulle få springa av sig.. OCH DET SATTE FART. Inte fort utan racer fort! 
Efter ett varv så sakta vi av och pusta lite!  Sen körde det igång igen och vi trava lite det fick fort och hon hade öronen framåt och sprang på. Jag som ville galoppa på volten fick inte riktigt som jag ville. Utan hon tog något galopp steg in på volten sen sakta hon av och sprang på i någon slags trav galopp så man inte riktigt visste om hon galoppera eller inte.. Jag hoppas inte att hon är så över pigg på lördag när jag ska ha en "hopplektion" för Helen! :) 
Det ska bli riktigt spännande! :) 

Hjälpte även Annie med Ronja och idag gick hon mycket finare, fast hon ville gärna flytta in bakdelen.. och för annie då som aldrig riktigt ridit en häst på tygel förut fick lite problem men det fixa sig! 
Sen fick även jag hoppa upp och känna på henne i skritt trav galopp och även hoppa ett hinder! 
Den hästen är 22 år och är världens plingla på att hoppa hon hoppar allt! 
EN till riktigt häftig sak är att hon har tävlat i Skandinavium i göteborg! :DInget stall idag (?)

Idag hade jag planerat att åka ut till stallet, men jag tror inte det kommer gå. Mamma kan inte skjutsa mig, och jag tror inte pappa kan heller. Och Julia skulle cykla så med henne kunde jag inte åka. Men kanske hittar på något sätt att komma ut till stallet, hihi. :)

Vad ska ni göra idag? Om jag inte åker ut till stallet så kommer jag plugga, plugga, plugga. På fredag ska vi hålla tal för klassen och så har vi NO-prov, så det får jag läsa på till ordentligt. Men stall, det hoppas vi på! Aj, aj, aj!

Idag var ajg och red lektion på TFRK. Vi hade dressyr idag och skulle träna på att sitta rätt i bla. traven. Efter ett tag red vi utan stigbyglar, och då fick jag efter typ 10 min trav världens håll! Åååå vad ont det gjorde! SÅ jag fick gå in på mitten och andas lite. Men annars gick det jättebra. :)

Jag fick Nemo, som jag ville, jag känner att jag har ett väldigt bra samspel med honom, han vet vad ajg vill, jag vet vad han vill. I dressyren är det ju bra, men det är bra för mig som är hopprädd att förstå hästen. Så Nemo är en jättebra häst! Om du frågade mig för två månader sen skulle jag aldrig hoppa upp på Nemo, och nu är han min favoritponny på ridskolan. Så våga prova nya hästar säger jag bara! :DNågot är på gång!

Nu händer det snart är väldigt viktig grej med bloggen... Vi kommer inte avslöja vad det är förräns vi är helt klara, men det tar nog inte så jättelång tid! Kan någon gissa vad det är vi håller på med...? :D

Nu blev ni allt nyfikna va?

Vi är med

Vi är med i http://bossutveckling.blogg.se/ tävling om länkningar i en hel vecka! :) 

Vi tävlar med denna bilden: 


ännu en gång

ska jag hänga med Annie till hennes sköthäst Ronja och hjälpa henne med formen på henne, hon var inte den lättaste kan jag säga men övning ger färdighet och snart så kommer hon antagligen kunna få ner henne på tygel lättare! 
Hon behöver även träna upp kondisen så jag ska ge henne lite tips på det också! :) 

Har även Sally imorgon, och ska nog rida ut tror jag, får se hur vädret till låter det och hur mörkt det kommer hinna bli! 
Annars ska jag nog ta en skritt tur i samhället för har hört att skritta mycket ger hästen bra kondis eller är jag helt ute och cyklar? 
Vi ska skritta på i ett bra tempo och sen såklart några trav steg eftersom hon tycker det är roligt att få springa! :) 

Hur tränar ni upp eran häst kondis? :) Sitter och

äter pizza sallad efter en lektion på tfrk näst sista idag faktiskt! 

Fick Lady idag och vi tränade mycket takt och tempo och fick även prova på alla 3 olika såkallade takterna i lättridningen. En takt var att man var före hästen i lättridingen, och sen att man var efter och sen den normala och rätta lättridningen! 
Det var verkligen inte lätt att rida för fort eller för långsamt, prova det är verkligen super svårt!
Lady var lite seg idag, lite tråkigt att hon inte riktigt orkade hålla galoppen heller, men jag tyckte hon kämpade på bra och var väldigt svett efteråt, hennes kondition försvann när hon fick ett stort sår på manken och inte blev riden alls! 

Nästa gång är det sista gången på tfrk ska bli lite tråkigt, men nu kan jag koncentrera mig bara på Sally! :) 


Saga x2

Har ju glömt att berätta om ridpassen på Saga lördag/söndag! I Lördags tränade jag mycket standard på volterna, Saga gick som... Ja, en saga! ;) Jag vet hur jag ska fatta galoppen nu, så nu fixar både jag och Saga det också! Saga har alltid blivit tränad att fatta galopp när ryttaren för fram höften, medans jag har lärt mig att fatta galopp på hästen genom att ta fram ena skänkeln. Så det har varit lite problematiskt! Men nu går det, så jag och Saga förstår verkligen det där nu.

I Söndags tog vi fram lite bomar på volterna, två på den översta volten (galoppbommar) och tre eller fyra bommar på den nedersta volten (travbommar). Det gick riktigt bra! Men jag kunde inte rida så mycket på galoppbommarna för det var en kille på andra sidan träden som satte upp ett partytält, och det gillade inte Saga! :) Men galoppen och faktiskt nästan allt i övrigt gick bra!Lite shopping! :)

Idag har jag varit hos doktorn i Uddevalla, det gick bra, fick lite nya salvor och sånt. :)

Sen åkte jag och pappa till Torp! Köpte lite småsaker där, allt som är på bilden här under! 
Var inne på Hööks, hade egentligen bara tänkt att köpa en reflexbrösta, men så fick ajg syn på Magic Brush! Endast ett paket kvar... Så jag köpte dom med, haha. Förstår ni hur många gånger jag har varit därinne och de har varit slut? ÄNTLIGEN har jag dom!


Magic brush, Hööks 149kr.
Reflexbrösta, Hööks 149kr.
Urbanears "Plattan", nån mobilkiosk, 495kr.
iPhoneskal, 3 för 149, Kjell och co.Racehästen nr. 1!

Jag red ut på Max igår. Det började som vanligt, en ganska pigg glad Max. Rätt mkt galopp blv det igår, men den sista halvtimmen blev det lite... Hmm... Låt oss säga det blev väldigt pigg galopp!

Tänkte ta galopp över ett gärde, så fattade galoppen, den började lugnt och stilla. Sen kände jag hur Max bara ökade! Och jag kunde inte bromsa! Mamma, som gick lite längre bak, berättade efteråt hur det dundrade i marken, haha! Nej, men Max ökade väldigt, vi liksom flög fram! Han var ju skitglad, men ajg som satt på ryggen och inte kunde bromsa fick något av en panikattack! Men på slutet av gärdet så måste man svänga, och då fick ajg stopp på honom. Haha, Max var superpigg efter det! Men det blev lite mer galopp även efter det. :D

Vi var ute i typ en och en halv timme, men Max svettades knappt när vi kom tillbaka! Men man märkte att han tyckte det var kul att komma ut. Och det tyckte jag med! ;)Svettig häst!

Hej! 

Idag red jag Sally och både jag och Johanna tränade lite bommar, kände att vi faktiskt behövde det, för det var grymt länge sen! 
Det började super, och hon var ännu mjukare i munnen idag, jag började korta upp tyglarna och la dom rätt o.s.v whoops så var hon redan nere på tygel. Så skönt att slippa ta tag i henne för att hon ska gå ner på tygel! 

Johanna hade lagt upp tre trav bommar på ena volten och två galopp bommar på andra! 
Började med trav bommarna och där gick hon super fint tog långa fina höga steg över och det flöt på bra! 
Till galoppen första nä, inte bra hon orkade knappt ett varv på volten. Jag lät henne skritta lite på långa tyglar och när hon hade pustat klart provade jag igen och då gick det fort ska jag bara säga då orkade hon flera varv *stolt* 
Konditions träning som gäller nu! R.I.P

Måste sända en tanke till världsettan Eric Lamazes och hans OS häst Hickstead som idag dog mitt under världscupen. 
Han hann precis in i målgången och där faller hästen ihop.
Antingen fick han en hjärtinfarkt eller ett brustet blodkärl. Hästen blev ändast 15 år. 

VILA I FRID FINA HICKSTEAD. 
Bilder från igår!
Tintins fina grímma! Svar på tal

Fick en kommentar på det här inlägget. Hade tänkt att svara, snabbt och kort! :)Svar: Tror du inte att jag redan har tänkt på det här? Jag vet vad kolik innebär, jag vet vad många sjukdomar innebär OCH hur man åtgärdar dom.Och du känner inte mig, har aldrig sätt mig rida (?) så du vet inte hur högt upp i sk. "nivå" jag är. Och man måste inte kunna rida sin häst i rätt form, även om det  är det bästa. och förresten så vet jag hur man rider en häst i rätt form, jag vet hur jag ska arbeta min häst! jag har även fodrat många, många gånger! Jag har tatt hand om över tio hästar på en dag flera gånger, så jag tror allt att jag kan ta hand om en häst. Jag tänker inte skaffa en gård heller för den delen. Men du ska inte tänka som du gör när du skriver "..och jag vet att en vacker dag kommer jag att få en." Få? Jag tänker köpa min häst själv, åtminstonde en del av den.
Jag är grymt stolt över

både min och Sallys insats idag, dock var det lite trångt i paddocken! Jag dressyr tränande med Sally idag och hon gick på tygel hela passet igenom, duktig tjej! 
Jag behövde knappt ta i henne korta upp tyglarna sen var hon nere på nanosekunder. 
Det är en underbar känsla när man inte behöver ta någonting i hästarna för att dom ska lyssna, man behöver bara tänka det.
Har ni känt så någon gång?
Jag tränande mycket på nedsittningen i sallys trav och det ger resultat börjar komma ner bättre i sadeln och jag får inte lika mycket stolsits och det känns verkligen superduper bra! 
Fortsatte med ställning och nu börjar hon lossna åt båda hållen i traven och skritten! 
Galoppen därimot var jag inte riktigt nöjd, Hon var inte så pigg idag, så hon orkade inte hålla galoppen på volten och jag orkade inte sitta och hålla om med skänkeln och använda rösten för då fick jag ingen luft.. ;) 
Nä, men vi måste nog jobba på detta tror jag. 

Någon som har en bra konditionsträning som är både jobbig och rolig? :)

Har några bilder på shettisarna sen om ni vill se? :)Åsneinfo!

På ridskolan finns det då två miniåsnor vid namn Kjell och Filip. 
Dom är 2,5 år och hingstar, och vid 4 (?) års ålder ska dom både ridas och köras in, det ska dock bli väldigt spännande!
Kjell är inte lika kel glad som Filip. Han håller sig gärna lite i bakgrunden. 
Varje dag har man dom "prata" minst 5 gånger om inte mer, det låter som att någon har stukit kniven i dom för dom "pratar" grymt högt! 


Kjell, liknar Ior i Nalle puh, men är grymt söt. Det är ofta han som pratar. Brukar ofta prata innan dom ska få mat eller när någon rider i paddocken!


Här har vi Filip då. Han är riktigt söt har ni sett vita åsnor förut? 
Det hade i alla fall inte jag så jag blev väldigt överraskad när jag såg han på bild första gången! 


Puh, var deras bästa leksak! 
Dom körde ofta drag kamp med honom, och nu idag är han helt sönder så R.I.P Nalle Puh! 

Såhär kan dom hålla på jätte länge, dom biter ofta tag i varandras nacke och håller fast där. Eller hoppar upp på varandra som om dom ska para sig, och så kan dom gå runt så en på två ben medans den andra försöker komma loss jätte söta! 

Vill ni veta något mer släng en kommentar vetja! nuså..

drar mig ganska så snart till stallet för att kunna hjälpa till på lektioner och rida Sally med Johanna och Saga sen! :) 
Idag kan jag rida Sally som "vanligt" ett dressyr pass tror jag eller om det kanske ligger lite bommar i paddocken! :)
För då tänkte jag ta lite galopp bommar, eller om det blir dressyr fortsätta med framdelsvändningar och ställning, om såklart vi inte rider ut, men det tror jag inte! :)

Kommer ett inlägg sen om åsnorna, hade fått en förfrågan om vi kunde skriva om dem så det kommer upp lite senare idag!

Mycket bilder som vanligt!


ojsan..

haha!
Lite ironiskt att jag skulle hjälpa till på dagsridlägret idag igen men vaknar nu..klockan ringde inte så idag kommer jag inte iväg till stallet. Kjell igår! 


Ska rida Sally imorgon, dressyr. Träna ännu mer framdelsvändningar och sen se om jag kommer ihåg ryttarmärke 2 programet som jag körde på ängensgård för ca 2 år sen. :) 
Haha, få se hur det går! :) Bilder från dagsridlägret idag!


Tjorven blir fin till uteritten!


Inte på fotohumör.. 

Mysdag helt enkelt och barnen är ju för söta! Hemma igen!

Nu är jag hemma från verkligen en hel dag i stallet. 
Har hunnit med massor, hjälpt barnen med sadling och tränsling, gått ut med dom i skogen och fikat och sedan tillbaka, släppt Engla. (Dolly har fått jätte ont i en av sina hovar så hon får stå still.), ridit Sally en stund i samhället och tränade lite framdelsvändningar i paddocken gick bra att vända för höger skänkel tyckte det var svårare för vänster skänkel. Mocka fyllt vatten och höpåsar med mera. Jag kan säga att detta har varit en mysdag! 

Sally var jätte go att rida idag, red barbacka för att kunna komma åt henne bättre, tycker hon gjort stora framsteg i framdelsvändningarna så nu är det bara att fortsätta öva som gäller! 
På lördag kan jag rida henne som vanligt igen med trav och galopp så då blir det mer träning
Åh, det kanske jag inte sagt heller men nästa lördag ska jag hoppträna för Helen ska bli på ren svenska SKITKUL!

Har bilder på shettisarna som jag lägger ut om en stund håll utkik! Ja, jag är avundsjuk!

Har ni någonsin känt en hemsk känsla inom er, en som framkallar både ilska och sorg? Det har jag. Jag skulle säga att det är avundsjuka. Jag brukar inte vara den som är avundsjuk, men inom ett ämne är jag väldigt avundsjuk av mig. Hästar.

Jag är avundsjuk på alla som har egen häst, även om det inte har varit min dröm sedan jag började rida, så är det det nu. Jag vet inte riktigt hur länge det har pågått, jag kanske har längtat efter en egen häst i låt oss säga ett halvår nu. Ja, jag har Max, jag har Saga, men jag vill kunna göra allt. Allt jag skulle kunna tänka mig att göra. Jag vill åka till stallet varje dag bara för att gosa med min häst, kanske ta en ridtur, kanske inte. Fixa mat till hästen, ge den maten. Se den vara lycklig och veta att det bara var jag som gjorde den lycklig. 

Ni som har egen häst kanske inte känner igen den här känslan, eller så vill ni ha någonting lika mycket som jag ha en häst? Jag vet precis vilken häst det ska vara. Om Tintin någonsin skulle behöva säljas eller flytta från ridskolan skulle jag göra allt för att han skulle få bo kvar där. Ja, jag skulle köpa honom om det var möjligt. Visst, jag kanske inte kan rida honom, menn tänk så mycket annat det finns! Tömkörning, körning, longering, promenader, bara allmänt mys! Han skulle få vara kvar med sina bästisar och ha det bra. Jag tror inte att han skulle må jättedåligt i ett annat stall, men han skulle sakna sina vänner, jag skulle sakna min vän. Jag har haft Tintin sedan 2008, och jag vill inget annat än att vara med honom. Jag älskar honom.

Annars skulle jag gäran vilja ha en ordentlig ridhäst. En ganska stor, pensionerad ridskolehäst. Det är drömmen som förstahäst för mig! Tänk att ha en stor och stark vän, som man kan lita på? Hur underbart? Jag skulle inte kunna göra vad som helst med den beroende på åldern, men jag skulle bygga ett starkt vänskapsband. 

Det jag vill få fram ur den här texten är att ni som har häst ska veta hur jävla lyckliga ni borde vara. Jag skulle göra vad som helst för att få en häst, eller ja, få och få, klart jag skulle betala åtminstonde en del för den! Jag vet att jag aldrig kommer att en häst av mina föräldrar, så som många jag känner har fått. Det finns inte för mig. Och jag vill känna att det är min häst, inte min familjs häst. Men ni som har egen häst, tänk till! Det finns människor som jag överallt, som skulle göra vad som helst för att få en häst. Tänk till, ge din häst den kärlek som den behöver så mår iallfall hästen bra. Älska din häst.Love it!

Kolla vilket mysigt och fint täcke jag hittade! En klar HISS från mig! Vad tycker ni? :)Finns här.Godnatt

Nu ska jag dra mig till sängen och sova, måste upp tidigt imorgon för att kunna cykla till stallet så att jag är där redan vid 10 för då börjar stallfridtiset som jag ska hjälpa till på! 

Imorgon LOVAR jag verkligen att kameran åker med, och att det ska bli mycket bilder!
Kanske har turen att rida Sally än stund imorgon också får se vad jag orkar och hinner med! :) 

Vad har ni gjort idag?oj pinsamt..

jag lovar er bilder och vem glömmer inte kameran hemma.. om inte jag själv..? 
så jag säger förlåt!

Ronja gick som en pärla idag lite svårt för formen men övning ger färdighet så om hon övar nu varje gång hon rider så lovar jag att det kommer gå kanon om några veckor!
lite hoppning på slutet jätte stolt över Annie som vågade hoppa lite högre på henne idag hon hoppar verkligen super den flickan! :) 

Sen över till Sally vi skritta i paddocken i ca 30 min,  tränade lite framdelsvändningar och mycket ställning, hon gick super bra, hon har lite svårt för att bara vända bakdelen, men hon gjorde så gott hon kunde idag och det räcker för mig. 
Jag blev så glad idag. Jag visslade på hästarna och dom kom dirket. Sen när jag kom in i hagen och skulle hämta Sally kom hon fram till mig och var jätte glad och hon gjorde inga dumheter. Jag blir lika glad varje gång! 


lycklig tjej på lycklig häst. <3 detta ska bli spännande!

Hej, ska snart dra mig iväg till stallet först till laxgården och hjälpa min kompis Annie med hennes sköthäst ronja som bara springer iväg från henne, så jag ska ha som en liten "lektion" för henne ska faktiskt blir riktigt kul och spännande får se hur detta slutar, men jag tror det kommer gå bra. Annie är duktig! 

Sen ska jag iväg till ängkullen och rida Sally fast bara skritta hon blev nämligen vaccinerad igår så hon får bara skrittas nu i tre dagar. Men på lördag är vi igång igen!
Jag tar med mig kameran och LOVAR massa bilder på Ronja och Sally och antagligen lite shettisar! :) 
Bloggar senare när jag kommer hem! :) Hej då bloggen!

Om någon timme åker jag på läger, konfaläger! Så det är Julia som står för uppdateringen i några dagar nu. :) Men jag fixar några tidsinställda åt er, men jag kommer inte ha tillgång till någon dator där så räkna inte med mycket uppdatering från min sida. 

Har ni/Håller ni på att konfimera er? Eller har/ska ni inte göra det? :)Har varit iväg

hela dagen, var på överby och shoppade sönder kan man nästan säga och gjorde några bra kap! 


Tre st sådana här godisar som räcker länge för 100 kronor 1 kg i varje det tycker i alla fall jag var ett bra köp,


Sedan köpte jag även ett dressyrspö i svart tänkte även köpa ett kedje grimskaft till Sally men kedjan var så kort så jag sket i det!
Shoppade lite kläder på Gina Tricot och en ny plånbok för min andra höll på att falla sönder.. inte så bra! ;) 

Efter överby var jag med Anna som har tex hemma och hos henne och vi hade det jätte mysigt! :) 
Fick även reda på att Sally har vaccinerats så hon får bara skrittas nu i tre dagar.. lite synd för jag och Anna tänkte rida ut imorgon men så blir det inte då. Ska stå och borsta länge och ska sedan jobba henne i skritt en stund i paddocken sedan en liten sväng ut. :) 
Beror också helt på väder! :) 
Snyggt!

Jag måste tipsa er om det här schabraket från hööks! Jag har aldrig direkt gillat deras schabrak, även fast vissa är riktigt charmiga, men det här är absolut min favorit! Hur snyggt? Eller ni läsare kanske tycker det är jättefult? Vad tycker ni egentligen? :D


En tjej på ängkullen har ett sånt här, det är faktiskt riktigt snyggt i verkligheten också!Duktig tjej! :)

Tänkte skriva lite om ridpasset på Saga igår! Det gick riktigt bra, Saga hoppade till då och då, men jag förstod varför. Det var en shettis i grannstallet som galopperade, och då blev Saga rädd för hon fattade ju inte att det bara var en lite ponny som sprang på andra sidan av buskarna. 

Men jag körde "åttan" igen, ni vet som när jag red förra veckan på en åtta med 3 bommar. Fast den här gången la jag till en bom på travbommarna (så det blev tre stycken) och så hade jag den ensama bommen som galoppbom. Saga uppskattade övningen och blev riktigt svettig! Jag kände hur hon ansträngde sig och lyssnade ordentligt på mina kontakter, och traven börjar bli riktigt bra nu! Hon var lite stark men ändå väldigt, väldigt duktig! Jag hoppas på att jag får rida henne snart igen, och då hoppas jag att hon är lika snäll och duktig! ;)RSS 2.0