Kvällspass

Nu åker jag till Max! När jag kommer hem igen kommer jag ha massor av bilder att bjuda på för mamma har lovat att ta lite kort. :)

Det kanske blir en uteritt trotsallt, om det blir lite svalare. Jag vet inte vad jag känner för riktigt... Dressyr, hoppning eller uteritt? Eller man kanske kan göra en kombo... Haha, jag hoppas iallafall att ni har det skönt i sommarvärmen! 


Lite kortfattat

Julia red ju somsagt på Sally igår, men hon skriver inte om det på ett tag för hon är bortrest. Men så fort hon kommer hem skulle jag tro att hon skriver! :)

Just nu sitter jag och pysslar med en ny design, som antagligen kommer upp ganska snart. Ikväll ska jag till Max och då tror jag att jag ska köra lite dressyr. Jag behöver ju träna honom lite inför Tisdag! Åh just det, Anna fyller år idag!Bilder på Tummen

Först tänkte jag passa på att säga att det är jättekul att så många kommenterar, forstätt med det, ni är bäst! :)

Tog somsagt lite bilder på Tummen idag, så dom får ni se nu.  Tog bara dom här bilderna (+ några som inte blev så bra) men jag tog massor av bilder på Sally som Julia visar er på Tisdag. Sen så ska ni även få ett inlägg med failbilder! Det blir väll bra? ;)Haha, kolla första bilderna och sen dom här sista. Jag som hade borstat så länge! XD
Bomlek

Snart ska jag åka till min kompis och se på film, blir nog kvar där hela kvällen. :)

Idag var ju jag och Julia i stallet, först red vi Tummen och Tunay och sen red Julia på Sally. Men om Sally kommer det ett inlägg + en video + massa bilder, ikväll! :) Tummen och Tunay gick båda som små solstrålar idag, ett pass som började som ett seriöst dressyrpass slutade i full galopp och lek. Kul var det iallafall! Vi galopperade över massa bommar som hästarna hopapde över, och jag galopperade damsadel för första gången, haha. Tummen hade iallafall superkul!

Jag tror det är nyttigt att hästar får leka ibland, vad tror ni? :)

Tog även lite bilder på Tummen, som ni också får se lite senare. Här kommer iallafall ett litet smakprov!

Smutsgrisen Tummelisa! 
God morgon!

Nu drar jag snart till stallet, för idag ska jag rida dressyr på Tummen! Det sak bli kul, jag ska försöka få ner henne lika bra som jag får ner tunay. Julia ska rida på Tunay och försöka få ner han. Jag ska även städa klart min ryktlåda, borsta lite på Tintin, kanske borsta lite på Saga också. 

Åh, just det! På Tisdag ska jag inte ha Tunay på dressyrlektionen, jag ska ha Max! Det ska bli sjukt kul. Jag har tänkt knoppa honom innan, vi får se hur det blir. xD


Jag behöver skriva av mig lite!

Jag måste verkligen skriva av mig, jag fick jag måste skriva rycket typ...
Jag tänkte skriva lite om hur jag började rida och hur mycket jag har lärt mig o.s.v. :)
Det började för 7-8 år sen ungefär, då jag tjatade på mamma eller inte tjata kan jag inte säga fråga om jag fick börjar rida. Och snäll som min mamma är ringer hon till Brätte ridskola och dom sa att dom skulle ringa när det fick plats, jag väntade och väntade tills min kompis sa att hon skulle börja rida på ängens gård (TFRK) och då ville jag såklart börja rida där med så då ringde mamma dit istället och där fick jag en plats direkt!
Dagen efter ringde brätte och sa att det fanns en plats ledig men såklart tacka vi nej, jag vet inte om det är bättre eller sämre där men jag hoppas jag valde rätt ridskola och det tror jag för så mycket som jag har lärt mig! :)
Jag började rida lite smått när jag var kanske tre år på min pappas kusins c - ponny queeni världens snällaste ponny ska jag säga!
Hon var den jag faktiskt lärde mig grunderna på och lärde mig galoppera på, jag var verkligen jätte stolt när jag kom hem och berätta att jag galopperat!
Sen började mina dagar på TFRK, och jag började utan ledare men ville snabbt att dom skulle hjälpa mig att hålla koll på alla tyglar, tyckte det var jätte mycket att ha reda på, men redan efter 3 lektioner klara jag mig utan ledare då var jag stolt ska jag säga! 
Första gången jag hoppa ska vi inte heller tala om, jag var så nervös och sen när jag väl kom över så var jag lyckligast i hela världen!
Åren gick och jag blev bättre och bättre hoppa högre och högre bli självsäkrare och självsäkrare, jag ville rida mer och mer men fick inte fler lektioner eftersom det redan är dyrt, men jag började ta privatlektioner i hoppning, och jag tycket och tycker verkligen att det är jätte roligt!
Hoppning är min stora passion och jag vill verkligen bli en duktig hoppryttare någon dag!
Åren gick och det blev 2010 och jag vågade mig äntligen ut på tävlingbanorna eller rättare sagt träningstävlingarna, jag är inte så självsäkare att jag kan börja tävla riktigt höga klasser o.s.v. så än så länge räcker detta för mig, eftersom jag inte har tagit massa gröna kort och sånt!
Jag började på 50 cm och har nu tävlat 70 cm tre gånger, sen tävla jag 60 innan det, så jag har inte tävlat så många gånger, men jag är inte så gammal så jag har bara börjat!
I höstast började jag leta sköthäst och letade kanske i en månad och hittade Sally, så glad jag blev, hon är den bästa, lite töntig och blir rädd för mycket, men det gör mig inte så mycket för jag vet att hon inte är rädd för det egentligen.
Och jag blev mer glad när jag fick börja rida shettisarna också för jag hade en favorit shettis på TFRK som hette Mixi, som dom fick avliva pågrund av fång, min lilla prinsessa.
Kan skriva mer om henne någon annan gång om det är någon som vill höra våran historia.
Jag tror det var den 10 oktober 2011 som jag träffade sally första gången och blev helt kär så fin så snäll.
Vi har snart hållt ihop i ett år, gud vad fort tiden har gått!
Sen har jag ridit Tunay mycket nu sen i mars ungefär!
Och jag hoppas på att komma ut på små träningstävlingar på sally, fast det är inget säkert!
Men mitt mål är i alla falla att bli en duktig hoppryttare!
Sen min idol inom hästvärlden är Rolf-göran "roffe" Bengtsson!
Och inom dressyren är det Jan Brink två riktigt duktiga killar!!!!
tack till er som orkade läsa allt detta.

För mig är du allt.


Det finns inte ord nog.

Elakt.

Videon på Sally och Julia var tydligen i fel format, så kan tyvär inte lägga upp den här på bloggen. Men för att gottgöra er så tar jag med mig både stora kameran och filmkameran till stallet imorgon! Det vill säga om jag kommer till stallet, men det är jag 90% säker på att jag gör! 


Går som en prinsessa!

Hejsan!
Johanna får skriva om uteritten sen. ;)
Jag red Sally idag och hon är så duktig, hon gick så fint, och det kändes verkiligen jätte bra!
Ska nog hoppa lite smått imorgon, något hinder på kanske 30-40 cm, inte alls högt bara för att hon ska få känna lite på det, eftersom det var så länge sen!
Johanna har film på när jag och sally travar på volten, som johanna ska lägga in idag (hoppas jag) dock var det mycket bliningar idag också *suck* det är det värsta med sommar!
Och sally tycker dom är rätt jobbiga och vill mer än gärna springa så mycket som bara går!
Johanna sa att hon skulle ta med sig sin kamera imorgon för att kunna ta kort när jag rider sally, så ni får lite kort på henne också. ;)
Nu ska jag gå och äta pizza!
Söta Blomman, som jag antagligen ska ha på dressyrlektionen som Anna ska ha! :D
Denna bilden skulle dock in igår, men då funka inte datan. blev väldigt suddig på datan, var verkligen mycket bättre på mobilen, men aja sånt är livet!

Städat

Idag har jag städat och skrubbat min ryktlåda, ni skulle sett hur skitig den var! Min ryktlåda är ju grön, men innan jag tvätta den var den mer brun, haha. Julia skulle egentligen tvätta sin också men hon hann inte. Inte så konstigt, för mig tog det två timmar och jag är inte ens klar ännu. Tänkte göra färdigt resten imorgon.

Anna (stallägaren) har även fixat en lektion åt oss i stallet, både privatryttare och vi som rider shettisarna, hur kul är inte det? Vi som rider shettisarna fick välja mellan Tummen, Tunay, Blomman, Bella eller Fina, så jag skrev upp mig på Tunay. Dock kan jag sudda det igen för jag kanske ska ha Max istället. Behöver lite lektion på han, så jag vet vad jag ska tänka på. :) 

Jag eller Julia skriver lite mer senare, om våran lilla uteritt idag! Men nu ska jag äta, Kram på er.

Matolja på hovarna

Något som är väldigt bra mot torra hovar har jag fått lära mig är Matolja. Madde (Max ägare) berättade det för mig så nu tar jag det på max hovar när det har varit varmt och hans hovar är torra. Det är superlätt (det är bara att ta en svamp och lite matolja) och billigare än att köpa någon speciell olja. Jag lovar, det är värt att testa! :)
Max är så söt

Nu är jag hemma igen, och här har ni bilderna (del 2) på Max! :
Är det bara jag som tycker att Max ser jättestolt ut på den här bilden? Haha.

Är han inte bara för söt? Jag tror jag ska åka ut till honom i helgen igen, och då tänkte jag ta lite fler bilder. Imorgon ska jag till Ängkullens, tar även då med mig kameran! Tummen skulle tydligen få nya skor idag så imorgon ska jag nog rida på henne. :)
Duktig tjej!

Hejsan!
Idag red jag bara på sally hade inte tänkt att dra mig ut till stallet i denna värmen som är, men jag kunde bara inte stanna hemma!
Så jag hade hoppats på att det fanns någon liten skitshettis att rida, har verkligen saknat att få rida på Tunay nu när jag har hört att det gått så bra! :)
Har han i tre dagar på raken nu, ska bli gött att få ha lite tid med tunay själv!


Men i alla fall så red jag bara sally idag!
Jätte duktig fast det var massa bliningar!
Nu har sally börjat att få lite kondis så nu kan vi köra igång igen och hoppas på att hon håller sig frisk nu!
Eller tappar någon sko.. ;)
Men jag red lite på volten och sen mest trav på lång sidorna och lite trav snett igenom så hon fick länga lite på stegen!
Super duktig, gick ner i form så fort jag bad henne och tog bara upp huvudet om det kom en blining eller någonting liknande!
Jag ska till stallet imorgon och då ska jag också rida Sally, vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra, men det skriver jag om imorgon.
Har några bilder på några av hästarna i lösdriften dock inte alla!
Fina, som bara älskade min mobil, så fort jag vände mig om med den i handen hängde hon efter.
Tjorven, som faktiskt var den ända som stekte i solen. ;)
Lilla Bella, som faktiskt också var rätt nyfiken på mobilen..
Tar nog lite mer bilder imorgon.. hoppas jag!

Kusten

Just nu ligger jag och steker på kusten, det är riktigt gött faktiskt! Jag är på hamburgö, som ligger typ en timme från oss. Har badat en gång, och fy vad kallt det var! Det är inte turkiet värme direkt, haha...! Det blåser lite här också, men annars är det bra väder.

Tänkte också passa på att berätta att det här är vårat 200:de inlägg! Vi ser fram emot ytterligare 200 inlägg, haha . :) Kram på er! :D /johanna

Drar iväg

Mina föräldrar vill ha med mig till kustin idag, så det blir inget stall för min del. Men imorgon tror jag att jag åker ut, tänkte visa Julia lite tips på Tunay som jag fick av Anna. Trevligt, trevligt! Och så ska jag visa mitt hemska bett som lille Sven gav mig. Eller, det är nog inte så hemskt faktiskt. Men det gör fortfarande ont, Haha!

Lägger även upp lite bilder på Max ikväll, glömde att göra det igår. Kram på er!

Hmm...

haha, är jag normal som redan tänker på Julklappar? Jag har redan tänkt ut några grejer jag ska köpa till min familj, osv, men jag är ju som jag är och brukar alltid köpa julklappar till hästarna också! Den här grimman har jag tittat på länge till Tintin, men jag tror inte han skulle passa i den då han är en shetlandsponny, så jag funderar på om Max skulle passa i den? Men, då är frågan, vilken färg? Själv har jag blivit helt insnöad på den blåa, men vilken tycker ni är snyggast? :)


Grimman kostar 129kr på Hööks.


Goda nyheter

Jag hann även med stallet idag, så jag borstade Tintin och red Tunay. Pratade även lite med Anna och några andra i stallet. Men iallafall, Tunay gick super idag! Han gick ner på tygeln nästan hela tiden (förutom i galoppen) och skänkelvikningarna gick också jättebra! Anna sa även att jag skulle få lite fler tips av henne någon gång, det skulle vara jättebra! Och när skolan börjar kan jag åka ut lite mer än vad jag gör nu, för på helgerna har jag ingenting alls att göra! Haha. :) 

Hittade en gullig bild på Tunay på min dator, när han hade vinterpäls. Haha, hur gulligt?!

HEMMMMA.

Hejsan! 
Nu är jag äntligen hemma, spänderat 3 dagar i Lidköping, så nu kommer mitt bloggande vara på topp igen, internetet när var verkligen skräp, tio min tog det att bara komma in på förstasidan... så det var ingen idé att blogga.
Vet inte om jag ska ut till sally imorgon istället för idag, för vi trodde vi skulle komma hem senare idag. :)
Så vi får se. :)

Bad (och sol?)

Egentligen skulle jag dra till stallet idag, men så fråga grannen om jag ville gå ut med deras vovve när dom åkte bort, och mina föräldrar hade tydligen bestämt att detta var en baddag. Så vi får se om det blir nått stall eller inte! Om det blir det så ska jag köra dressyr med Tunay, han gick ju så bra i måndags. :)

Det verkar inte bli så mycket sol idag, men man kan ju alltid hoppas. Vad har ni för väder hemma hos er? Här kan solen komma fram, men det är ganska molnigt...


Beredda...?

Här kommer bildbomben från idag! :)

Charmigt han står på sista bilden, Haha! Han ville klia sig förstår ni. 
Imorgon kommer det lite bilder på honom i hagen också, orkade inte lägga upp dom idag. 


Yes! :D

Kom just hem från Liseberg, och det här var vad jag fick med mig hem! :D


En stjärndaim, en liten pandabjörn och fem ploppkakor! Mums! 

Kram!

Underbaringen!

Idag var jag ute hos Max vid tio, och så fort jag kom fram tog jag in honom och började borsta. Egentligen tänkte jag köra dressyr idag, men det blev en uteritt istället. :D Mami tog en massa bilder som ni får se ikväll, det blir en rejäl bildbomb då! Red ganska länge, drygt en timme tror jag att det blev, och mycket, mycket galopp! Han busade bara en gång, fast jag tror att han blev rädd för en liten fågel då... Sötnosen! 

Idag fyller min Morfar 84 år så Grattis! Morfar, jag och min familj ska åka till Liseberg och fira honom, typ äta på resturang och spela på hjulen. Önska mig lycka till, haha! Jag kanske ska åka någon karusell också, vi får se. :)

Två bilder från idag. ♥Puss på dig Maxie!


Tröött

Nu ska jag snart sova, men tänkte kolla på ett simpsonsavsnitt först.

Imorgon ska jag ut till Hövdingen någorlunda tidigt, har ju Max imorgon, och jag tänkte (beroende på vädret) antingen rida ut eller köra lite frihetsdressyr. Har ingen aning om vad Max skulle tycka, eller om han ens skulle lyssna, nä jag står på marken, men det är värt att prova. Vem vet, han kanske är superduktig på det? :D

Imorgon sak jag be mamma att ta lite kort, så ni får en bildbomb imorgon! :)


Sötaste ponnyn...?

Efter Tintin är nog den här ponnyn den sötaste jag har sett! 


"Nej! Nu fåru ta upp den igen!" XD


Så duktig kille!

När jag kom till stallet imorse tog jag in Tummen på en gång. Hade tänkt att ta en tur i skogen, men hon hade tappat en sko så det fick bli paddocken istället. Jag trodde att hon skulle vara trött, men icke! Hon ville bara galoppera hela tiden, så det fick bli mycket träning på volten idag.

Red även Tunay, GOSH så här bra har han aldrig gått! Var i lilla paddocken och körde dressyr (för om man gör det i stora blir han lite knäpp) och det gick supermegaduperbra! Först skrittade jag ett tag, sen tog jag lite trav och galopp. Tänkte egentligen inte rida så länge, men så började jag med skänkelvikningar och det gick helt fantastikst bra så jag fortsatte. :D Lite senare skulle Annas barn och hennes kusin rida så Anna gav mig lite tips hur jag skulle få ner han på tygeln, och då gick det superbra också! Haha, skrev upp mig på Tunay på Onsdag bara för det var så himla roligt med honom idag!

Frulle

Just nu sitter jag och äter frulle, varm choklad ch tekaka. Idag är vädret någorlunda bra, det regnar inte (just nu) iallafall. :) Jag ska till stallet idag, jag ska nämligen rida Tummen idag! Min lilla älskling. ♥

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, inte hoppning iallafall... Så det får bli antingen en uteritt eller dressyr. Det sistnämnda är varken jag eller Tummen så glada i, men det kanske får bli det idag iallafall. :) Eller kanske lite frihetsdressyr? Skriver mer när jag kommer hem. 


Grattis min prinsessa

Min kära prinsessa Pantera blev nio år igår. Dock glömde jag att gratta henne då, så hon fick en liten "förlåt-present" idag och just nu ligger hon och njuter av att vara en gammal kisse, på mitt varma akvarium.Vill även sända en tanke till min andra prinsessa Tigra, som inte finns på jorden längre. Jag hoppas att du, vart du än är, hade en riktigt bra födelsedag. Jag älskar dig.


Maxie paxie

Red ju även Max igår. Har tyär inga bilder/videos från igår men tänkte iallafall skriva lite om det. (:

Hoppade igen, Max tyckte det var superroligt och hoppade typ två meter innan varje hinder, haha. Som högst hoppade jag 85, trodde det var nittio men det var det tydligen inte märkte jag när jag skrittade av honom... Nästa gång jag har honom är på Tisdag och då tror jag att jag ska rida ut. Men det beror faktiskt helt på vädret, mitt humör och Max humör. 

Och juste! Tänkte även visa hur det ser ut när Max kommer in från hagen och jag ska borsta... Haha!
(tog bilden för några veckor sen...)Dunder och blixtar

Igår åskade det på kvällen så jag hann knappt skriva någonting... Men ikväll hoppas vi väll på att det inte dundrar så jag kan skriva lite inlägg! 

Först och främst så tror jag inte att Julia kommer uppdatera särskilt mycket i några dagar, tror hon skulle bort någonstans, så jag antar att jag står för bloggningen!


Sally!

Hejsan!
Idag kunde jag faktiskt rida Sally riktigt, utan massa bliningar som var ivägen.. visst lite blinigar var det men inte så farligt!
Eftersom hon fortfarande är i "komma igång" proccensen så är det skritt som gäller, så jag skritta henne i paddocken i kanske 20 min och en liten tur i samhället på fem min.. typ runt lite hus, bara för att bekanta mig med sally när jag rider ut, för jag gillar inte att rida ut på henne, för när jag rider på henne blir hon rädd för allting och blir verkligen jätte stark, rent ut sagt SKIT jobbigt, så jag har börjat att skritta ut bara lite kort med henne, ska snart börja lite i skogen, om jag vågar själv, när vi stött på älgar.. ;)
men en liten tur går nog..
Sen fick jag som johanna skrev rida lite på bella, och sen fick jag hoppa tre hopp med tummen!

Bellis!

Idag var både Tummen och Tunay upptagna, så jag red på Bella lite istället. Hon var superduktig och jag galopperade faktiskt ganska mycket! Egentligen gillar jag inte att rida Bella, men idag var jag så sugen på att rida på nån häst, och hon var den enda lediga. Julia fick rida lite också, för jag skulle höja hindren och ge lite tips till dom som red på Tummen och Tunay.

Söta bella!

Det är inte jag på bilden. :)

Bortbjuden

Så fort jag kom hem från stallet idag så hoppade jag in i duschen, och sen åkte jag iväg till min kompis och åt middag. Så där har ni anledningen varför jag inte har bloggat! 

Julia har ju berättat vad vi gjorde på Ängkullen, och jag borstade såklart Tintin lite också. ;) Men jag hade ju Max imorse också, och då red jag ca. 40 minuter barbacka i skritt och trav. Max gick ner jättefint på tygel och tränade ganska mycket skänkelvikningar. Han är så duktig! Imorgon ska jag först gå ut en promenad med Bella och sen på eftermiddagen ska jag hoppa med Max. Vem vet, det kanske blir en 1-metersdebut? Uppdatering: Tar även med mig kameran till stallet imorgon, så det blir några bilder iallafall! (: /johanna

ingen uteritt.

Hej!
Jag red Tunay idag också, jag och Johanna hade tänkt rida ut men det hade regnat så vi var rädda att dom skulle halka i det blöta gräset, där vi brukar galoppera!
Så vi hoppa lite och jag körde lite dressyr, galopp från halt och skritt (och trav förståss) sen trav på volten, jag ska ju försöka lära han galoppera på volten men det är verkligen inte lätt, det är till och med svårt att trava på volten.. någon som har ett tips? 
Men det var i alla fall väldigt roligt, sen fick jag och Johanna ta bort massa löv från dollys och englas hage, inte alls kul, det tog aldrig slut.. jag tyckte att det räckte, men då fortsatte johanna med typ tre skottkärror till. :c 
Fråga mig inte hur hon orka, men jag var faktiskt allmänt trött idag!
Imorgon (tror) ska jag bara rida och sköta om Sally, alla andra hästar är upptagna, lite surt. ;)
Men får jobba lite med sally så blir det bra! :)
Borde egentligen gå och lägga mig, men fastnar vid datan, det är något jag måste lära mig....
Godnatt!

T&T

Red ju både Tummen och Tunay idag, och jag måste säga att det gick riktigt bra! Började med Tummen i stora paddocken, det blev ett hoppass utan tyglar för det mesta. Eller ja, jag höll i manen istället för tyglarna och svängde med skänklarna, och det gick superbra! Hon fattade direkt vad vi skulle göra och blev sjukt glad! Hoppade 75cm med henne, utan en vägring! Däremot försökte hon gå ur paddocken så skrapa hon upp mina armar... Ja hur lyckas man?

Tunay red jag bara för jag hade en halvtimme över, så det var helt spontant. Red lite dressyr i lilla paddocken, ahn gick så fint så fint! Äntligen har han fattat vad man ska göra i galoppfattning från halten... Haha. Efteråt tänkte jag rida ut typ 5 minuter, men det ville inte tunay...! Så jag envisades i typ 20 minuter, men tillslut fick jag leda honom en tur, så han inte skulle vinna. Men, roligt var det iallafall! :D

Annars har jag hunnit med att ge alla hästarna e.m hö, borstat Tintin, borstat annas häst Saga, bjudit Kalle Balik på tekaka (han älskade det!), fångat en Picasso som var på väg att rymma (lång historia), gett kaninerna massa godis och gossat lite med stallet schäfer, Ammis. (:Jag börjar med Max

Idag har jag ridit tre hästar, Max, Tummen och Tunay. Men Tummen och Tunay tar jag och skriver om lite senare ikväll! 

Max var superduktig idag, dock var han väldigt orolig när jag borstade honom för det stod en massa folk utanför stallet och pratade högljutt. Max gillar inte när det är mycket folk omkring honom föstår ni. :) Men så fort jag red iväg gick han framåt och var jätteduktig! Jag red ut i ca. 40 minuter och sen hoppade jag lite i paddocken också. Åh juste, höll på att glömma, jag hoppade 90cm med honom idag! :) Har aldrig hopapt så högt, men Max verkade tycka det var vardagsmat. Duktige killen!

Lite bilder från idag. Notera mitt glada smile på varenda bild. Somsagt, smilet... ;)


90 cm! :D

Imorgon blir det nog ett dressyrpass, eller kanske lite barbacka? (:

IBLAND ÄR RUBRIKER JOBBIGA.

Hejsan!
Red Tummen och Tunay igår som jag skrev i inlägget igår.
Det blev hoppning med båda, fast inga höga hinder max 50 men jag körde ban hoppning, och försökte hålla igång dom i trav (MINST) hela tiden tummen var jätte duktig och bröt inte av en ända gång! och ändå är paddocken väldigt stor för shettisarna, Tunay kanske bröt av två gånger, han kunde inte riktigt hålla i gång i svängarna, men det är något vi får jobba på så kanske han någon gång kommer upp i "tävlingskondis" skulle vara sjukt kul att tävla med han! :)
Dålig mobilbild på Tunay igår!

Drar snart...

Det är alldeles för tidigt att vara uppe på ett sommarlov just nu! Men om jag ska till stallet kan jag nog åka närsomhelst. ;)

Idag har jag både Max och Tummen, och så ska Tintin få sig en ordentlig borstning också. Först åker jag till Max, där ska jag känna hur marken känns och om den är torr rider jag ut, men om den är blöt så tror jag att jag ska hoppa. 

Nu ska jag åka! Skriver mer senare!

HästbloggarTänkte göra ett sista inlägg ikväll, och i detta inlägg tipsa er om några gooa hästbloggar jag läser.

Equiss.blogg.se - Den här bloggen skrivs av en tjej som har häst på Ängkullen och hennes kompis, och den är ruggigt bra! Klicka in! (;

Dressyrmupparna.se - Ja alla vet väl vilka de är?

Ponnybrudarnaa.blogg.se - En blogg som nyligen har blivit ganska stor, kolla in den också! (:

ztreliin.blogg.se/ - Gullig blogg som inte är så stor... (än)

Läser ni eller har ni någon bra hästblogg? Kommentera vilken så klickar jag in på den också.


Min älsklingsponny!

Även Max var superduperduktig igår! Red bort till Annas paddock så han skulle få sträcka ut ordentligt, och det tyckte han var superkul! Galoppen gick bara snabbare och snabbare för varje gång! Tog även några skutt över hinder, som högst blev det 80cm. Men på Fredag eller Lördag ska jag prova nittio, kanske till och med en meter? Det beror på om Max är på hopphumör och om jag vågar. Jag har ju faktiskt aldrig hoppat högre än 80! :)

Här är en video från igår.Tummelisa går som en klocka

Somsagt så har jag inte varit i stallet idag, eftersom jag har legat på en klippa i Lysekil hela dagen! Brukar tycka att kusten är väldigt tråkigt, men det var faktiskt ganska mysigt idag. Men nu tänkte jag skriva lite om ridpasset på Tummen igår!

Igår red jag Tummen runt halv tolv på förmiddagen, eftersom det blir tusentals blinningar senare. Jag red själv för Julia hade inte kommit till stallet ännu. GASH vad jag älskar lilla Tummis! Hon gick som en klocka och jag hoppade 70cm med henne 4 gånger, och hon vägrade inte en ända gång på hela passet! Hon har utvecklats så himla mycket på bara några veckor, jag förstår inte hur jag har fått henne att ändra sig angående hoppning... Imorgon blir det ännu en hoppträning och på Fredag en uteritt. (:


Tummen och Tunay.

Idag ska jag var i stallet själv utan johanna. :(
Så då har jag både tummen och tunay, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra..
Det får vi se.. sen blir det kanske inte några bilder.. beror på om jag orkar ta kort med mobilen. ;)
Kanske ska rida ut i samhället med tummen, och dressyr med tunay.. eller hoppning, fast vi hoppar nästan varjedag.. JAG HAR BESLUTÅNGEST. :c

Men lille vännen...

Tog ju somsagt med filmkameran till stallen idag, och fick en film på Sven när han.. Ja.. Vad gör han egentligen?Söte, söte pojk! Förstår ni vad jag och Julia skrattade? När jag tittade på videoklippet i slowmotion så såg jag hur Sven hoppade på väggen en gång! Och såklart såg jag, i början, när han hoppade in i väggen. Sötnöt!


MINST en!

Nu ska jag snart åka till stallen, har både Tummen och Max idag. Börjar med en hoppträning med tummen (uteritten får bli på fredag istället) och antingen en hoppträning eller en uteritt med Max. Jag har saknat Max så himla mycket när jag var borta, så den här veckan ska jag ha honom 4 gånger. Awesome!

Jag tar med mig videokameran idag, och jag  lovar att det blir minst en video tills ikväll! :) Tar kanske några bilder också, vi får se. 


Tunay du är best.

Hej, som Johanna skrev hoppa vi 70 cm idag!
Och en oxer på 60 och ett kryss på kanske 40-50 cm.
Tunay var verkligen jätte duktig, han busade ingenting!
Han hoppade allting min prins!
Haha, jag ramlade av också... :C
Men jag och Johanna galoppera på var sin lång sida och när jag skulle saka av för att inte krocka med tummen så drar Tunay ner huvudet och svänger, och att rida barbacka och en häst gör världens väning då är det inte lätt att sitta kvar ska jag säga!
Men jag skratta bara och fortsatte som vanligt, ramlat av tunay tre gånger nu. ;)
Jag tror inte jag har så många gånger kvar innan jag har ramlat av hundra gånger?
Uteritt, tror jag tar sadel då, bara för att jag inte ridit med det på väldigt länge! :)

Flugor och insekter...

Nu är det sommar, och alla flugor, bromsar, insekter och blinningar har kommit. Flera av hästarna på Ängkullens ar fått svullna ögon, och när man rider får man slå ihjäl blinningar hela tiden. Så nu har jag bara en fråga till er:
Det går bara bättre!

Wihooo! Jag och Tummen hoppade 70 idag! Jag trodde knappt att hon skulle hoppa 65, men så när hon hade klarat det några gånger så höjde vi till 70 och hon hoppade på tredje försöket! Haha, hon hoppade som om bommen låg på nittio, så nu vet jag att hon kan högre. ;)

Tänk er, för bara några veckor sedan hoppade hon inte en centimeter över 30cm, men idag hoppar hon 70!? Jag förstår inte hur jag har fått henne att tycka att hoppning är roligt. Men jag är väldans glad över att hon ändrade sig! Innan älskade hon att hoppa över diken i skogen, men inte över hinder i paddocken. Sötnöten ska få sig en ordentlig uteritt imorgon! (:Veckan som kommer

Kommer vara i olika stall nästan hela veckan, förutom Onsdag och Söndag. Har Max 4 dagar och ska till ängkullens 5 dagar. Underbar vecka alltså!

Idag ösregnar det men det försvinner nog snart, hoppas jag! Idag sak vi nog fortsätta med hoppträningen på Tummen och Tunay, ska försöka få över Tummis på 65 några gånger. Tar även med videokameran så jag kanske filmar lite också. :)


Rangordning


Något som alltid har fascinerat mig är rangordning inom hästflockar. Tänk dig, en ny häst kommer till flocken och blir accepterad, men är då lägst i rang. Hästen kan då jobba sig upp till toppen genom olika hot, tex. Sparkvarningar, bett, hugg, sparkar mm.  Detta tar några dagar inom de flesta hästflockar och den nya flockmedlemen kan då vara högt i rang (dock är det ganska svårt att komma högst på bara några dagar), lågt i rang eller någonstans i mitten.

Jag kommer ihåg när Tintin kom till Ängkullens för första gången. Först fick han stå i gårdshagen med Pochahontas, som kom samma dag. De blev väldigt bra vänner men Pochahontas var den som bestämde. När de sedan fick gå in i lösdriften, där Picasso, Flipper, Kalle och Santé fanns, blev det väldigt mycket bråk i början. Innan Tintin och Pochahontas kom in så var Flipper ledaren eftersom han var äldst (21 då) och tuffast. Så fort Tintin och Ponta kom in började dom bråka emd dom andra hästarna, för att komma upp i rang. Kalle och Santé kom dom förbi snabbt, men Picasso och Flipper ville ha kvar sina ledarpositioner. Efternågra veckor såg rangordningen ganska annorlunda ut. Flipper, Ponta, Tintin, Picasso, Santé och kalle. Efter ytterligare några veckor gick Ponta upp på tronen och Tintin var tätt efter. Ponta var bästis med Tintin länge, men sedan blev det Flipper, som då kom högre upp i rangordningen. Ponta växlade mellan Flipper, Picasso och Tintin men höll alltid sig själv högst upp i rangen. I någon vekca fick även Santé glänsa, men när Ponta sedan såldes började Tintin och Flipper beästmma igen och nu leder Tintin gruppen. Numera går ju också Maskot med Lösdriftsgrabbarna och han är nu lägst i rang. 

Jag vet inte varför, men det här är verkligen häftigt enligt mig. Jag hoppas ni orkade läsa det här och tyckte det var något intressant. Vill ni att jag ska skriva mer om hästens beteende? :)

En bild där Santé förösker klättra i rang, genom hot. (hugg)


Källa: Agria och Egna erfarenheter.

Nuså!

Nu är jag klar med videoklippen på Veronica Maggio!
Jag och Johanna sjunger hm, a väääldigt falskt, eller iaf jag. 
Men man hör inte sig själv så det skyller jag på.. ;)

Här har ni den!

Ni har väll inte missat bilderna i menyn? Dom är precis under kategorilistan, och jag vet inte om ni har sett dom bilderna förut i inlägg. Mina favoriter är den på Sally när hon "ler" och denpå mig och max på fältet. Vilken tycker ni är finast? (:

Här är de bilderna som nu finns i menyn.Tummen igår

Igår var ju både jag och Julia i stallet. Vi gick ut med Svea och Sven, jag borstade lite på finfina Tintin och vi lastade massor med hö! 4 kotransporter fyllda med hö fick vi slita med! Men det var så många där som hjälpte till så det tog inte så lång tid.

Men dagens höjdpunkt (efter att få träffa lille Tintin igen) var nog att rida på Tummen. Hon var väldigt pigg och glad och ville springa hela tiden. Vi hoppade barbacka (vi är alltså jag på Tummen och Julia på Tunay) och en gång när jag skulle hoppa 50 skenade Tunayiväg och bockade sönder... Men är man en Tunaysbajs så är man! (; Jag klarade faktiskt att få över Tummen på 65, och jag blev så himla glad! Duktiga, Duktiga Tummelisa!  <3

Har tyvär inga bilder att bjuda på, det får bli någon annan gång.

Veronica Maggio och Erik Hassle

Hej, jag har upptaderat NOLL nu det senaste, men det har vart stalllet, kompisar och som Johanna skrev Fallensdagar!
Igår var och Johanna och kolla på Erik Hassle och veronica Maggio, UNDERBART BÄST SÄGER JA.
Det är en kväll jag inte glömmer.
Jag har några filmklipp och bilder som jag tänkte fixa och lägga upp.. som ni får se idag. :)

-

Tyvär, dålig uppdatering hela den här dagen. Här i Trollhättan håller nämligen fallens dagar på så jag och Julia kommer antagligen spendera den mesta av våran tid där. Men imorgon lovar jag att blogga! :)


Dags att trycka på F5!

Om ni inte redan ser våran nya design, tryck F5! Satt och pillade med den här designen i någon timme, och även fast den är väldigt enkel så tycker jag den blev snygg, vi får se vad Julia säger. (;

Egentligen tänkte vi ha en rosa, lite färggladare design, men den här har vi tills vi har tagit lite nya bilder på hästarna och då blir det nog en mer avancerad design. Men jag kan inget lova!

Designen innan:


Designen efter:


Vilken gillar ni bäst? Skriv i kommentarsfältet vad du tycker. På den nya designen är det alltså jag på Tummen längst fram och Julia på Tunaysbajs längst bak. :)

Höst och Vinter 2011

Hittade några sketsnygga nyheter från Hööks inför höstsäsongen. Jag ska köpa tröjan iallafall, och borstarna är jag riktigt sugen på att prova! Grimman skullevara väldans söt på Tintin och mössan är skön att ha när det blåser. :)
Normalt beteende

En film på Julia och Tunay, mer kan jag inte säga, ni måste se videon!

Vad härligt med regn!

Jag måste ju låta helt galen som säger att det här vädret är helt underbart! Knappt 20 grader och ösregn! Men det är för att i turkiet var det minst 40 grader varje dag och då orkar man inte gör någonting...! Och tänk så bra för alla hästar att det är så här "kallt" - inga blinningar, slipper stå och svettas i en hage och så kan man ju faktiskt rida mer nu.

Jag hoppas att vädret imorgon kommer vara mulet men inget regn (fast det gör inget om det kommer lite) för jag och Julia ska rida på Tummen och Tunay då. Vi får se om det blir en uteritt eller lite hoppning. :) Jag ska även borsta på Tintin länge imorgon, och hoppas på att han blir glad över att se mig! <3
Stall hela dagen!

Hej!
Glömde skriva igår, så jag tar det idag istället! 
Jag red tre hästar igår, skulle egentligne ridit fyra, men jag orkade verkligen inte, det var jätte varmt, eller a, jag var jätte varm!
Först red jag min prins tunay, som faktiskt var jätte duktig, men det jobbiga var att den som man stänger igen paddocken med var sönder... och jag tänkte om jag tar det lite lugnt vid grinden så sticker han nog inte ut, jag skulle rida ca 10 min till då sticker han ut i det långa gräset och verkligen vägrar gå tillbaka men jag vägrade att ge upp!
Så till slut fick jag in han och kunde avsluta mitt pass!
Busponny :*
Sen var det I alla fall tummens tur, och gosh hon var verkligen super duper seg ingenting gjorde så hon skritta,trava eller galoppera snabbare. men jag tänkte att eftersom min plan var att inte hoppa så högt utan mer komma rätt på hindret!
Och då blev det fart på tjejen, gud vad roligt hon tyckte det var, jag behövde knappt lägga skänklarna mot henne utan hon hoppa i ful galopp, och hoppa nästan en oxer!
Hon skulle säkert klara det om jag hade försökt flera gånger, men jag kände att jag orkade inte det så det blev ett 50 cm hinder och ett kryss på ca 40 cm!
Sen red jag ut på Sally också hade tänkt rida i paddocken men det damma så, så jag red ut i kanske 10 min, jag skritta fram henne i paddocken först. :)
Sen skulle jag ridit bella men jag orkade inte!
Sally är min lilla tönt häst, egentligen är hon inte rädd för något men igår blev hon rädd för en cykelhjälm och cyklar... hah.
Inga bilder hade inte mobilen med mig. :(

Haha!

Hittade en väldigt charmig bild på mig och max... xDMax ♥

Här kommer lite bilder sen förra söndagen (tror jag) när jag red på Max. Han var jätteduktig, som högst hoppade vi 65. :)

haha, han tittar på stona i hagen bredvid...Fina, fina max! Han tycker det är jätteroligt att hoppa, så han vägrar gå ner på tygel när det står ett hinder framme! Haha, han är ju bara för go min lille Max. Jag har inte träffat honom på jättelänge nu, men nästa vecka hoppas jag att jag kan ha honom ganska mycket. :)


Tjjjjjjaaaa

Hejsan. c:
inget stall för mig idag men lite senare får ni någon bild på tunay från igår.
Imorgon ska jag till stallet och rida både tummen, tunay och Sally. :D
Och då kan jag ju skriva lite vad jag gjorde men bilder senare då!

3 bilder från igår!

Hej, nu har jag fått lite bilder från igår, det är tyvärr bara tre stycken men det är väll bättre än inget? 


Jag och Tunay redo för start!
Ett litet hopp, han hoppade jätte konstigt. :c
Såklart tycker Tunay att man kan äta lite gräs medans ryttaren sätter sig i damsits -.-'

Tunaysbajs och Tummen!

hej, idag red jag både Tunay och Tummen!
Jag tyckte faktiskt det gick rätt bra!
Med Tunay började jag med sadel, men ångrade mig snabbt och tog av den och red barbacka, (jag tycker han lyssnar på skänklarna bättre då). Det började med att jag värmde upp han på fyrkant spåret i skritt, trav, galopp och lite snett igenom andra lite enklare ridvägare för att han skulle lyssna på mig!
Det gick bara fin fint! Sen hoppade jag några gånger eftersom han tycker det är kul och för han är så duktig, sen arbeta jag han på volterna, i trav och skritt är han duktig på volterna, traven kan bli lite konstig för han vet inte riktigt vart han ska ta vägen eller hur man ska beskriva det (?) men jag tänkte jag kan ju prova bara något varv på volten i galopp, men nä, det ville vi inte, jag börja galoppera vid M:et i paddocken och när jag skulle svänga...NÄ, Det ville han inte utan fortsatte på fyrkantspåret, så det är väll något vi får jobba på!
Har han även imorgon så då kan jag ju faktiskt jobba lite på det! :)
Sen red jag även tummen!
Samma som Tunay skritt, trav, galopp och lite lätta ridvägar som uppvärmning, red henne inte så länge idag, kanske en halvtimma, men hon fick springa mycket!
Själv tycker jag faktiskt tummen har fått jätte fin form nu när jag och Johanna har ridit, jätte snygg har hon blivit, men aja... ;) sen hoppade jag lite små hinder på ca 50 cm  (?) och sen tänkte jag prova det lite högre hindret på 55cm men det ville inte tummen och galoppera istället jätte snabbt förbi hindret, det tyckte hon var jätte roligt, så det blev några snabba galopper innan jag faktiskt fick över henne!
Jag och Johanna tränar just nu tummen på att lära sig hoppa för innan har hon tyckt det varit jätte tråkigt och inte alls kunnat.. men när vi fick över henne över några små hinder hade hon öronen framåt och galoppera på som en liten galning, men det är så härligt att se henne vara så glad! :D
Jag ska kolla med min kompis om hon hade några bilder på mig och tunay och tummen, som jag kan få lägga ut här, men det får isf bli imorgon, sen ska jag till stallet imorgon också, då blire mobilbilder för sjutton gubbar. ;)
Jag hade även tänkt lära tunay och tummen framdelsväning. :)
Nu ska jag gå och lägga mig och kolla på Harry potter och den flamande bägaren! :)

Snyggt!!!


Eskadrons täcken!
DAAAAMMMNNN vad snygga dom är! Om ajg hade haft en häst skulle jag klart köpa något av dem här täckena åt den! Sjukt snygga!
Stallet here I come!

Imorgon drar jag till stallet, och ska rida både tummen och tunay och kanske sally, ska iaf gosa med henne. :D
ska ta massa bilder i alla fall!
Jag står ju för bloggningen nu i vecka, för Johanna har fullt upp!
Ni får gärna ge förslag om vad jag ska skriva om, om ni vill att jag ska skriva om någonting speciellt!
Imorgon kommer jag därimot skriva hur det gick när jag red och så i mer detaljerad form. ;)
men nu ska jag gå och kolla på film Godnatt!

hääääst

hästen ville inte bli som den skulle, men jag har en annan bild som jag målat. ;)

Hah. c:Jajemen

Hej!
Eftersom jag inte ska till stallet i dag tänker jag måla en tecknad häst. ;)
Resultaten kommer om en stund. ;)

Godnatt!

Sista inlägget för idag!
Nu ska jag lägga mig och se om det är något bra på tv, och sen försöka sova.
Jag ska inte till stallet imorgon, men på lördag och då lovar jag att ta lite bilder!
för då har jag både tunay och tummen, och kanske bella, sen om inte det är allt för mycket bliningar ska jag rida Sally också. :) 

Men godnatt så bloggar jag mer imorgon!

Hiss eller diss?

Jag tänkte köra på lite hiss eller diss, allting kommer från Hööks hästsport!
Hissar :
man,svans och pälsglas Foxfire!
Jag totalt älskar denna, Den reder ut alla tovor, och luktar super duper gott!
Det är något jag rekomenderar, dock kanske lite dyr för en pälsglans 199kr.
Jag tycker dom här hjälmarna är skit snygga och jätte bekväma, själv har jag inte en sådan hjälm men önskar mig!

Diss:
Detta shabraket var verkligen jätte fult skulle ALDRIG sätta det på någon häst i min närhet!
Denna man och svans borste suger, alla piggar lossnar den håller inte alls och ändå kostar den 129 kr!
Kommentera gärna vad ni tycker om dessa produkter! :)

Sally tycker om att bli kliad!

Hejsan!
Äntligen klar med videon på när jag kliar sally, och hon gör sina grimarser! ;)
Ja, ni får ju se själva.

Är det bara jag eller är det fler?

Hejsan!
Är det bara jag, eller har flera av er varit hur trötta som helst dom senaste dagarna?
Det har varit jätte segt...
Men som vi gjorde igår så hoppade vi med Tunay och tummen, jag vet inte riktigt om Tunay har kommit in i en period där han måste busa och testa mig hela tiden, för innan har han velat hoppa och sånt och tyckt det varit jätte kul, nu kan man nästan säga att han busar hela tiden, tur att jag inte är rädd för han!
Idag t. ex när vi skulle gå till stora paddocken så gick jag efter tummen som vanligt, och då hänger han alltid efter men idag svängde han och andra hållet och som ni kanske redan vet så ska vi dra han i munnen när han inte lyssnar, och det gjorde jag men inte så hårt som vi faktiskt ska göra och då stegra han inte högt men han gjorde det, men jag hoppas bara på att det är en period som han håller på just nu!
Jätte tråkigt inlägg, men imorgon kommer det upp två filmer när jag kliar på sally och hon gör sina fina grimarser eller när hon står på tre ben för att det är så skönt. ;)

Dålig vana

Kännner att det har blivit en vana om att blogga om gårdagens händelser idag. Om ni fattar.

Igår hoppade vi med Tummen och Tunay uppe i stora paddocken, då bägge red barbacka. Det var inte så jättevarmt igår, men tillräckligt varmt för att både vi och hästarna blev supåersvettiga! Men vi började att ha bommen på ca. 30 cm, eftersom inte Tummen är en särskilt god hoppare. Men det gick bra för Tummen och mig, men Julia fick kämpa lite med Tunay. Sen höjde vi ca. fem centimeter i taget och tillslut var vi uppe i 60. Tummen vägrade typ 8 gånger innan jag tillslut fick över henne. Gud så glad jag blev! När jag klarade det skrittade vi tillbaka till stallet där både Tummen och Tunay fick en svalkande dusch. (:


Max dåliga dagar

Ibland är det helt omöjligt att ta ett normalt kort på Max, för ibland vill han absolut inte bli fotad! Så han gör miner på varenda kort, men dem blir supercharmiga ändå! Söta, söta Max, ibland ser han lite  knäpp ut! (:


Det blir värre... ;)
Notera flätan som står rakt upp... xD 


Charmigt max, charmigt... (Notera läppen)

Men, vad är en häst utan lite charm? Jag älskar honom, även om korten inte alltid blir fantastiska... (;
Gullepluttar!

Idag var jag och Julia ute med Svea och Sven jättemycket, och gud så roligt vi hade! Först satt vi och gosade med dom i gräset, och lite senare gick vi ner till paddocken så dem fick titta där lite också. Svea låg mest i Julias knä medans Sven hoppade runt i gräset bredvid paddocken och letade maskrosblad. Synd att jag inte hade kameran med mig, för dom är så gudomligt söta! Men tog ett kort med min mobil så nu pryder Sven min startskärm... ;)
Gårdagen

Igår var somsagt både jag, Julia och Mathilda i stallet samtidigt. Det varmt, men ingen  sol (?!) men vi tre tog ut Tummen, Tunay och Bella på en uteritt. Jag red på Tummen barbacka, Julia red Bella med sadel och det gjorde även Mathilda på Tunay. Vi red ut i samhället, och sedan lite in i skogen. Den piggaste hästen var helt klart Bella, hon gjorde små sparkar i galoppen, gullhästen! 

Jag och Julia var också ute lite med Sven och Svea, och vi tänkte ta ut Engla och Dolly men det hann vi helt enkelt inte. Det var väll ungefär det vi gjorde igår... Men idag hände det lite mer spännande saker! Men det tar vi senare. (;


I love it!

Dålig uppdatering? Jo tack, jag vet. Men det ska det allt bli ändring på! 

Igår kom de nya tröjorna till Anna, äntligen! Jag, Mathilda och Julia var ju såklart där och vi fick våra direkt! Hur snygga är dom inte!? (man kunde beställa dom i rosa o blå)Fr. Vänster: Jag, Mathilda, Julia o längst ner Freia. (:
Bilden är från Ängkullens Shettisridskola på Facebook.


4 Juli

Hejsan!
Skrev aldrig igår, hade ingen ork. :c
Men som Johanna skrev var Tunay och Tummen sjukt jobbiga, och att dom nya kaninerna är så sjukt söta!
Jag och Johanna kanske ska ut idag igen, och ta en revanch (stavning?) mot tummen och Tunay, Men om vi inte rider ut så ska vi nog köra gymkhana eller rida i någon hage!
Men om vi rider ut så kommer jag vara lika "rädd" som jag var igår, för jag är verkligen JÄTTE rädd för älgar och nu när vi sätt två styckna, är jag jätte rädd att träffa på älgar igen så att dom jagar oss. :'c 
Men aja, vi får se. Vi kanske inte ens ska ut till stallet.
Kolla min älskade köttbulle som jag alltid kramar på. :*

Bushästar

Idag åkte jag och Julia ut tillsammans och borstade lite på Tummen och Tunay, sen red vi ut. Vi tänkte börja på gärdet, emn vi fick vända ganska snabbt. Det var nämligen två älgar på gärdet! Både jag och Julia fick Panik (kanske mest Julia) och travade tillbaka till stallet. Så vi fick ta en omväg istället, emn det var trvligt det med! De små skithästarna var på riktigt åsnehumör idag och drog ner huvudena hela tiden! Men då och då fick vi pli på dom och kunde galoppera någorlunda normalt. Folk som såg oss måste nog trott vi var galna! :D 

När vi kom tillbaka till stallet var både vi och hästarna vääldigt svettiga. Inte på grund av galoppen eller ridturen, utan föra att både parterna hade försökt få sin vilja genomförd. Men men, det var roligt iallafall! (:


Det var länge sen...!

Jag tycker att jag har lagt ut för lite bilder på Max på det sistdonde! Men imorgon ska jag till Max och Tintin så då får mamma ta lite kort när ajg rider Max, och så kanske jag tare med iallafall lilla kameran till uteritten imorgon. Så det blir en video, bra va? :D

Nu ska jag läsa lite, och äta. Sen ska jag nog gå och lägga mig, eftersom jag måste vara utvilad imorgon. Ha det gött och glöm inte att titta in imorgon, skriver nog ett litet inlägg på morgonen.

En bild på mig och Max förra söndagen.


Så söta!

Hejsan!
Har fått vara helt själv i stallet idag, jag kan säga att det är rätt gött ibland, att bara få gosa med hästarna utan att bli störd.
Red både Tunay och Tummen, lite tempoväxlingar och några små hopp, jag kan inte låta bli när hindrena står framme. ;)
Sen skritta jag på sally också, duktig flicka ska jag säga! :)
Sen har jag gosat med dom små söta kanin ungarna som komit, dom heter Svea och Sven. :D (Sven skulle egentligen heta göran men det tyckte inte Annas barn så det blev sven. )
Sven är lite skygg men det ska jag och johanna allt fixa, för anna har frågat om vi kan hjälpa henne med dom.
Imorgon ska jag och Johanna rida ut, jag ska nog faktiskt rida barbacka, och se hur det går. ;) 
Aja, isf får jag väll bjuda på tårta.
Här har vi Svea! :D
Och Sven, han är dock lite svårare att få tag i, buren är enorm..
Tunay när jag och han myste i hagen!

Bilder på pluttarna

Här kommer lite bilder på Tummen och Tunay från veckan som gått. Min kära kusin har tagit alla bilder. (:


nu så!

Nu sak jag börja blogga igen! (:

Min kusin åkte hem tidigare idag och det tog över två timmar att komma hem från göteborg, tur att jag sov hela vägen! Det brukar ta lite mer än en timme, men det var jättemycket kö idag.

Men veckan som har gått har sett ut ungefär såhär för mig.
I måndags hämtade vi Pia i Göteborg, och sen åkte vi till Max och red. Max var som vanligt en gullunge! 
I tisdags var vi ute hos Max runt åtta, red i Annas paddock. Även fast det var så tidigt så var det massa blinningar! Sen hjälpte jag och Pia (min kusin) och hjälpte till på annas ridläger. Det gjorde vi även i onsdags och igår var vi på liseberg! Det var superduperkul! Och idag har vi bara chillat.

Imorgon ska jag på brölopp, det sak bli roligt. Egentligen skulle jag till stallet och se Annas kaniner, men det blir det inget med. Men på söndag sak jag till både Max och Tintin! 


RSS 2.0